Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Senior EM for hold

 

Lørdag den 14. april starter European Senior Team Chess Championship 2018. Turneringen spilles i den polske by Wałbrzych, som er placeret i den sydvestlige del af Polen og har 120.000 indbyggere. 

 

Danmark er repræsenteret med to hold i turneringen, som begge spiller i gruppen +65:

 

Nørresundby: 

1. IM Bent Sørensen (2158)
2. FM Jørgen Jørgensen (2214)
3. Jens Jørgen Christiansen (2085)
4. Per Holst (2140)
5. Poul Erik Nørgaard Olesen (2005)

 

SK2012

1. Jens Kølbæk (2213)
2. Arne Christiansen (2045)
3. Arne Bjørn Jørgensen (1956)
4. Steen Juul Mortensen (1940)
5. Finn Andersson (1719)

 

Af 16 startende hold er Nørresundby seedet som nummer 4, mens holdet SK2012 er seedet som nummer 8. Rusland er klare favoritter med blandt andet stormestrene Yuri Balashov

(2421) og Evgeni Vasiukov (2400) på holdet. Link til resultater i 65+: HER.


I alt deltager der 27 hold i turneringen.


Program for turneringen: 

Lørdag den 14. april kl. 15:00: 1. runde
Søndag den 15. april kl. 15:00: 2. runde
Mandag den 16. april kl. 15:00: 3. runde
Tirsdag den 17. april kl. 15:00: 4. runde
Onsdag den 18. april kl. 15:00: 5. runde
Torsdag den 19. april kl. 15:00: 6. runde
Fredag den 20. april kl. 15:00: 7. runde
Lørdag den 21. april kl. 15:00: 8. runde
Søndag den 22. april kl. 14:00: 9. runde

 

Link til turneringens hjemmeside: http://walbrzych2018.eu/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Bov Skakklub lukker

 

Bov Skakklub har på et bestyrelsesmøde i mandags besluttet at nedlægge klubben. I en mail, fra kasserer Svend Erik Kramer til formand Poul Jacobsen, angives grunden terminssammenfald mellem den danske divisionsturnering og de tyske ligaer med underliggende rækker som årsag til beslutningen.

Klubben er repræsenteret i Divisionsturneringen med hold i 1. division og i 2. division. Divisionsturneringsudvalget vil snarest få afklaret konsekvenserne for andre klubber, og ændringerne vil blive offentliggjort her på skak.dk.

 

Bov skakklub er 92 år gammel, og er en fusion af Padborg Skakklub (stiftet 1925) og Kruså Skakklub (stiftet 1956). Ved sammenlægningen i 1977 valgte man det neutrale navn Bov - relateret til den dengang selvstændige Bov Kommune.

 

Link til hjemmesiden for klubben: http://www.bovskakklub.dk/

Aprilsamling for kvindelandsholdet i Århus

Kvindelandstræner Peter Thorsbro er initiativrig i forhold til aktiviteter for kvindelandsholdet. Peter skriver her til skak.dk om træningssamlingen i Aarhus i den forgangne weekend og han har også taget billederne:

 

I weekenden 7-8 april afholdt kvindelandsholdet træningssamling i Århus med GM Jakob Vang Glud som træner. Temaet for weekenden var gennemgang af en struktur som populært kaldes ”Capablanca”. Strukturen kan opstå ud fra rigtig mange åbninger, bl.a. Caro Kann, Katalansk og Slavisk, og er kendetegnet ved, at sort har bønder på e6 og c6, mens hvid har bønder på d4 og eventuelt c4.

 

 

Høj koncentration…                           En veloplagt træner… … Og en spændende stillingstype

 

Jakob tog os på en grundig rejse i de grundlæggende positionelle og taktiske temaer samt relevante slutspil som kan opstå i strukturen. Som hidtil var træningen delt op i oplæg fra træner, partigennemgange, opgaveløsning og spil i udvalgte stillinger. Der var, som altid, et højt engagement, og efter weekenden er vi alle blevet væsentligt klogere på, hvordan sådanne stillinger skal spilles. Vi glæder til at komme ud og prøve det af i praksis!

