Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Team Xtracon Køge i front

Der er ingen tvivl om at oprykkerne fra Køge er favoritter til at vinde Xtracon Skakligaen i denne sæson, hvilket de satte en tyk streg under ved at slå sølvinderne fra sidste sæson, Brønshøj, med hele 7 - 1 i lørdagens debutkamp. Søndag skal Team Xtracon Køge møde SK1968 fra Aarhus, der i deres første kamp vandt 4½ - 3½ over Hillerød.

 

spillesal

Team Xtracon Køge mod Brønshøj forrest i billedet, bagerst spiller SK1968 mod Hillerød. Spillested Asgård Skole i Køge. Foto: Thomas Vestergård

 

igor t_1968

IM Igor Teplyi debuterede for SK1968 på førstebræt med en remis mod GM Sune Berg Hansen. Søndag skal Teplyi efter alt at dømme spiller mod norske GM Jon Ludvig Nilssen Hammer (2662) fra Team Xtracon Køge. Foto: Thomas Vestergård


I den jyske dobbeltrunde, der afholdes hos Evans i Vejle, var Skanderborg dagens største vinder med en 6 – 2 sejr over BMS.


Dagens resultater:
Team Xtracon Køge - Brønshøj 7 – 1
Team Nordea Skanderborg - BMS 6 – 2
Jetsmark - Nordkalotten 5½ - 2½
Hillerød - SK1968 3½ - 4½
Århus/Skolerne - Evans 5 - 3


Stillingen efter 1. runde:
1. Team Xtracon Køge, 7 bp, 2 mp
2. Team Nordea Skanderborg, 6 bp, 2 mp
3. Jetsmark, 5½ bp, 2 mp
4. Århus/Skolerne, 5 bp, 2 mp
5. SK1968, 4½ bp, 2 mp
6. Hillerød, 3½ bp, 0 mp
7. Evans, 3 bp, 0 mp
8. Nordkalotten, 2½ bp, 0 mp
9. BMS, 2 bp, 0 mp
10. Brønshøj, 1 bp, 0 mp

 

Søndagens program med start kl. 10.00:

SK1968 - Team Xtracon Køge
BMS - Jetsmark

Brønshøj - Hillerød
Nordkalotten - Århus/Skolerne

Evans - Team Nordea Skanderborg

 

Divisionsturneringen: holdskak.skak.dk/TeamTour/Index/36


 

Gode danske resultater ved U-VM

Ved Ungdoms VM i Grækenland er man halvvejs, da der er spillet 6 ud af 11 runder. Holdkaptajn og coach GM Lars Schandorff gør status her op til fridagen i morgen torsdag: 

 

Alle ledsagere bedes forlade salen omgående, så runden kan komme i gang til tiden, lyder det højt og skrattende i højttaleren i spillesalen. De sidste fotos tages, en mor sender fingerkys til sin datter, der sidder klar ved brættet. Forældre og trænere bevæger sig mod udgangen. Udenfor falder jeg i snak med min gode kollega Stellan Brynell. Han har nok at se til. Sverige har hele ni spillere med. Bagefter ned på hotellets cafe og frem med mobilen. Nu er der gået en halv time, og de første træk begynder at komme. Så bliver det spændende at se, om vi har fået nogle af vores forberedelser ind. Ser ikke dårligt ud…

 

Filip fik præcis den opstilling mod Kongeindisk, som vi havde håbet på. Hans israelske modstander bruger meget tid uden rigtig at kunne løse problemerne. Det bliver sikker dansk sejr. Filip er i gang med en rigtig god turnering i u16. Han har 4 point af 6 efter at have mødt meget stærk modstand. Eneste tab kom i femte runde mod den regerende europa- og verdensmester, Ruslands største talent, Esipenko, der allerede er stormester og har 2600 i rating. Filip stod oven i købet fint længe, måske bedst, men han blev presset på klokken.

 

Jonas har som højest ratet i u14 haft problemer med at vinde partier, især med sort. Han lider nok lidt af det, man kan kalde Magnus Carlsen-syndromet, nemlig at modstanderne er godt tilfredse med remis og mere eller mindre åbenlyst spiller direkte på det. I sjette runde spillede Jonas et hårrejsende kampparti mod en indisk overraskelse. Det kunne være blevet hvad som helst, men tippede heldigvis vores vej. Jonas har nu 4½ af 6. Muligheden for en topplacering er absolut stadig til stede.

 

 

To glade kagespisende drenge - begge har klaret sig godt ved VM indtil videre. Foto: Lars Schandorff

 

Nu får drengene en velfortjent fridag inden de sidste fem meget afgørende runder. 

 

Resultater for de to danske spillere: HER

 

Live fra turneringen på Chess24: U14 og U16

 

Hjemmesiden for Ungdoms VM: http://worldyouth2018.com/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rapport fra U-VM i Grækenland

Holdkaptan og coach GM Lars Schandorff beretter fra Ungdoms VM i Grækenland, hvor IM Jonas Buhl Bjerre og FM Filip Boe Olsen repræsenterer de danske farver:

 

Filip kommer hastigt gående ned ad stien ved poolen hen mod hotellets bagindgang. Jeg står oppe på balkonen og spejder efter ham samtidig med, at jeg holder øje med, at de ikke fjerner buffeten inde i restauranten. Det er dobbeltrunde, og Filip har spillet et meget langt parti. Der er ikke lang tid tilbage til at spise og gøre sig klar til næste dyst. Hvordan gik det?, råber jeg lidt forsigtigt, da han får øje på mig. Remis, svarer han. Øv. Computeren sagde ellers, at han stod klart til gevinst i et slutspil mod sin kinesiske modstander. Så du, at vi begge fik dronninger, råber han. Nej det gjorde jeg godt nok ikke. Der er desværre 30 minutters delay på livetransmissionen. Hurtigt noget at spise og så op på værelserne og så afsted igen.


