Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Kandidater til FU

På delegeretmødet 2018 i Svendborg skal der efter vedtægterne vælges 3 medlemmer til forretningsudvalget. 

 

Unionens mangeårige kasserer René Baarup-Christensen synes at 10 år er en passende indsats at se tilbage på, og det er jo svært at argumentere imod, så han modtager ikke genvalg.


Peter Willer Svendsen ønsker efter 3 år i FU at overlade pladsen til nye kræfter, og modtager heller ikke genvalg.


Forretningsudvalgets sekretær Aage Dalstrup Olsen er også på valg, og villig til genvalg.

 

Forretningsudvalgets kandidater er:

Kasserer: Tom Petri Petersen som allerede er medlem af FU foreslås som kasserer.


Der foreslås genvalg af Aage Dalstrup Olsen. Til de 2 ledige poster foreslås Bernhard W. Sørensen fra Hillerød Skakklub og Arild Rimestad som er Enkeltmedlem.

 

De 2 nye kandidater har sendt nedenstående korte præsentationer af dem selv.

 

Foruden FUs kandidater kan andre naturligvis også stille op til posterne, og man kan naturligvis også få adgang til at præsentere sig selv via skak.dk, hvis man ønsker det. Henvendelse herom til nyhedsredaktionen på mailadressen Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller til undertegnede på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. .

 

På forretningsudvalgets vegne


Poul Jacobsen

 

Mit navn er Bernhard W. Sørensen og jeg er 55 år. Jeg bor i Hillerød og er medlem af Hillerød Skakklub.

 

Da jeg var 7 år lærte jeg reglerne og sammen med min storebror startede vi i Gentofte Skakklub, som nu desværre er lukket. Efter kort tid opgav jeg at spille der, bl.a. pga. de dårlige tilgængeligheds-forhold i Kildeskovshallen. Som 16-årig startede jeg igen, denne gang i LVS som havde klubaftener i Lyngby storcenter. Da jeg senere gik mere op i handicapidræt og stiftede familie, blev skakken lagt på hylden og først genoptaget i 2011 da jeg meldte mig ind i Hillerød Skakklub.

 

DSU bør arbejde for både bredden og eliten. Selv hører jeg til bredden og for mig er det vigtigt, at ALLE skakspillere har mulighed for at kunne spille skak hvor som helst. For nogle år siden var jeg med til at påvirke turneringssystemet til at markere om en turnering var tilgængelig (for kørestolsbrugere) eller ej. Et kæmpeskridt i den rigtige retning for mig. Næste skridt er så at hjælpe klubberne med at gøre lokalerne tilgængelige og det er en udfordring, men der er muligheder.

 

Min holdning er at eliten er vigtig for alle, selvom man ikke tilhører den. Derfor synes jeg, at det er vigtigt at Danmark (og DSU) bør stræbe efter at stille med det stærkeste landshold til holdturneringer såsom VM, OL og EM. Det ser ikke ud til at det er en nem målsætning, når man ser tilbage igennem tiden og historien, men jeg vil kigge på det med helt friske øjne og ønsker kun at se fremad.

 

Skak er af stor underholdningsværdi for mig og jeg nyder især at spille turneringer, hvad enten det er i lokalområdet, i det ganske land eller i udlandet - så da jeg blev spurgt om jeg ville hjælpe til i DSU, tænkte jeg at så længe det ikke går ud over min egen skak, så vil jeg da gerne give en hånd med, hvis man mener jeg kan bidrage med noget positivt.

 

bernhard

Bernhard W. Sørensen. Privatfoto

 

Mit navn er Arild Rimestad, jeg er 51 år og bor i Brøndbyvester.


Jeg var 4 år da jeg lærte at spille skak og 6 år da jeg stoppede igen; grunden var den ringe modtagelse i den lokale skakklub på Vestegnen. Som 14-årig genoptog jeg skakken og blev medlem af skakklubben i Tórshavn. Tre år senere startede jeg på gymnasiet i Solrød og var medlem af skakklubben der i et år. Efter to år i Høng, kom jeg til København og blev sidenhen medlem af Skakforeningen Føroyar, som havde set dagens lys i mellemtiden. Jeg forblev medlem i 20 år indtil klubben måtte lukke og jeg har været klubløs siden.