 

 

Struktur forstået…                       Opgaver løst…         …Og en lang weekend vel overstået 

 

Efterhånden som OL nærmer sig kan vi mærke alvoren stige. Holdet bliver udtaget i midten af maj, og vores vigtigste målsætning er, at vi som hold præsterer absolut bedst muligt. Vi vil blive den bedst placerede nordiske nation, og vores holdpræstation skal ligge (mindst) 100 point over holdgennemsnittet. Dertil har vi en enkelt individuel målsætning om at score mindst 1 norm.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skoleskak For Alle

Dansk Skoleskak, der er kommet på Finansloven fra i år og fire år frem med 2 millioner kroner i støtte årligt, får endnu en økonomisk indsprøjtning. Denne gang fra Egmont Fonden. Fonden har bevilliget 8,7 millioner kroner til indsatsen "Skoleskak For Alle" (SFA), der skal styrke læring og trivsel for 3.300 udfordrede børn og unge fra 50 skoler i hele landet. 

 

Dansk Skoleskak skriver på deres hjemmeside:


”I SFA er skoleskak for ALLE, men især elever, som modtager specialundervisning, går på specialskole eller har brug for ekstra støtte i undervisningen har gavn af indsatsen. For disse elever, kan skoleskak nemlig gøre en markant forskel for deres læring og trivsel. I SFA arbejdes der derfor med at støtte skolerne i arbejdet med at inkludere de elever, der har brug for ekstra støtte, i undervisningen.”


På samme siden udtaler Henriette Christensen, direktør, Egmont Fondens Støtte- og bevillingsadministration:


”Egmont Fonden arbejder for at styrke børn og unges læring og livsduelighed, så flere er i stand til at tage en ungdomsuddannelse. Vi ved, at skoleskak kan være med til at forbedre børns faglige, sociale og personlige kompetencer. Derfor vil Egmont Fonden gerne være med til at udbrede skoleskak til udfordrede elever, som i dag får specialundervisning eller går i specialskole. Skoleskak kan give disse børn et nyt, værdifuldt fællesskab og øge deres faglige kompetencer.”

 

Læs mere på Dansk Skoleskaks hjemmeside

 

abcd skak

Kort Nyt uge 14

Fabiano Caruana vandt Grenke Classic med et points forspring til verdensmester Magnus Carlsen. De forblev begge ubesejrede i turneringen, men med fire gevinster mod Carlsens to, var det VM-udfordreren, der løb med laurbærrene. Vachier-Lagrave, Vitiugov og Aronian delte tredjepladsen med 5 af 9. Hjemmeside: www.grenkechessclassic.de/en/

 

Fra den 12. til 19. april spilles 2nd Sharjah Masters International Chess Championship 2018 i de Forenede Arabiske Emirater. 35 stormestre er foreløbig meldt til start. Danmark er repræsenteret af Ellen Kakulidis. I skrivende stund er der 111 tilmeldte. Hjemmeside: shjchessmasters.com/


Chess House i Aarhus har fået succes med at holde lynturnering, Superlyn, den første fredag i hver måned. I april måneds udgave vandt Filip Boe Olsen ved at holde remis mod sin far Mads Boe, i det afgørende Armageddon-parti. Der var 24 deltagere denne gang. Resultater kan ses her.

 

haederstegn
I en pause fik Mads Boe overrakt DSUs hæderstegn af FU-medlem Aage Olsen. Foto: Gert Medom

Kommende begivenheder

ccc2018

 Fredericia 2018

 politiken cup

 Hurtig DM Senior

Afsluttede begivenheder

 DM i Skak 2018

 DanPumps 2018

 Odense Mesterskabet 2017

 Hurtigskak DM 2017 Seniorer

 DM I Hurtigskak

Øvrigt

danskskaksalg2

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media