Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Køge genvandt pokalen

Team XtraCon Køge 1 genvandt Pokalen i Eliterækken ved stævnet pinsedag på Hotel Svendborg. For lige at understrege klubbens styrke, besatte Team XtraCon Køge 2 andenpladsen, mens Århus/Skolerne tog sig af bronzen. Team XtraCon Køge 1 vandt alle 6 kampe, hvilket indbragte 12 matchpoint. Stævnet blev i år spillet med matchpoint som den afgørende pointsum. Køges førstehold havde dog også vundet klart, hvis man han benyttet den gamle regel om at brætpoint var afgørende.

 

elite koege1

Køge igen suveræne. IM Mikkel Antonsen og GM Jon Ludvig Hammer spillede henholdsvis bræt 3 og bræt 1. GM Henrik Danielsen og Niels Jørgen Fries Nielsen var taget hjem inden præmieoverrækkelsen. Foto: Thomas Vestergård


Det blev i det hele taget en god dag for Køges hold. I Juniorrækken fik Køge bronze og det blev til guld i Seniorrækken 65+ foran Nørresundby og Roskilde.

 

koege senior_65
Køges vindere i 65+ klassen. Hans Dahl Pedersen – scorede 6 af 6, Verner Christensen og Peter Wang. Bjarne Hjorth Andersen var taget hjem inden præmieoverrækkelsen. Foto: Thomas Vestergård


I 50+ klassen vandt Fredericia alle 6 kampe, og henviste Furesø til andenpladsen og SK1968 til bronzen.

 

fredericia senior_50

Fredericias sejrherrer: Carsten Bank Friis, Jens Ove Fries Nielsen, Bjarne Light og Lars Wilton. Foto: Thomas Vestergård


I juniorklassen var der ikke meget tvivl om Frem 1s førsteplads. 6 sejre og 20½ brætpoint henviste Fredericia til andenpladsen og Køge til tredjepladsen.

 

frem junior

Jacob Christensen, Alexander Le Besq, Sophus Mechlenburg Møller og Albert Mechlenburg Møller sikrede Juniorpokalen til Frem. Jacob Christensen og Alexander Le Besq scorede maksimumpoint, 6 af 6. Foto: Thomas Vestergård


I Bredderækken vandt Nyborg med 10 matchpoint foran ØBRO med 9 matchpoint og Allerød med 8 matchpoint. Havde man spillet med brætpoint i stedet for matchpoint, var det ØBRO, der var løbet med pokalen. Turneringsleder Hans Milter Pedersen efterlyste ved præmieoverrækkelsen feedback fra klubberne om erfaringerne med matchpoint, så har man en mening om matchpoint kontra brætpoint, hører DSU gerne derom på mailen Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. .

 

nyborg bredde

Nyborgs vindere af Bredderækken, Søren Koch, Anders E. Jensen, Freddy Rode og Svend Veise. Foto: Thomas Vestergård

 

Da alle partier i år bliver hurtigskakratet, er der lidt længere arbejdstid med at få enkeltresultaterne på hjemmesiden, så om en dag eller to vil også enkeltresultaterne være at finde på stævnets hjemmeside.

 

Partier fra Live-dækningen: liveskak.dk/2018/pokal/

 

Kvindelandsholdet til OL udtaget

 

 

Kvindelandstræner Peter Thorsbo har udtaget holdet der skal repræsentere Danmark ved OL i Batumi fra den 23. september til den 6. oktober. Peter skriver til skak.dk: 

 

Det danske kvindehold til OL i Georgien er nu udtaget. De 5 deltagere er valgt ud fra en kombination af styrke, aktivitet og aktuel form, men det har langt fra været let. Der er rigtig mange stærke spillere i bruttotruppen, og hver og én brænder for at repræsentere Danmark til OL. Valget skulle dog tages, og i denne omgang kommer det danske kvindelandshold til at bestå af (i tilfældig rækkefølge): 

 

 

WFM Maria Vasova: Maria har spillet for Danmark i et lille års tid, men er lynhurtigt faldet godt til i bruttotruppen. Hun har en dynamisk spillestil, og besidder en flot evne til at være kølig i sit spil. Hun har en inspirerende fightervilje, og kæmper til sidste blodsdråbe. Foto: Gert Medom

 

 

WIM Oksana Vovk Kryger: Oksana excellerer i positionelle stillinger, hvor hendes dybe forståelse for spillet kommer til udtryk i, hvad der for mindre skakbegavede, kan virke som lette gevinster. Hun er aldrig bange for at involvere sig og give en hjælpende hånd. Foto: Gunner Bjornsson

 

 

WFM Esmat Guindy: Esmat er lidt af et teknisk skakgeni. Hun er god til alle facetter af spillet, men særligt slutspil formår hun at få det absolut maksimale ud. Hun har et kæmpe vinderinstinkt, men med en afsmittende balanceret rolighed. 

