Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Skakligaen afgøres kommende weekend

 

I den kommende weekend spilles den afsluttende dobbeltrunde i Xtracon Skakligaen, hvor der skal kåres en Danmarksmester for hold og findes to nedrykkere. Dobbeltrunden spilles som ét stort fællesstævne arrangeret af Skanderborg Skakklub og med deltagelse af alle hold. Der spilles på Niels Ebbesens Skolen, Højvangen 4, 8660 Skanderborg. 

 

Stillingen inden den afgørende dobbeltrunde i Xtracon Skakligaen ser således ud: 

1. Team Nordea Skanderborg, 38 brætpoint, 13 matchpoint
2. Brønshøj, 32 brætpoint, 6 matchpoint
3. Jetsmark, 29 brætpoint, 9 matchpoint
....
4. BMS, 28½ brætpoint, 9 matchpoint
5. Nordkalotten, 27½ brætpoint, 7 matchpoint
6. Hillerød, 26½ brætpoint, 6 matchpoint
7. SK1968, 25½ brætpoint, 5 matchpoint
8. Århus/Skolerne, 25 brætpoint, 5 matchpoint
...
9. Nordre, 24½ brætpoint, 5 matchpoint
10. Bov, 23½ brætpoint, 5 matchpoint

 

Team Nordea Skanderborg har lagt sig klart i spidsen med 6 brætpoint, så der skal nok finde et par overraskende resultater sted, hvis ikke Skanderborg skal vinde sit tredje mesterskab på seks år. Brønshøj bør også få medaljer, mens der er større usikkerhed om, hvilket tredje hold der skal på sejrsskamlen. 

 

I bunden er der stor spænding om, hvem der skal undgå degradering til 1. division. Alle hold i bunden kan i princippet klare frisag ved at have en god weekend i Skanderborg. Sværest ser det dog ud for Bov der har 1½ point op til redning og Nordre der har det sværeste program af bundholdene, da skal møde Skakligaens nummer to, Brønshøj og Skakligaens nummer tre, Jetsmark. 

 

Alle kampene vises live fra Skanderborg, og kan følges fra følgende links: 

 

Lørdag den 10. marts kl. 14:00
Team Nordea Skanderborg - Nordkalotten
Nordre - Brønshøj
Bov - Jetsmark
Århus/Skolerne - BMS
SK1968 - Hillerød

 

Søndag den 11. marts kl. 10:00
BMS - Team Nordea Skanderborg
Brønshøj - Århus/Skolerne
Jetsmark - Nordre
Hillerød - Bov
Nordkalotten - SK1968 

  

Tidligere vindere af Skakligaen:

2016-2017: Phillidor

2015-2016: Phillidor

2014-2015: Team Nordea Skanderborg

2013-2014: Brønshøj Skakforening

2012-2013: Team Nordea Skanderborg

2011-2012: Jetsmark Skakklub

2010-2011: Jetsmark Skakklub

2009-2010: Århus/Skolerne

2008-2009: Helsinge Skakklub

2007-2008: Helsinge Skakklub

2006-2007: Helsinge Skakklub

2005-2006: Helsinge Skakklub

2004-2005: Helsinge Skakklub

 

Link til turneringstabellen for Skakligaen: HER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kvindelandsholdet i Capelle la Grande

Kvindelandstræner Peter Thorsbro har arrangeret en træningstur for kvindelandsholdet. Turen er gået til den traitionsrige Capelle-la-Grande og her på skak.dk skriver han lidt om turen:  

 

Et hus, en god træner, to biler og seks stærke kvinder – så hedder det Capelle-la-Grande! I begyndelsen af marts tog 6 kvindelandsholdsspiller og 1 træner sydpå mod Dunkerque i Frankrig for at spille den åbne turnering ”Capelle-la-Grande”. Efter indledende udfordringer med aflyst fly, diverse sproglige barrierer og et bilfirma med tvivlsom moral var vi klar til kamp. Selv en manglende kuffert shoppede vi os ud af uden at blinke.

 

I månederne op til turneringen var vi gået i skarp træning med blandt andet gennemgang af strukturerne Carlsbad, Isolani og meget mere. Her var vi assisteret af Jakob Vang Glud og Lars Schandorff. Deres fortræffelige undervisning har da også givet genlyd, og det i en grad så selv Gary Kasparov bare måtte være en del af projektet.

