Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Midtvejsrapport Junior VM

Claus Vangsgaard skriver en midtvejsrapport til skak.dk fra Italien:

 

Ved Junior-VM er vi nu nået frem til første hviledag efter, at de første fem runder er spillet. Værterne har efterhånden fået styr på de fleste organisatoriske udfordringer, men visse ting virker stadig lidt løst. Blandt andet virker det ikke til, at sikkerheden er i orden – spillerne kan uden opsyn gå uden for spillestedet, så i princippet kan man få hjælp under partiet.


Som nævnt i første rapport, så er det en meget stærk turnering, og det kan også ses af det store antal stærke stormestre (f.eks. Leko og Sokolov), der er tilknyttet de ressourcestærke hold. Det betyder også, at der ikke er nogen ”walk-in-the-park” for selv meget stærke spillere, der i mange partier selv med hvid bliver stillet overfor hårde udfordringer. For en række af favoritterne har de første runder været tæt på at være en katastrofe – 3. seedede Rasmus Svane har kun tre point og endnu værre er det gået for ratingfavoritten Jorden Van Forrest, der kun har 2½.


I toppen har Kirill Alekseenko (RUS) imponeret ved at vinde alle sine fem partier, men den største positive overraskelse er nok, at den 12-årige inder IM Praggnanandhaa (2509) er med helt i toppen med 4½/5 og en imponerende foreløbig ratingpræstation på 2830 og nu må anses som en af bejlerne til titlen. Hvis man kigger på top 20, så ser det ud til, at de seneste års udvikling med en mindre udtalt østeuropæisk dominans fortsætter, for godt nok er der fem russere i top 20, men der er også fire indere og tre kinesere på listen.


Set med nordiske øjne er det meget positivt, at de norske spillere klarer sig rigtigt godt – GM Tari ligger på 2. pladsen med 4½/5, mens pladserne 28 og 29 indtages af IM Johan-Sebastian Christiansen og GM Johan Salomon.


For danskerne har det indtil nu været en hård turnering selv om resultaterne er en smule over det forventede. For Martin blev sejren (se partiet nedenfor) i første runde fulgt op med tre remiser mod en IM og to stormestre, inden det i det i femte runde blev til et lidt unødvendigt nederlag til IM Jamula (POL), da det viste sig, at det i en lang slutspilsvariant var nødvendigt at vælge den passive placering af et tårn frem for det naturlige aktive felt.

 

 

IM Martin Percivaldi. Foto: Ruggero Percivaldi 

 

Bjarke har mødt spillere mellem 2200 og 2400 og har fået et enkelt point, men det kunne nemt være blevet til flere. Blandt andet tabte han desværre et parti, hvor han i lang tid havde en fordel på mellem 2 og 5 og til sidste tabte på tid i et helt lige slutspil, hvor han var den eneste, der kunne spille på gevinst.

 

 

Bjarke Vangsgaard. Foto: Ruggero Percivaldi


I pigerækken har det også været meget hårdt for Freja, der også kun er på 1/5 – blandt andet fordi hun undervejs har haft et par dage med feber. Det har kostet imod slutningen af partierne, hvor en række gode stillinger er blevet tabt. Hvis man ikke er helt på toppen, så får man hurtigt at mærke, at der ikke er nemme modstandere ved dette mesterskab.

 

 

Freja Vangsgaard. Foto: Ruggero Percivaldi


Hviledagen er blevet brugt til at slappe af med blandt andet gåtur til byen og fitness, så der forhåbentligt er energi til de næste fire runder inden sidste fridag.

 

Link til hjemmesiden for turneringen: http://www.fideacademy.com/wjcc2017/

 

Link til de danske resultater i turneringen: HER

 

Link til live på Chess24: HER 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kort nyt uge 46

Finnbjørn Vang arrangerer en stærk international turnering på Færøerne. Turneringen Runavik Open starter mandag og har deltagelse af de tre talenter Jonas Bjerre, Filip Boe Olsen og Rasmus Thøgersen. Der er 55 deltagere i turneringen og de 25 af spillerne har over 2200 i rating. 

 

Program for turneringen:

Mandag den 20. november kl. 19:00: 1. runde

Tirsdag den 21. november kl. 16:00: 2. runde

Onsdag den 22. november kl. 10:00: 3. runde

Onsdag den 22. november kl. 16:00: 4. runde

Torsdag den 23. november kl. 16:00: 5. runde

Fredag den 24. november kl. 16:00: 6. runde

Lørdag den 25. november kl. 10:00: 7. runde

Lørdag den 25. november kl. 16:00: 8. runde

Søndag den 26. november kl. 15:00: 9. runde 

 

Link til hjemmesiden: http://runavikopen.com/

 

Link til live: http://live.faroechess.com/live.html

 

Resultater fra turneringen: HER

 

 

Afgang fra Skanderborg søndag eftermiddag: Fra venstre Filip Boe Olsen, Jonas Bjerre og Rasmus Thøgersen. Foto: Mads Boe 


 

Tim Jaksland gjorde en fin figur i Reykjavík Northern Lights Open. Med 4½ af 9 blev Jaksland nummer 12 i det 22 mand store felt, selvom han inden start var seedet næstsidst. Tim Jaksland kan nu sætte 41 ratingpoint ind på Elo-kontoen. Se resultatet fra turneringen: HER

 

 

Dansk Skoleskak søger en medarbejder til en nyoprettet stilling som læringschef. Som læringschef skal man være ansvarlig for Dansk Skoleskaks team af dedikerede læringskonsulenter. På Dansk Skoleskaks hjemmeside kan man læse mere om stillingen og se jobopslaget. Der er ansøgningsfrist den 5. december.  