 

 

WFM Louise Fredericia: Louise er med sin store rutine lidt af en allround spiller. Hendes styrke er først og fremmest i taktiske stillinger, men de positionelle evner fejler så absolut ikke noget. Hun er initiativrig som få, og formår at føre idé til virkelighed. Foto: Copenhagen Chess Challenge

  

 

Ellen Fredericia Nilssen: Ellen er debutant til dette OL. Hun er gennem de seneste år steget dramatisk i styrke, og har potentiale til meget mere endnu. Hun udstråler en grad af seriøsitet og målrettethed som vil føre hende langt, og som samtidig har en positiv effekt på omgivelserne. Foto: Kristoffer Gressli

 

Med støtte fra Deloitte har vi fået mulighed for at få en hjælper med uden omkostninger for DSU. Der har været mange overvejelser om hvordan det skulle gribes an, men i sidste ende valgte jeg at spørge Ellen Kakulidis. Ellen har en stor åbningsteoretisk viden, og så har hun et usædvanligt højt drive og engagement, som jeg tror på kommer hele holdet til gode. Jeg er derfor rigtig glad for, at Ellen har sagt ja til at tage med!

 

 

WCM Ellen Kakulidis tager med det danske hold som ressourceperson. Foto: Copenhagen Chess Challenge


Vi tager til Georgien med et kæmpe ønske om at repræsentere Danmark bedst muligt! Vi vil være bedste nordiske nation, præstere pænt over forventning (på papiret), og sidst men ikke mindst vil vi score mindst 1 norm.


Vi vil under OL skrive daglige runderapporter som kan følges her på dsu.dk eller på vores Facebookside: HER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IM Antonsen slog knockout i Allerød

Jakob Werner der er formand for Allerød Skakklub skriver til skak.dk om klubbens årlige hurtigskakturnering, der adskiller sig fra de fleste andre, ved at blive afviklet som en knockout turnering:

 

Lørdag i Kristi Himmelfartsferien bød traditionen tro på en spændende gang hurtigskak i Kulturhuset i Allerød. 48 deltagere mødtes efter knockout-systemet, og det endte med en fortjent turneringssejr til IM Mikkel Antonsen fra Køge.

 

IM Mikkel Antonsen vandt turneringen i Allerød. Foto: RUggero Percivaldi

 

Den indledende runde bød ikke på de store overraskelser, men i kvartfinalen var flere af favoritterne slemt på hælene.

 

IM Martin Percivaldi fra Køge tabte efter lynskak-omkamp mod Aref Vasli fra Øbro, mens GM Carsten Høi (Brønshøj Skakforening) var i vanskeligheder og kun gik videre efter omkamp mod Hillerøds Jens Nordenbæk Pedersen. Også fjerdeseedede Sandi Stojanovski (Hillerød) måtte ud i omkamp for at besejre Allerøds Frode Benedikt Nielsen.

 

International Mester Mikkel Antonsen havde til gengæld ikke de helt store problemer med at vinde over Klaus Welke fra Allerøds tyske venskabsklub Schachfreunde Nord Ost Berlin. Den tyske klub var på besøg i Danmark og stillede med seks spillere, der alle var privat indkvarteret hos Allerød Skakklubs medlemmer. Til næste år går turen den modsatte vej, når et hold Allerød-spillere rejser til Berlin.

 

I semifinalerne viste mesterstyrken sig, i det Carsten Høi vandt 2-0 over Aref Vasli, mens Mikkel Antonsen slog Sandi Stojanovski med samme cifre. Finalen blev en sand gyser, hvor Mikkel Antonsen trak det længste strå mod GM Høi efter omkamp i lynskak.

 

Der blev spillet i tre grupper inddelt efter styrke. Gruppe 2 blev vundet af Albert Lyng Petersen fra Allerød og gruppe 3 af Paulius Meskenas fra Køge. Begge spillere er talentfulde juniorer, så det er næppe sidste gang, de kommer med i præmierækken.

 

 

48 deltagere deltog i dette års knockout turnering. Foto: Ruggero Percivaldi

 

LInk til Allerød Skakklubs hjemmeside: http://ask-skak.dk/

Live fra Pokalstævnet

Dansk Skak Unions Pokalfinale spilles igen i år under fine forhold på Hotel Svendborg lige i centrum af den sydfynske købstad. Der skal som vanligt findes 5 pokalmestre i rækkerne Eliterækken, Bredderækken, Seniorrækkerne (50+ og 65+) og Juniorrækken.

