cc slam_small

 Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Spænding intakt i Odense

Spændingen er efter lørdagens runder stadig intakt i Odense. Kristoffer Dyrgaard beretter til skak.dk: 

 

I IM-gruppe 1 bragte den forsvarende mester, Rasmus Skytte, sig i formiddagsrunden tilbage i titelkampen ved en sejr over IM Mikkel Antonsen. Mikkel måtte kaste rundklædet i ringen, da en mattrussel ikke kunne dækkes. I samme runde spillede fredagens sejrherrer, Jens Ove og Mads, en indbyrdes remis, hvilket tillod IM Igor Teplyi at komme på omgangshøjde med de førende med en sejr over FM Tobias Rostgaard. Tobias lod ikke den dårlige start påvirke spillelysten, hvilket i Eftermiddagsrunden blev belønnet med en sejr over Rasmus. I slutspillet viste de to randbønder sig stærkere end Rasmus' centrumsbønder. Med remisser i de to andre partier går Igor, Jens Ove og Mads ind til søndagen på en delt førsteplads.

 

I IM-gruppe 2 mødtes gruppens to IM'ere i formiddagens runde, hvilket bevirkede interessant parti, som dog sluttede remis inden tidskontrollen. Peter Grove bragte sig samtidigt med en sejr over Hilmir på ligestilling med Thorbjørn Bromann. I eftermiddagsrunden viste Thorbjørn dog igen IM-klassen, da et langvarigt pres blev udnyttet til materiel fordel og efter 5 timers spil en sejr. Dermed lægger Thorbjørn alene i spids af IM-gruppe 2. Peter Grove og Thorbjørn skal mødes i søndagens sidste runde, hvor kampen om gruppesejren må formodes at skulle afgøres.

 

På øverste etage er der kantine, analyser samt mulighed for at følge med i live-partierne fra turneringen. Foto: Kristoffer Dyrgaard

 

Efter lørdagens dobbeltrunde kan desuden berettes om et par enkelte flotte bedrifter: I Mester 2 har Thomas Søndergaard Thybo maksimum med 3/3. Samme præstation har Tobias Lindgaard sikrer sig i Basis 4.

 

Lørdag aften blev der traditionen tro afvikler Odensemesterskabet i lynskak. Her blev det en af arrangørerne i form af Niels Henrik Sørensen, der med 6,5 af 7 mulige sikrede sig titlen som lynmester. Link til resultat: HER.

 

Vi ser frem til en spændende søndag i det odenseanske!

 

Link til live fra turneringen: HER

 

Link til resultater fra turneringen: HER

 

Link til Frem Skakklub på Facebook: HER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Larsens Nordjyske Mindeturnering 2018

I dag kl. 14.00 går den fjerde udgave af Larsens Nordjyske Mindeturnering i gang på Allborg Katedralskole. Der er i år rekorddeltagelse med 64 spillere, heraf har fire spillere fra Nigeria valgt at tage den lange tur til Danmark.


Favoritter til den samlede sejr må være de fire stormestre GM Henrik Danielsen, Island (2503), GM Evgeny Sveshnikov, Rusland (2464), GM Leif Øgaard, Norge (2405) og GM Jens Kristiansen, Danmark (2370).

 

jens kristiansen
GM Jens Kristiansen fra Bornholm blev nummer 2 i 2014-udgaven af Larsens Nordjyske Mindeturnering. Foto: Thomas Vestergård


Der spilles en runde om dagen indtil på fredag. I dag starter man kl. 14.00, mens de øvrige dage starter kl. 11.00. I år vises hele 18 brætter live på internettet.

