Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Landsholdsklassen 2018 klar

Landsholdsklassen 2018 er nu klar. Tilmeldingsfristen udløb ved midnat til tirsdag, og det bliver en klasse, der kunne have været stærkere, men til gengæld giver chancen til flere af de yngre talenter. Klar favorit er feltets eneste stormester, Allan Stig Rasmussen, der først i sidste øjeblik besluttede sig for at stille op. Det 13-årige stortalent FM Jonas Bjerre får debut i Landsholdsklassen på det yderste mandat, og har mulighed for at færdiggøre sin IM-titel i Svendborg.

 

Deltagerne i ratingorden: 

1. GM Allan Stig Rasmussen, Jetsmark Skakklub, 2557 / 2538
2. IM Jesper Søndergård Thybo, Jetsmark Skakklub, 2472 / 2470
3. IM Bjørn Møller Ochsner, Skanderborg Skakklub, 2444 / 2454
4. IM Mikkel Djernæs Antonsen, Køge Skakklub, 2435 / 2455
5. IM Rasmus Skytte, Århus Skakklub/Skolerne, 2406 / 2393
6. IM Mads Hansen, Skanderborg Skakklub, 2405 / 2377
7. IM Nikolaj Borge, Hillerød Skakklub, 2399 / 2400
8. IM Martin Percivaldi, Køge Skakklub, 2394 /2406
9. FM Jonas Buhl Bjerre, Skanderborg Skakklub, 2389 / 2379
10. FM Poul Rewitz, Skakklubben af 1968, 2296 / 2292

 

Ratinggennemsnit: 2420.  

 

Program for Landsholdsklassen: 

24. marts kl. 14:00: 1. runde
25. marts kl. 14:00: 2. runde
26. marts kl. 14:00: 3. runde
27. marts kl. 14:00: 4. runde
28. marts kl. 14:00: 5. runde
29. marts kl. 14:00: 6. runde
30. marts kl. 14:00: 7. runde
31. marts kl. 14:00: 8. runde
1. april kl. 12:00: 9. runde

 

DMs hjemmeside fortæller, at der trækkes lod i Landsholdsklassen på torsdag kl. 18:45, og at lodtrækningen bliver sendt direkte via Facebook live, fra Læseforeningens Skakklubs lokaler i Odense.

 

Se mere på: http://www.skak-dm.dk/

 

dm logo_525x350px

Kort nyt uge 10

Børn fra Amager Skakskole fik sig en stor oplevelse, da de den 1. marts mødte den legendariske russiske stormester Garri Kasparov ved et sponsorarrangement for kvindelandsholdet i skak. Det var børnenes træner Marie Frank-Nielsen, som havde skaffet børnene adgang til arrangementet.

 

 

Den 13. verdensmester i selskab med børn fra Amager Skakskole. Foto: Sven Løntoft

 

Foto: Sven Løntoft


Capelle la Grande sluttede lørdag i Dunkerque, og resultaterne for kvindelandsholdets spillere og landstræneren blev efter de 9 runder følgende:

Esmat Guindy - 6 point
Peter Thorsbro - 5½ point
Maria Vasova - 5 point
Oksana Kryger - 5 point
Ellen Kakulidis - 5 point
Thomine Stolberg Rohr - 4½ point
Maria Frank-Nielsen - 4½ point

 

 

Danske kvinder i kamp i Dunkerque. Fra venstre Thomine Stolberg Rohr, Ellen Kakulidis og Oksana Kryger. Foto: Kvindelandsholdet på Facebook 


På Facebooksiden Kvindelandsholdet i skak virker det ikke til, at man var helt tilfredse med resultaterne. Man skriver nemlig: "hvad udadtil tabes skal indad vindes. Frit fortolket må det betyde, at det rating vi tabte i Cappelle, vinder vi tilbage i Danmark!" 

 

På Island spilles Reykjavik Open frem til onsdag den 14. marts, og her er der seks danske spillere med i turneringen. Efter 7. runde har danskerne generelt klaret sig lidt under middel:

Lars Laustsen - 4 point (elo -10,4)
FM Mikkel Manosri Jacobsen - 4 point (elo +13)
Michael Marshall - 3 point (elo -1,6)
Lars Wisler - 3 point (elo - 19,2)
Ib Lynæs Hansen - 3½ point (elo -12,2)
Søren Grymer Hansen 1½ point (elo -61)

 

Link til de danske resultater: HER

 

Turneringen føres af GM Adhiban og GM Rapport med 6 point. Sidstnævnte slog i runde 5 GM Hamitevici (2512) med sort hvor åbningstrækket var 1.a3,h6.......!