Jeg blev organisatorisk aktiv i starten af 90’erne, hvor jeg fik min TL-licens og senere blev international dommer, blev bestyrelsesmedlem og senere formand for SF Føroyar, formand for firmaskakklubben IBBH, juniorleder i Københavns Skak Union og formand for Nordisk Skakforbund. Jeg var aktiv skakspiller i 20 år frem til 2006. Siden da har jeg mest været aktiv dommer på den internationale arena.


Jeg er klar til at gøre en indsats for dansk skak. Jeg takker for forespørgslen og at man mener, at jeg kan bidrage positivt på diverse fronter.


Ungdomsskakken skal gøres mere synlig og stå stærkere rundt omkring i landet. Kvaliteten og aktiviteten skal have et løft. Et fornuftigt samarbejde med Dansk Skoleskak vil være gavnligt.


Breddeskakken skal endnu mere ud til folket, på mange/forskellige måder. Et samarbejde med herrerne bag Outray Chess er oplagt. Der er mange potentielle skakspillere og tidligere medlemmer derude.


Kvindeskakken gør det godt for tiden og det bør naturligvis fortsætte, så endnu flere piger og kvinder vælger skakken. Jeg ønsker, at en stor og årlig tilbagevendende ”[Sponsor] International Open for Women” ser dagens lys.


Jeg vil desuden, så vidt muligt, være behjælpelig på andre punkter, såsom med regler og dommeruddannelsen m.m.


Jeg ser frem til, at få lov til at arbejde med disse emner og samarbejde med de involverede parter på en positiv og ordentlig måde, til gavn for dansk skak og forhåbentlig med et øget medlemstal til følge.

 

God påske og et godt skakår til alle!

 

arild
Arild Rimestad. Privatfoto.

 

Mamedyarov og Caruana fører i Berlin

Lørdag er Kandidatturneringens anden fridag. Indtil nu har det været en spændende turnering med fin kampgejst, hvilket brugen af Sofia-reglen om ingen remistilbud før træk 30, givetvis er med til at understøtte. 

 

Shakhriyar Mamedyarov og Fabiano Caruana er i spidsen efter de første seks runder med 4 point. De er sammen med Ding Liren de eneste ubesejrede spillere i turneringen. Ding Liren har som den eneste spillet alle sine partiet remis.


Blandt de mange fine partier i turneringen, har især Kramniks gevinst over Aronian i 3. runde været bragt i mange artikler i aviser og på nettet. Her følger partiet hvor Kramnik endnu engang benytter Berliner-forsvaret i spansk:


 

kramnik2
Vladimir Kramnik - eksverdensmesteren kan stadig brillere. Foto: Lars-Henrik Bech Hansen


Stillingen efter 6. runde:

1. - 2. GM Shakhriyar Mamedyarov, Aserbajdsjan (2809), 4 point
1. - 2. GM Fabiano Caruana, USA (2784), 4 point
3. - 5. GM Vladimir Kramnik, Rusland (2800), 3 point
3. - 5. GM Ding Liren, Kina (2769), 3 point
3. - 5. GM Alexander Grischuk, Rusland (2667), 3 point
6. - 7. GM Wesley So, USA (2799), 2½ point
6. - 7. GM Levon Aronian, Armenien (2794), 2½ point
8. GM Sergey Karjakin, Rusland (2763), 2 point

 

kajakin mame
Karjakin mod Mamedyarov i første runde. Et parti Mamedyarov vandt.
Foto: Lars-Henrik Bech Hansen


Programmet for 7. runde søndag kl. 15.00:
Grischuk - Mamedyarov,
Kramnik - Ding Liren
Karjakin - So
Aronian - Caruana

 

Betænkningstiden er 100 minutter til de første 40 træk, derefter 50 minutter til de næste 20 og så 15 minutter til resten. Der tillægges 30 sekunder pr. træk fra træk 1.

De sidste fridage er den 21. og 25. marts. Ellers spilles hver dag kl. 15.00 med sidste runde den 27. marts.