 

Spillested: Aalborg Katedralskole Sankt Jørgensgade 5 Aalborg


Turneringens hjemmeside: www.enpassant.dk
Live: liveskak.dk/2018/Aalborg/Larsens2018/index.htm

 

Klar til Odensemesterskabet 2018

Niels Henrik Sørensen fra Frem Skakklubs bestyrelse har forfattet følgende til skak.dk om en af årets store weekendturneringer: 

 

Den første weekend i efterårsferien byder traditionen tro på en af landets største weekendturneringer, Odensemesterskabet. Turneringen, der har Frem Skakklub som arrangør, kan atter mønstre over 100 deltagere fra store dele af skakdanmark, som samles på Giersings Realskole i Odense centrum.

 

 

Sidste år deltog der 112 spillere i gode rammer på Giersings Realskole i Odense centrum. Foto: Mads Boe

 

Turneringen er med to IM-grupper stærkt besat. I mesterskabsgruppen skal det blive spændende at følge upcoming FM Tobias Rostgaard og rutineredeIM Jens Ove Fries Nielsen i dysten mod fire af deltagerne fra senere års DM-landsholdsgrupper; IM Mads Hansen,  IM Rasmus Skytte, IM Igor Teplyi og IM Mikkel Antonsen.


12 partier sendes live for hver af de fem runder i Odensemesterskabet: http://liveskak.dk/2018/odensemesterskabet/

 

Program for turneringen:  

Fredag den 12. oktober kl. 19-24: 1. runde

Lørdag den 13. oktober kl. 10:00: 2. runde
Lørdag den 13. oktober kl. 15:00: 3. runde
Søndag den 14. oktober kl. 10:00: 4. runde
Søndag den 14. oktober kl. 15:00: 5. runde 


På grund af nedbrud på Frems hjemmeside, vil informationer, billeder m.m. fra turneringen komme på klubbens Facebookside: HER. Der vil også komme daglige rundeberetninger her på skak.dk.

 

Link til resultater fra turneringen: HER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den forsvarende mester i problemer

Kristoffer Dyrgaard skriver til skak.dk om Odensemesterskabet, hvor der i årets udgave deltager 102 spillere: 

 

Odensemesterskabet blev allerede ved fredagens første runde præget af kamppartier i både mesterskabsgruppen samt i spillesalen generelt.

 

I IM-gruppen kom den forsvarende mester, IM Rasmus Skytte, i problemer mod IM Mads Hansen omkring tidskontrollen og den manglende officer blev dernæst hurtigt udslagsgivende til Mads' fordel.


Lørdag formiddag møder Mads IM Jens Ove Fries, der ligeledes kom sejrrigt ud af sit parti mod den ellers formstærke Tobias Rostgaard.

 

I IM-gruppe 2 blev det til sejre til IM Thorbjørn Bromann og Hilmir Heimisson.

 

Generelt var førstedagen præget af god stemning i og udenfor spillelokalet. Dette medførte dog ikke hurtige remiser på ankomstdagen og selv efter knap 5 timers spil sad 8 spillere stadig og kæmpede for at komme bedst muligt fra land i turneringen - med blandet succes og god underholdning for skakpublikummet til følge.

 

 

Fra starten fredag aften på Giersings Realskole i Odense centrum. Foto: Kristoffer Dyrgaard
  

Lørdag står der to runder på programmet og som altid i Odense vil de 3 øverste gruppe samt en udvalgt gruppe kunne følges live hjemmefra.


Lørdag aften fra kl. 21.15 afvikles Odensemesterskabet i lynskak på samme spillested. Info om denne turnering: HER 

 

Resterende program for turneringen:  

Lørdag den 13. oktober kl. 10:00: 2. runde
Lørdag den 13. oktober kl. 15:00: 3. runde
Søndag den 14. oktober kl. 10:00: 4. runde
Søndag den 14. oktober kl. 15:00: 5. runde

 

Link til resultater: HER

 

Link til Frem Skakklub på Facebook: HER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Senior DM i hurtigskak

Som vi tidligere har omtalt, blev der i den forgangne weekend spillet DM i hurtigskak i Helsingør. Skak.dk har modtaget følgende fra Helsingør Skakklubs formand, René F. Weichel:

 

Helsingør dominerede DM i hurtigskak for seniorer

Helsingør Skakklub, 8. hovedkreds og DSU stod for årets DM i hurtigskak for seniorer. Det var første gang at turneringen blev afholdt i Helsingør og blev afviklet i særdeles behagelige omgivelser på Strand- og Badehotel Marienlyst.