 

 

Mogens Thuesen, Christian A. Eriksson, Michael Madsen, Jens Erik Hald, Finn Bonnez, Rene Andreasen, Arne Walther Larsen og Søren Ottosen deltager i denne uge i Malta Open. Feltet er på 239 deltagere og toppes af normanden GM Simen Agdestein. Link til hjemmesiden HER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Udsolgt til junior lynturnering

Foreningen DSA Skak i Brønderslev står for et frivilligt projekt "Social integration via skak". Projektet går ud på, at DSA Skak ønsker at være en klub, som medvirker til at fremme integration og socialt ansvar i Brønderslev Kommune, ved at aktivere alle kommunens borgere. Det gælder børn, unge, voksne, etniske danskere såvel som børn og voksne, med anden etnisk baggrund, herunder også flygtninge. Bag DSA Skak står formand Henrik Kramer og administrativ direktør Johan Ravnborg Holmström. 

 

Onsdag den 15. november arrangerede DSA Skak en lynturnering, og formanden for Chess House i Aarhus Sven Christensen var forbi turneringen, og syntes at det flotte initiativ med mange deltagere skulle have et par ord med på vejen:  


Udover prominente turneringer som Odense Mesterskabet, Sondex Cup og Horsens Lang Weekend, er det sjældent at opleve at der er udsolgt til danske skakturneringer. Men undtagelsen bekræfter reglen. Dansk Skak Akademi i Brønderslev havde indbudt til lynturnering for juniorer onsdag den 15. november i Fælleshuset i Brønderslev. Med plads til 64 spillere og 42 forhåndstilmeldte, mente arrangørerne at der var helgarderet, men stor var både overraskelsen og glæden, da der dukkede næsten 100 børn op, der alle ønskede at spille skak for fuld udblæsning.

Turneringen var sponsoreret med massevis af fine præmier, hvor hovedpræmien var et Headset til en værdi af 2000,00 kr. - virkeligt noget at kæmpe for.

Dansk Skak Akademi arbejder løbende for at bedre integrationen af flygtninge/indvandrere i lokalområdet, og man må i den grad konstatere at det er lykkedes for dem. 80% af deltagerne var fra integrationsprojektet, og de viste alle både god indstilling til skakken, samt stor diciplin i at være en del af et større arrangement. Måske kan det give inspiration til andre skakklubber i det ganske land!

 

Over 100 børn var til skakturnering i Fælleshuset, Niels Bohrs Plads 10 i Brønderslev. Foto: Johan Ravnborg Holmström

Det lokale team fra Dansk Skak Akademi, samt hjælpere fra Jetsmark, fik afviklet turneringen gnidningsløst, og det kom der følgende resultater ud af:

Den store vinder blev Hamza Alloufi fra DSA Skak som fik en gruppesejr og gik med hovedpræmien High Definition Stereo Bluetooth Headphones til en værdi af over 2000 kr.


Gruppe 1
Guld til Kristine Boye Steen
Sølv til John Christopher. H. Christensen
Bronze til Freja Jungberg Nielsen

 

Gruppe 2
Guld til Otto Haue
Sølv til Mustafa Radhi M. Al-Fadahwi
Bronze til Mattias Kristensen

 

Gruppe 3
Guld til Stephanie Jakobsen
Sølv til Signe Haue
Bronze til Sandra Jakobsen

 

Gruppe 4
Guld til Annika Dalgaard
Sølv til Ibrahim Radhi Mohamad
Bronze til Sander Kronborg Kimer

 

Gruppe 5
Guld til John Mohamad
Sølv til Samba Mutbaya
Bronze til Marcus Jensen

 

Gruppe 6
Guld til Hamza Alloufi
Sølv til Shaima Ashur
Bronze til Lea Kramer

 

Gruppe 7
Guld til Khadar Mahamut
Sølv til Baseel Mohammad
Bronze til Abdi Mohammad

 

Gruppe 8
Guld til Nikolaj Holm
Sølv til Jimmy Bihame
Bronze til Bhavieka

 

Artikel fra Nordjyske: HER

 

Link til hjemmesiden for DSA Skak: HER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skanderborg i front

Søndagen bød på flere overraskelser i Xtracon-Skakligaen. Ovenpå Brønshøjs 6½ - 1½ sejr over Jetsmark, var SK1968 ikke spået mange chancer mod det københavnske hold, men da resultatkortet skulle underskrives, stod der 3½ - 4½ til SK1968. Ved samme stævne hos BMS rejste Jetsmark sig ovenpå lussingen lørdag, og slog Nordkalotten med 5½ - 2½. I Chess House i Aarhus var det en overraskelse, at Nordre kunne slå naboerne fra Århus/Skolerne med 4½ - 3½. 