 

Bundesligaen spillede dobbeltrunde i den forgangne weekend, og her tabte det førende hold SG Solingen overraskende til SV Hochenheim med 5-3. GM Mads Andersen var i kamp for SG Solingen begge dage, og scorede 1½ af 2. Mads har hidtil spillet 6 kampe og vundet tre partier og spillet tre partier remis.  Baden Baden, med GM Peter Heine Nielsen på holdet, og Solingen, har nu lige mange matchpoint, og kun 1½ brætpoint skiller de to hold inden den afgørende trippelrunde den 29. april til den 1. maj. Ved ligestilling i matchpoint skal der spilles omkamp om mesterskabet. 

 

Link til turneringens hjemmeside: http://www.schachbundesliga.de/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DM 2018 rykker tættere på

Mandag den 12. marts til midnat falder klokken i slag med hensyn til at komme blandt de 10 spillere som i Svendborg skal dyste om titlen Danmarksmester 2018. Betingelserne for LH klassen er de gammelkendte, så weekendens skakligaafslutning og eventuelle endnu ikke ratede udenlandske turneringer kan få stor betydning for hvem der er med i hatten, når der på torsdag kl. 18:45 trækkes lod om startnumrene i klassen. Selve lodtrækningen, som søges sendt direkte via Facebook live, finder sted i Læseforeningens Skakklubs lokaler i Odense, og resultatet offentliggøres snarest herefter på henholdsvis skak.dk & skak-dm.dk.

 

Alle øvrige klasser kan vente endnu næsten 14, eller flere, dage med at tilmelde sig, men hvorfor vente til sidste øjeblik hvis man godt ved man vil deltage. I hvert fald er det en god idé at få betalt sin deltagelse senest den 16. marts, hvis man gerne vil have det lave indskud.

 

hotel svendborg

Spillestedet Hotel Svendborg.

 

Med lige nu 150 deltagere er der endnu et godt stykke vej til de 258 der deltog i 2016 udgaven i Svendborg, men traditionelt kommer der mange tilmeldinger ret sent, så mon ikke vi nok skal nå et pænt deltagerantal i år også.

 

Se DM-siden her: www.skak-dm.dk

 

Skanderborg mestre for 3. gang

Det blev som ventet Team Nordea Skanderborg, der i overbevisende stil vandt Xtracon-Skakligaen. Syv points forspring endte der med at blive ned til sølvvinderne fra Brønshøj. Jetsmark vandt bronze blot ½ point efter Brønshøj.

 

skanderborg dm2018

Vinderne fra Skanderborg. Fra venstre Jackie Andersen, FM Mads Boe, GM Daniel Semcesen, formand Allan Erik Schmidt Andersen, FM Jonas Bjerre, IM Mads Hansen, IM Nikolai V. Pedersen og IM Bjørn M. Ochsner. Foto: Thomas Vestergård

 

im mads_hansen
IM Mads Hansen var med i 8 af Skanderborgs 9 kampe og scorede imponerende 7 point, en ratingpræstation på 2568. Foto: Claus Qvist Jessen


I bunden var der en intens kamp for at undgå at følge Bov ned i 1. Division. Med 10-12 partier tilbage i turneringen, var det meget svært at se, hvilken vej det ville gå for de andre nedrykningskandidater som SK1968, der så ud til at ville slå Nordkalotten, der så kunne komme i problemer. Nordre kæmpede godt mod Jetsmark og stod lovende i de sidste tre partier, BMS var pludselig i fare, da de så ud til at tabe stort mod Skanderborg. Da røgen lettede og scoren blev gjort op, var det Nordre, der havde trukket det korteste strå og den traditionsrige Århus-klub må en tur ned i 1. division.

 

jetsmark nordre
Der blev fulgt intenst med i de afgørende partier. Her er det Simon Wilbrandt fra Jetsmark, der vinder over Nina Høiberg, Nordre. Foto: Claus Qvist Jessen


Søndagens resultater:
BMS - Team Nordea Skanderborg 3 - 5
Brønshøj - Århus/Skolerne 5 - 3
Jetsmark - Nordre 5½ -2½
Hillerød - Bov 4½ -3½
Nordkalotten - SK1968 4 - 4

 

Slutstillingen:
1. Team Nordea Skanderborg, 48 brætpoint, 17 matchpoint
2. Brønshøj, 41 brætpoint, 9 matchpoint
3. Jetsmark, 40½ brætpoint, 13 matchpoint
....
4. Hillerød, 36 brætpoint, 10 matchpoint
5. Nordkalotten, 34½ brætpoint, 8 matchpoint
6. Århus/Skolerne, 34½ brætpoint, 7 matchpoint
7. BMS, 33 brætpoint, 9 matchpoint
8. SK1968, 32½ brætpoint, 6 matchpoint
...
9. Nordre, 31 brætpoint, 6 matchpoint
10. Bov, 29 brætpoint, 5 matchpoint