 

 

Fra venstre: Ellen Fredericia Nilssen, Louise Fredericia, Thomine Stolberg-Rohr, Gary Kasparov, Sandra de Blecourt Dalsberg, Oksana Kryger, Marie Frank og Ellen Kakulidis. Foto: Peter Thorsbo

 

Når man er ude i den store vide verden for at spille skak kan man møde lidt af hvert. Alt fra eksotiske nationer, til folk med mundmasker eller diverse synsudfordringer. Adskillige franskmænd, juniorer og en enkelt kineser har oplevet den danske fightervilje og kreativitet på godt, men mest ondt. Ofte med stor stolthed hos kvinderne, om end ikke altid til landstrænerens store begejstring.

 

 

Foto: Peter Thorsbo

 

Der er alt for mange highlights til at få det hele med i én enkelt artikel. Det kan derfor anbefales at følge de detaljerede runderapporter på kvindelandsholdets facebookside: HER

 

Parringer og andre oplysninger om turneringen kan findes: HER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kort nyt uge 9

IM Jesper Søndergaard Thybo spiller i den islandske holdturnering for et hold der hedder Keppendaskrá Fjölnis. I mødet mod Víkingaklúbburinn var Jesper med sort oppe  mod verdensklassespilleren Pavel Eljanov (2713). Jesper spillede et fint parti, og havde ikke problemer med at holde partiet remis. Se partiet her:  

 

  

 

Fredag aften blev der i Chess House i Aarhus afholdt en lynturnering, hvor danmarks stærkeste spiller, GM Peter Heine Nielsen,var blandt deltagerne i et stærkt besat felt med blandt andet IM Bjørn Møller Ochsner, Jackie Andersen, FM Jonas Buhl Bjerre, FM Mads Boe og FM Filip Boe Olsen. Den i Litauen bosiddende stormester var feltet overlegen, og vandt samtlige partier i både den indledende runde og i finalen. På hjemmesiden for Chess House er der et udførligt referat fra turneringen. Se mere HER

 

 

GM Peter Heine Nielsen slår IM Bjørn Møller Ochsner i finalegruppen. Foto: Chesshouse.dk 

 

Sommerskaklejren på Skanderup Efterskole afholdes fra søndag den 8. juli til lørdag den 14. juli, og har lige nu 98 tilmeldte ungdomsspillere. Der er stadig plads til 10-12 glade skakspillere mere, og arrangørerne håber stadig på, at de sidste pladser bliver besat hutigst muligt. Link til lejrens hjemmeside, hvor man også kan tilmelde sig: http://skaklejr.dk/

 

På lørdag den 10. marts åbner Absalon på Sønder Boulevard 73, 1720 København igen dørene til et Outraychess - skakarrangement. Denne gang er temaet at være begynder i skak. De to arrangører Rune og Mathis skriver på Facebook: "Vi har et hold af meget søde og pædagogiske skaklærere- og lærerinder, der står klar til at fortælle dig og dine venner alt hvad der er værd at vide om skak. Hvordan er det nu liiiige at reglerne er? Hvordan starter man bedst spillet? Hvad er nogle nemme tips, der gør det nemmere at overskue? De spørgsmål og mange flere står vi klar til at besvare! Vi har brikker, brætter, søde kager, varm kaffe, kolde øl og massevis af godt humør. De benhårde skakhajer fra københavns skakklubber kommer også forbi og får et helt langbord for sig selv - så hvis du vil se hvordan mestrene rykker, så er der også mulighed for det!" Så kig forbi lørdag kl. 12:00 til 16:00 i Absalon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GAMMA Reykjavík Open 2018

Tirsdag starter i Reykjavik den årlige Reykjavik Open, der er årets største og stærkeste turnering på Island.  Turneringen afholdes i år for 32. gang - første gang turneringen blev afholdt var i 1964, hvor den tidligere verdensmester Mikhail Tal vandt turneringen. Frem til år 2008 blev turneringen afholdt hvert andet år, men siden da er turneringen blevet afholdt hvert år.