 

Med Brønshøjs nederlag overtager Team Nordea Skanderborg førstepladsen i ligaen, da de meget overbevisende slog Hillerød med 6 – 2. Skanderborg har endnu ikke tabt et parti i Xtracon-Skakligaen i denne sæson.

 

mads sune
På førstebrætttet i kampen mellem Skanderborg og Hillerød delte GM Mads Andersen og GM Sune Berg Hansen hurtig pointet. Her ses de under efteranalyserne i Caféen i Chess House. Foto Thomas Vestergård


Søndagens kampe:
BMS – Bov 4 – 4
Team Nordea Skanderborg – Hillerød 6 – 2
Brønshøj – SK1968 3½ - 4½
Nordkalotten - Jetsmark 2½ - 5½

Nordre – Århus/Skolerne 4½ - 3½


Stillingen efter de første to runder:
1. Team Nordea Skanderborg, 11 Brætpoint, 4 matchpoint
2. Brønshøj, 10 brætpoint, 2 matchpoint
3. BMS, 8½ brætpoint, 3 matchpoint
...
4. - 5. SK1968, 8 brætpoint, 2 matchpoint
4. - 5. Hillerød, 8 brætpoint, 2 matchpoint
6. Nordkalotten, 7½ brætpoint, 2 matchpoint
7. Jetsmark, 7 brætpoint, 2 matchpoint
8. Bov, 7 brætpoint, 1 matchpoint
...
9. Nordre, 6½ brætpoint, 2 matchpoint
10. Århus/Skolerne, 6½ brætpoint, 0 matchpoint


Se resultater fra de øvrige divisioner, enkeltresultater med mere på holdskak.skak.dk

 

Brønshøj flyvende

Første runde i Xtracon-Skakligaen gav store sejre til Brønshøj og Hillerød, der allerede nu må være et par gode bud på den samlede sejrherre sammen med Skanderborg.

 

Brønshøj, der i denne sæson er blevet forstærket med GM Jacob Aagaard, vandt med hele 6½ - 1½ over Jetsmark, selvom Dr. Elo kun havde forudsagt en 5 – 3 sejr. Aagaard repræsenterer i øvrigt ikke længere Danmark i FIDE sammenhæng, men er tilbage hos Skotland, hvor han også har bopæl.


I Chess House var Hillerød gæster hos Nordre og tog en klar 6 – 2 sejr uden nederlag. I rummet ved siden af vandt Skanderborg 5 – 3 over Århus/Skolerne, også uden nederlag til Skanderborg. I Chess House blev kun den ene af dagens kampe vist live, da 8 kabler var kommet på afveje i forbindelse med et udlån af livebrikkerne. Arrangørerne har dog lånt sig frem til andre kabler, så alle kampe i næste runde vil blive vist live.

 

andersen hagen
IM Andreas Skytte Hagen og GM Mads Andersen spillede remis. Foto Thomas Vestergård


Første rundes to øvrige opgør var Bov - Nordkalotten 3 – 5 og SK1968 - BMS 3½ - 4½.


Stillingen efter 1. runde:
1. Brønshøj, 6½ BP, 2 MP
2. Hillerød, 6 BP, 2 MP
3.- 4. Team Nordea Skanderborg, 5 BP, 2 MP
3.- 4. Nordkalotten, 5 BM, 2 MP
5. BMS, 4½ BP, 2 MP
6. SK1968, 3½ BP, 0 MP
7.- 8. Bov, 3 BP, 0 MP
7.- 8. Århus/Skolerne, 3 BP, 0 MP
9. Nordre, 2 BP, 0 MP
10. Jetsmark, 1½ BP, 0 MP


Søndag starter 2. runde allerede kl. 10.00.


Søndag kl. 10.00:
BMS - Bov
Brønshøj - SK1968
Nordkalotten - Jetsmark
Nordre - Århus/Skolerne
Skanderborg - Hillerød

 

Der er også live fra to kampe i de øvrige divisioner:

Søndag kl. 12.00:
1. division, gruppe 1: Køge - Næstved
2. division, gruppe 2: Læseforeningen - Frem 2

 

Divisionsturneringens hjemmeside: holdskak.skak.dk

 

Kommende begivenheder

 DM i Skak 2018

          

ccc2018

 Fredericia 2018

 politiken cup

 Hurtig DM Senior

Afsluttede begivenheder

 Odense Mesterskabet 2017

 Hurtigskak DM 2017 Seniorer

 DM I Hurtigskak

Øvrigt

danskskaksalg2

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media