Ungdoms-VM i Halkidiki i Grækenland er et gigantisk stævne med 650 børn. Der er børn alle vegne. Og forældre. Og coaches. Den danske delegation er rimelig overskuelig. Der er Filip Boe i u16 og Jonas Bjerre i u14. Og så mig som coach. Det giver nogle fordele at være så få. For eksempel har vi store chancer for at få et bord i restauranten. Og vi kan holde det skaklige på et konstant højt niveau. Jonas mener sågar, at vi formentlig er den delegation med den højeste gennemsnitsrating. Han har sikkert ret.


Begge danske spillere er kommet helskindet igennem de første tre runder. Filip har flotte 2½ af 3 efter at have mødt god modstand. Han er med 2335 i rating blot seedet som nr. 35 i u16. Det siger lidt om, hvor stærk gruppen er. I tredje runde vandt han i ren opvisningsstil mod en græker med over 2400 i rating. Jonas afgav en remis allerede i første runde og igen i tredje og har 2 af 3. Han er ellers topseedet med sine imponerende 2438, men gruppen virker meget kompakt i toppen. Der er ambitiøse spillere fra hele verden med, og når de er så unge, er ratingtallene ikke altid særlig pålidelige. Jonas har vundet medalje tre år i træk ved ungdoms-EM, så potentialet til noget stort er der selvfølgelig.

 

 

Filip fejrer sejren i runde 3 med intet mindre end 3 stykker kage. Foto: Lars Schandorff


Der spilles i alt 11 runder. Alt kan ske, men turneringen begynder mere og mere at træde i karakter. De kommende partier bliver meget vigtige. Det gælder om at holde sig til i toppen.

 

Her Filip Boe Olsens flotte parti mod grækeren FM Anatole Vlachos på 2435 i rating:  

 

 

 

Resultater for de to danske spillere: HER

 

Live fra turneringen: U14 og U16

 

Hjemmesiden for Ungdoms VM: http://worldyouth2018.com/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kort nyt uge 42

Det 50. Individuelle Danmarksmesterskab i skak for blinde og svagtseende blev vundet af Ernst Bindzus fra Evans i Vejle med 1½ points forspring til Henning Johansen.

 

ernst bindzus

Ernst Bindzus - suveræn danmarksmester. Foto: Thomas Vestergård


Læs Erik Bremers fine beretning om hele turneringen her.

 

Furesø Open havde deltagelse af 46 spillere med GM Jonny Hector fra Nordkalotten som klar favorit. Han tabte dog det afgørende parti i sidste runde til FM Mikkel Strange, hvilket betød at FM Sandi Stojanovski, Frederiksværk Skakklub strøg til tops med scoren 5½/6 og vandt førstepræmien på 5000 kr. På de næste pladser fulgte FM Mikkel Strange og Nicolai Kvist Brondt Pedersen med 5 point, der igen spillede en god turnering. Link til resultater fra turneringen: HER

 

Skak i dagtimerne er slået rigtig godt an i København. KSUs 4. Dagturnering 2018 startede mandag i K41s lokaler i Valby. Hele 48 deltagere har meldt sig til 9 runder skak indtil 17. december. En turneringen, der fortjener omtale og bestemt også et besøg. Valby Station ligger 100 meter fra spillestedet. Se mere her.

 

Sveshnikov vandt Larsens Mindeturnering

Evgeny Sveshnikov spillede med hvid en hurtig remis med stormesterkollega Henrik Danielsen i sidste runde af den 4. udgave af Larsens Nordjyske Mindeturnering. Dermed vandt Sveshnikov førstepræmien på 6.000 kr. udelt, og Henrik Danielsen blev bedste spiller i 50+ gruppen. Danielsen måtte dog dele andenpladsen i hele turneringen med GM Jens Kristiansen og svenske IM Nils-Gustaf Renman.

 

sveshnikov aalborg
GM Evgeny Ellinovich Sveshnikov – vinder af Larsens Nordjyske Mindeturnering. Foto: Hans Engen


Slutstillingen i toppen:
1. GM Evgeny Sveshnikov, Rusland (2463), 6 point af 7
2. - 4. GM Henrik Danielsen, Island (2503), 5½ point
2. – 4. IM Nils-Gustaf Renman, Sverige (2349) 5½ point
2. – 4. GM Jens Kristiansen, Bornholm (2370) 5½ point
5. – 7. GM Leif Øgaard, Norge (2405) 5 point
5. – 7. Jan Schleicher Christensen, Nordre (2208), 5 point
5. – 7. FM Jørn Sloth, Nordre (2306), 5 point


Ratingpræmierne blev vundet af Magnus Wahlbom, Jørgen Hvenekilde, Peter Ekelund, Claus Nørregaard, Niels Jacobsen og Aage Langballe Sørensen.

 

hvenekilde
FM Jørgen Hvenekilde får overrakt ratingpræmie på 1.000,- kr af Aalborg Skakforenings formand, Bjarne Sønderstrup. Foto: Hans Engen


Fotos fra turneringen: liveskak.dk/2018/Aalborg/Larsens2018/Billeder/

Fotos fra præmieoverrækkelsen og stævnefest: liveskak.dk/2018/Aalborg/Larsens2018/BillederFestOgPrisudd/

 

Slutstillingen: turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=24961

 

Kommende begivenheder

 DM i Skak 2019

 

 Hurtig DM Senior

ccc2019

 politiken cup

Afsluttede begivenheder

 

 Hurtig DM Senior

 Odense Mesterskabet 2017

 20banner

 Aarhus Festuge 2017

Øvrigt

danskskaksalg2

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media