 

 

Igen i år er spillestedet det imponerende Harpa koncert- og kongrescenter, som den verdenskendte danske arkitekt Henning Larsen står bag. Foto: Fra turneringens hjemmeside 

 

Tuneringen har i år deltagelse af 250 deltagere, hvilket er en anelse mere end sidste år, men en smule fra deltagerrekorden i 2015, hvor der deltog 274 spillere. Turneringen har deltagelse af 12 spillere over 2600 i rating, hvor GM Richard Rapport (2715), GM Pavel Eljanov (2713) og GM Gata Kamsky (2677) er de største favoritter. 

 

Seks danskere har taget turen til den islandske hovedstad for at deltage i turneringen - seedninger i parentes: 

84. Lars Laustsen (2201)

96. Mikkel Manosri Jacobsen (2161)

152. Michael Marshall (1890)

164. Lars Wisler (1842)

171. Ib Lynæs Hansen (1822)

196. Søren Grymer Hansen (1706)

 

Turneringen spilles over 9 runder og der spilles efter følgende program (danske tider):
Tirsdag den 6. marts kl. 17:00 - 1. runde
Onsdag den 7. marts kl. 11:00 - 2. runde
Onsdag den 7. marts kl. 19:00 - 3. runde
Torsdag den 8. marts kl. 19:00 - 4. runde
Fredag den 9. marts - fridag og arrangementer
Lørdag den 10. marts kl. 15:00 - 5. runde
Søndag den 11. marts kl. 17:00 - 6. runde
Mandag den 12. marts kl. 17:00 - 7. runde
Tirsdag den 13. marts kl. 17:00 - 8. runde
Onsdag den 14. marts kl. 13:00 - 9. runde

 

Partierne kan følges på Chess24: HER

 

Turneringen er i år dedikeret til den 11. verdensmester Robert James Fischer. Derfor bliver der undervejs arrangeret forelæsninger, udstillinger og der er også mulighed for at besøge spillestedet fra VM i 1972, hans gravsted og sågar også hans yndlingsrestaurant! Endvidere arrangeres der den 9. marts et Fischer Random mesterskab, hvor arrangørne har aftalt at de stærkeste spilere i turneringen også deltager.

 

Link til turneringens hjemmeside: https://www.reykjavikopen.com/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Evans og Køge rykker op

Team Xtracon Køge var sikker på oprykning fra 1. Division gruppe 1 allerede inden sidste runde, men der blev ikke hvilet på laurbærrene, så Køge stillede med stormestre på de øverste fire brætter i sidste runde. Alle fire stormestre vandt, men Køge fik de første to individuelle nederlag i sæsonen, da bræt 6 og 7 gik ØBROs vej. Alligevel kunne Køge slå oprykningen fast med en 5½ - 2½ sejr og et forspring på 14½ point til netop ØBRO som nummer to.

 

antonsen

Køges topscorer blev IM Mikkel Antonsen med 6½ af 7. Her slår han Niels Bindzus fra ØBRO i sidste runde. Foto: Thomas Vestergård

 

brunello
Sabino Brunello er en god bekendt af dansk skak. For en del år siden spillede han på Sydøstfyns bedste hold. I år var han to gange førstebræt for Team Xtracon Køge og vandt begge kampe. Her går det ud over Viktor Haarmark Nielsen fra ØBRO. Foto: Thomas Vestergård

 

frederiksberg k41
I nedrykningsdramaet om hvem der skulle følge Taastrup ned i 2. division, trak K41 det korteste strå, da de tabte 2½ - 5½ til Frederiksberg. De fire øverste partier blev alle remis. Foto: Thomas Vestergård


I Fredericia endte topopgøret i 1. Division gruppe 2 mellem hjemmeholdet og Evans fra Vejle uafgjort, så det bliver Evans, der skal prøve kræfter med Køge og resten af Xtracon-Skakligaen næste år. Haderslev og Springeren fra Kolding må en tur ned i 2. division.


Nye hold i 1. division bliver Furesø, Holbæk, SK1968 II og Viborg.


Stillinger, individuelle resultater med mere ses på Divisionsturneringens hjemmeside: holdskak.skak.dk/TeamTour/Index/26

 

Kommende begivenheder

ccc2018

 Fredericia 2018

 politiken cup

 Hurtig DM Senior

Afsluttede begivenheder

 DM i Skak 2018

 DanPumps 2018

 Odense Mesterskabet 2017

 Hurtigskak DM 2017 Seniorer

 DM I Hurtigskak

Øvrigt

danskskaksalg2

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media