 

Noget helt nyt i år spiller man med Matchpoint i stedet for Brætpoint. Brætpoint tages kun i brug, hvis der er ligestilling på Matchpoint.


Betænkningstiden er 20 minutter til hele partiet + 5 sek. pr. træk fra træk 1.

 

noerresundby senior
Nørresundbys 65+ hold har to guld og en sølvmedalje i den ældste seniorrække, der blev indført i 2015. Børge Pedersen og Co. vil givet blande sig i topstriden igen i år.
Foto: Thomas Vestergård


Holdopstillingerne er i skrivende stund endnu ikke kendt, men mon ikke Køge og Brønshøj vil være gode bud på en Pokalvinder i Eliterækken?


Dansk Skak Union vil sørge for livedækning af hele 16 partier fra hver runde. Første runde starter søndag den 20. maj 2018 kl. 11.00.


Turneringens hjemmeside.


Livedækning: liveskak.dk/2018/pokal/

 

Kvindernes VM-match tæt på afgørelse

Der har generelt været meget stille omkring VM-matchen for kvinder mellem udfordreren Ju Wnjun og den forsvarende mester Tan Zhongyi. Ikke mange skakmedier har vist den store interesse for en match mellem de to kinesere der spilles i Shanghai. Selv den officielle hjemmeside kom først i luften på selve dagen, hvor matchen skulle starte. 

 

Tan Zhongyi har været verdensmester siden marts 2017, da hun vandt knockout turneringen i Irans hovedstad Teheran. En turnering der i øvrigt blev boykottet af flere af de stærkeste kvindelige spillere. Ju Wenjun kvalificerede sig til matchen tilbage i december 2016, da hun vandt FIDES Grand-Prix serie ved det afsluttende stævne i Khanty-Mansiysk.  

 

Kvindernes VM-match er en meget jævnbyrdig affære. Foto: Fra den officielle hjemmeside

 

Stillingen inden det sidste parti er, at Ju Wenjun fører knebent med 5-4:

 

 

Kan Ju Wenjun holde remis i det 10. og sidste matchparti fredag, vil hun blive ny verdensmester.

   

Præmiesummen i matchen er 200.000 Euro der deles med 60% til vinderen og 40% taberen. Ved ligestilling, og dermed omkamp i hurtigskak, deles der i stedet med 55% mod 45%. Mere vigtigt er det dog at vinderen bliver kvindelig verdensmester, selvom det muligvis kun er for de kommende seks måneder, da der fra den 1. november til den 25. november i Khanty-Mansiysk afholdes den næste knockout turnering om VM-titlen. 

 

Det afgørende parti kan følges live fredag kl. 09:30 på Chess24: HER 

 

Tidligere kvindelige verdensmestre:
1927–1944: Vera Menchik, England
1944-1950: Ingen på grund af 2. verdenskrig
1950–1953: Lyudmila Rudenko, Sovjetunionen
1953–1956: Elisaveta Bykova, Sovjetunionen
1956–1958: Olga Rubtsova, Sovjetunionen
1958–1962: Elisaveta Bykova, Sovjetunionen
1962–1978: Nona Gaprindashvili, Sovjetunionen
1978–1991: Maia Chiburdanidze, Sovjetunionen
1991–1996: Xie Jun, Kina
1996–1999: Susan Polgar, Ungarn
1999–2001: Xie Jun, Kina
2001–2004: Zhu Chen, Kina
2004–2006: Antoaneta Stefanova, Bulgaria
2006–2008: Xu Yuhua, Kina
2008–2010: Alexandra Kosteniuk, Rusland
2010–2012: Hou Yifan, Kina
2012–2013: Anna Ushenina, Ukraine
2013–2015: Hou Yifa, Kina
2015–2016: Mariya Muzychuk, Ukraine
2016–2017: Hou Yifan, Kina
2017–?: Tan Zhongyi, Kina

 

Hjemmesiden for VM-matchen: http://china2018.fide.com/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Division 2018-2019

Kommende begivenheder

 Aarhus Festuge 2017

 Hurtig DM Senior

 Odense Mesterskabet 2017

Afsluttede begivenheder

 DM i Skak 2018

 politiken cup

 horsens lang

ch summer2018

 Fredericia 2018

ccc2018

 DanPumps 2018

Øvrigt

danskskaksalg2

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media