Pelle Bank fra SK1968 fik sæsonens eneste norm i Xtracon-Skakligaen, da han med 6½ af 9 scorede sin første IM-norm. De 6½ point var samtidig præcis 20 procent af SK1968s samlede score i turneringen. Pelle Bank var endda lidt i vildrede, om han skulle tage imod Daniel V. Pedersens remistilbud allerede efter 17 træk. Daniel V. havde ofret en officer for at fastholde sorts konge i midten, men sort havde dog nok objektivt en lille fordel, og hvid var presset på tiden. Der var dog ingen grund til at gamble med en IM-norm på det tidspunkt, så Pelle Bank tog imod remistilbuddet efter moden overvejelse.

 

pelle bank_cqj
Pelle Rødkjær Bank scorede sin første IM-norm. Foto: Claus Qvist Jessen


Nedrykningskampen mellem de to nummer 6 i 2. division gruppe 3 og 4 stod mellem Skørping og Viby. Kampen endte 4 - 4. Da der blev spillet remis på bræt 1, bliver det Skørpings sejr på bræt 2, der sikrer det nordjyske hold en forbliven i 2. Division.


Divisionsturneringes hjemmeside: holdskak.skak.dk/TeamTour/index/26

 

Nedrykningsdrama i Xtracon-Skakligaen

Team Nordea Skanderborg er meget tæt på at tage deres tredje titel som Danmarksmestre for hold. Selv uden GM Mads Andersen og GM Rasmus Svane, der begge spillede i Bundesligaen i dag, kunne Skanderborg med en 5 – 3 sejr over Nordkalotten komme snublende tæt på titlen. Der kræves kun et enkelt point i søndagens kamp mod BMS, før at mesterskabet er sikret.

 

spillesalen

Niels Ebbesen Skolen i Skanderborg lægger ramme til den afsluttende dobbeltrunde.
Foto: Thomas Vestergård


Der er meget mere spænding om nedrykningen. Bov synes at være nede med 3 point op til nummer næstsidst, SK1968, der har samme antal brætpoint som naboerne fra Nordre, men et matchpoint mindre. Selv Hillerød på fjerdepladsen kan rykke ned med et dårligt resultat søndag. Kun tre point skiller nummer 4 fra nummer 9.


Lørdagens resultater:
Team Nordea Skanderborg - Nordkalotten 5 - 3
Nordre - Brønshøj 4 - 4
Bov - Jetsmark 2 - 6
Århus/Skolerne - BMS 6½ -1½
SK1968 - Hillerød 3 - 5

 

hilleroed

Stormestrene Lars Schandorff og Sune Berg Hansen vandt begge i Hillerøds 5 - 3 sejr over SK1968. Foto: Thomas Vestergård

 

pelle bank

SK1968s Pelle Bank kan med en remis i sidste runde score en IM-norm. Det vil i givet fald være den 46-årige århusianers første norm. Foto: Thomas Vestergård


Stillingen:
1. Team Nordea Skanderborg, 43 brætpoint, 15 matchpoint
2. Brønshøj, 36 brætpoint, 7 matchpoint
3. Jetsmark, 35 brætpoint, 11 matchpoint
....
4. Hillerød, 31½ brætpoint, 8 matchpoint
5. Århus/Skolerne, 31½ brætpoint, 7 matchpoint
6. Nordkalotten, 30½ brætpoint, 7 matchpoint
7. BMS, 30 brætpoint, 9 matchpoint
8. Nordre, 28½ brætpoint, 6 matchpoint
...
9. SK1968, 28½ brætpoint, 5 matchpoint
10. Bov, 25½ brætpoint, 5 matchpoint


Program søndag den 11. marts kl. 10.00: (klik på en kamp for at følge med live)


BMS - Team Nordea Skanderborg
Brønshøj - Århus/Skolerne
Jetsmark - Nordre
Hillerød - Bov
Nordkalotten - SK1968 


Divisionsturneringes hjemmeside: holdskak.skak.dk/TeamTour/index/26

 

Kommende begivenheder

ccc2018

 Fredericia 2018

 politiken cup

 Hurtig DM Senior

Afsluttede begivenheder

 DM i Skak 2018

 DanPumps 2018

 Odense Mesterskabet 2017

 Hurtigskak DM 2017 Seniorer

 DM I Hurtigskak

Øvrigt

danskskaksalg2

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media