I gruppen 65+ var Ole Bøgh Larsen rating favorit og startede ud som nr. 1 i gruppen. Ole lagde sig hurtigt i spidsen efter de første 3 runder med maksimumpoint. Herefter blev det til remis mod henholdsvis Søren Holm Jensen fra Brønshøj Skakforening og Preben Schavitshy Dalberg fra Holbæk Skakklub. Det betød at Ib Skovgaard kom á point på trods af nederlaget til Ole i tredje runde. Men Ole fortsatte med aktiv angrebsskak der resulterede i endnu to point og var derved oppe på 6 point. I sidste runde ventede FM Jørgen Hvenekilde fra Nørrebro Skakklub, der skulle vinde for at være sikker på 3. pladsen. Kampen endte med en remis og derved kunne den Skandinaviske rekordholder i blindskak kalde sig Danmarksmester for første gang i karrieren.


1. Ole Bøgh Larsen, Helsingør Skakklub
2. Ib Skovgaard, BMS Skak
3. FM Jørgen Hvenekilde, Nørrebro Skakklub
Ratingpræmie Hans Haagen Larsen, Enkeltmedlem – indland

 

ob larsen

Danmarksmester Ole Bøgh Laesen i midten flankeret af turneringsleder Per Rasmussen og Helsingørs formand René F. Weichel. Foto: Helsingør Skakklub

 

I +50 (som for nogle blev kaldt for juniorgruppen) var der mere spænding om resultatet. FM Kåre Hove Kristensen fra Skakklubben Nordkalotten var klar rating favorit, men fik en svær turnering især mod de lokale spillere fra Helsingør. Det var en meget lige gruppe og efter lørdagens 4 runder var det to spillere fra Helsingør som lå i front med 3½ af 4 mulige. Det betød at der var lokalopgør i 5 runde mellem Kristian Bjørneboe og Jan Rimer. Her blev det til remis efter et svært tårnslutspil og som det skulle vise sig blev Jan Rimers kæphest i de sidste runder. Her blev det blandt andet til remis mod FM Kåre Hove Kristensen i 7. runde hvilket betød at Jan var oppe på 5 point. Det var nu Jesper Schultz-Pedersen fra Allerød Skakklub og Mogens Henrik Thuesen (enkeltmedlem) der førte gruppen med 5½ point hver.

 

Jesper og Mogens skulle mødes i sidste runde og de kunne hver især sikre sig 1. pladsen ved en gevinst. Men de måtte begge nøjes med remis og endte på 6 point hver. Jan Rimer skulle derfor vinde det sidste tårnslutspil for at have en chance for at vinde gruppen. Det lykkes at hive den sidste gevinst hjem efter endnu et tårnslutspil og endte ligeledes på 6 point. Der var herefter en del ventetid og efter korrektionberegningen stod det klart at Jan Rimer blev Danmarksmester i +50 gruppen. Helsingør Skakklub blev derved dobbelt Danmarksmester i hurtigskak på hjemmebane.

 

1. Jan Rimer, Helsingør Skakklub
2. Jesper Schultz-Pedersen, Allerød Skakklub
3. Mogens Henrik Thuesen, Enkeltmedlem – Indland
Ratingpræmie Palle Skov, Valby Skakklub

 

jan rimer

Danmarksmester Jan Rimer i midten. Foto: Helsingør Skakklub

Kommende begivenheder

 Hurtig DM Senior

 Odense Mesterskabet 2017

Afsluttede begivenheder

 DM i Skak 2018

 20banner

 Aarhus Festuge 2017

 politiken cup

 horsens lang

ch summer2018

Øvrigt

danskskaksalg2

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media