Hjemmeside: worldchess.com/berlin

 

Landsfinalen i Skolernes Skakdag

I morgen fredag afholder Dansk Skoleskak den festlige afslutning på Skolernes Skakdag 2018. Over 1.250 elever kommer til Billund til Danmarks ubetinget største skoleskakfest nogensinde. 

  

Landsfinalen er kulminationen på vinterens megaevent: Skolernes Skakdag den 10. februar 2017, hvor 47.921 elever på 266 skoler deltog i hjernegymnastikkens motionsdag under mottoet: ”Det skal være sjovt at blive klogere!”.

  

Festlighederne finder sted i det store MAGION Kultur- og Idrætscenter i Grindsted. Udover at den eftertragtede titel som ‘Årets Skakskole’ skal uddeles, skal der uddeles eftertragtede præmier og i pausen, når pointene fra de i alt 3.000 skakpartier skal gøres op, underholder den populære børne-tv-vært, Sebastian Klein. 

 

Landsfinalen arrangeres af Dansk Skoleskak og Capital of Children i samarbejde med Spar Nord Fonden, Politiken og Billund Kommun

 

  

Fra landsfinalen 2017 i MAGION, hvor der deltog 1208 elever fra 71 skoler. Foto: Vestfjends Skoleskak

 

I folængelse af Skolernes Skakdag og National Vidensdag afholdes Dansk Skoleskaks Årsmøde, der starter fredag kl. 15:30 i det nye LEGO® House i Billund. Årsmødet er Dansk Skoleskaks øverste organ, der vedtager strategier, vælger bestyrelse, stævneudvalg mv.

 

Link til Dansk Skoleskak: https://skoleskak.dk/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

European Individual Chess Championships

Den dobbelte danmarksmester, GM Mads Andersen fra Skanderborg, er eneste danske deltager i det Individuelle Europamesterskab der starter lørdag i Batumi - helt nede ved Sortehavet i den sydligste del af Georgien.
 

 

I Batumi kan temperaturen komme op på over 20 grader i næste uge. Foto: Mads Boe

 

Mesterskabet er meget stærkt besat. GM Mads Andersen er med et elotal på 2605 seedet som nummer 65(!). I toppen er der 8 spillere over 2700: 

1. GM Dmitry Jakovenko , Rusland (2746)
2. GM Radoslaw Wojtaszek, Polen (2738)
3. GM David Navara, Tjekkiet (2737)
4. GM Francisco Vallejo Pons, Spanien (2716)
5. GM Vassily Ivanchuk, Ukraine (2713)
6. GM Rauf Mamedov, Aserbajdsjan (2709)
7. GM Maxim Matlakov, Rusland (2707)
8. GM Daniil Dubov, Rusland (2701)

 

Den samlede deltagerliste på 304 spillere kan ses: HER

 

Program for turneringen: 

Lørdag den 17. marts kl.17 12:00: 1. runde
Søndag den 18. marts kl.17 12:00: 2. runde
Mandag den 19. marts kl.17 12:00: 3. runde
Tirsdag den 20. marts kl.17 12:00: 4. runde
Onsdag den 21. marts kl.17 12:00: 5. runde
Torsdag den 22. marts kl.17 12:00: 6. runde
Fredag den 23. marts kl.17 12:00: Fridag
Lørdag den 24. marts kl.17 12:00: 7. runde
Søndag den 25. marts kl.17 12:00: 8. runde
Mandag den 26. marts kl.17 12:00: 9. runde
Tirsdag den 27. marts kl.17 12:00: 10. runde
Onsdag den 28. marts kl.17 12:00: 11. runde

  

Udover mesterskabet og den samlede præmiesum på 120.000 Euro, spilles der også om 23 pladser ved næste World Cup.

 

Arrangørerne viser live fra 100 partier. Følg det på Chess24: HER

 

Hjemmesiden for turneringen: http://www.e2e4.ge/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSU regnskab 2017

pengekasse

 

DSU's regnskab er fremlagt.

 

Regnskab 2017

Kommende begivenheder

ccc2018

 Fredericia 2018

 politiken cup

 Hurtig DM Senior

Afsluttede begivenheder

 DM i Skak 2018

 DanPumps 2018

 Odense Mesterskabet 2017

 Hurtigskak DM 2017 Seniorer

 DM I Hurtigskak

Øvrigt

danskskaksalg2

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media