Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Kort nyt uge 23

I Altibox Norway Chess 2018 var jævnbyrdigheden stor og turneringsvinderen blev først fundet i det sidst afsluttede parti mellem de to amerikanere Wesley So og Fabiano Caruana. Partiet havde længe set ud til at blive remis, et resultat, der ville have betydet omkamp mellem 5 spillere; men Wesley So gik galt i byen og Caruana kunne hæve vinderchecken på 75.000 Euro med 5 point af 8 foran tre spillere med 4½ point. I slutstillingen talte kun otte partier pr. spiller, da kinesiske Ding Liren måtte udgå efter et cykeluheld på den første fridag, et uheld, der krævede en hofteoperation. Ding Liren meldes heldigvis i god bedring.

 

Slutstillingen:
1. Fabiano Caruana, USA (2822), 5 point af 8
2.- 4. Magnus Carlsen, Norge (2843), 4½ point
2.- 4. Hikaru Nakamura, USA (2769), 4½ point
2.- 4. Vishy Anand, Indien (2760), 4½ point
5.- 6. Wesley So, USA (2778), 4 point
5.- 6. Levon Aronian, Armenien (2764), 4 point
7. Shakhriyar Mamedyarov, Aserbajdsjan (2808), 3½ point
8. - 9. Maxime Vachier-Lagrave, Frankrig (2789), 3 point
8. - 9. Sergey Karjakin, Rusland (2782), 3 point

 

Hjemmeside: norwaychess.no

 

Tirsdag starter Grand Chess Tour 2018 med tre dages hurtigskak og lyn i den belgiske by Leuven. Magnus Carlsen er ikke med i dette års udgave af Grand Chess Tour. Verdensmesterens forberedelser til VM-matchen senere på året er den stærke turnering i Biel i slutningen af juli, og så bliver det spændende om Carlsen spiller OL for Norge i september. Deltagerne i Grand Chess Tour er Alexander Grischuk, Fabiano Caruana, Hikaru Nakamura, Levon Aronian, Maxime Vachier-Lagrave, Shakhriyar Mamedyarov, Sergey Karjakin, Viswanathan Anand, Wesley So og Anish Giri.

 

Hjemmeside: Grand Chess Tour 2018

 

I den hyggelige Horsens Lang Weekend, der i år spilles fra den 12. – 15. juli, er der i skrivende stund 76 tilmeldte. Top fem ser således ud: IM Karsten Rasmussen (2422), IM Igor Teplyi (2407), IM Jens Ove Fries Nielsen (2374), FM Viktor Haarmark Nielsen (2340) og IM Klaus Berg (2336). Der er plads til 150 deltager og tilmeldingsfristen er den 7. juli.

 

Se mere: skakklub.net/hsf/denlange/2018/

 

hlw 2016

Horsens Lang Weekend spilles på Langmarksskolen, Nørrebakken 1, 8700 Horsens hvorfra der er gode busforbindelser til Horsens Station. Foto: Thomas Vestergård

Superstjerner spiller med i Xtracon Open

Den seneste superstjerne, som arrangørerne af Xtracon Open i Helsingør har underskrevet en aftale med, er russiske Dmitry Andreikin med 2702 i rating. Andreikin er fra årgang 1990, der også tæller topspillere som Magnus Calsen, Sergei Karjakin og Maxime Vachier Lagraeve.

 

Andreikin bliver dog ikke den stærkeste spiller i turneringen, den ære får landsmanden Nikita Vitiugov, der med sine 2734 i rating er nummer 20 i verden.

 

andreikin

GM Dmitry Andreikin – spændende spiller i Xtracon Open. Foto: www.azerisport.com

 

Sidste års populære vinder Baadur Jobava fra Georgien, er også med igen, ligesom det er blevet en tradition at se Jan Timman i turneringen.

 

Top 15:
1. GM Nikita Vitiugov, Rusland (2734)
2. GM Dmitry Andreikin, Rusland (2702)
3. GM Ivan Saric, Kroatieon (2685)
4. GM Nils Grandelius, Sverige (2668)
5. GM Baadur Jobava, Georgien (2651)
6. GM Alexei Shirov, Letland (2637)
7. GM Jon Ludvig Hammer, Norge (2631)
8. GM Sebastien Maze, Frankrig (2622)
9. GM Aryan Tari, Norge (2615)
10. GM Mads Andersen, Danmark (2597)
11. GM Marin Bosiocic, Kroatien (2597)
12. GM Sune Berg Hansen, Danmark (2584)
13. GM Rasmus Svane, Tyskland (2580)
14. GM Jan H. Timman, Holland (2555)
15. GM Boris Chatalbashev, Danmark (2550)


Nummer 15 på listen, GM Boris Chatalbashev, er oprindelig fra Bulgarien og spiller for Køge Skakklub. Han har deltaget i en række danske turnering de sidste par år. Nu står han som dansker på den seneste ratingliste fra FIDE. Skiftet hænger sammen med en konflikt mellem Bulgarien og FIDE, der truer med at spillere fra Bulgarien ikke længere kan få ratet deres partier. Bulgarske spillere har de sidste år måtte spille under FIDEs flag ved internationale turneringer. På grund af tilknytningen til Danmark, han er også ved at lære sproget, har Chatalbashev spurgt DSU, om han for egen regning kunne skifte til Danmark, hvilket altså nu er en realitet.

 

boris

Boris Chatalbashev – ny dansk stormester. Foto: Thomas Vestergård


Køge har i øvrigt fire medlemmer blandt de øverste 15 spillere – Jobava, Hammer, Tari og Chatalbashev. Skanderborg har to medlemmer på listen, Andersen og Svane.


I skrivende stund er der 272 tilmeldte i Xtracon Open, der igen i år har en masse sidearrangmenter som Parlyn, DM i opgaveløsning, Børne Cup, simultan med GM Johann Hjartarson, foredrag med GM Jacob Aagard med mere. Melder man sig til og betaler indskud inden den 2. juli, sparer man 100,- kr. på indskuddet.


Turneringen spilles på Konventum Helsingør, Gl. Hellebækvej 70, 3000 Helsingør fra lørdag 21. juli til søndag den 29. juli 2018.


Hjemmeside: xtraconchessopen.dk

 

Kort nyt uge 22

Turneringen K41 Weekend VII KM kvalifikation blev afholdt fra fredag til søndag i K41s skaklokaler i Valby. Der var 40 deltagee i turneringen, som blev vundet af FM Tobias Rostgaard med 5/5 - i øvrigt anden turnering i træk Tobias vinder med maksimum, så han har vundet de sidste 12 partier! Resultater fra turneringen: HER  

 

k41 sommer
På grund af varmen blev også fortorvet taget i brug ved K41s weekendturnering. Foto: Thomas Vestergård

 

De unge talenter IM Martin Percivaldi, IM Jonas Bjerre og FM Filip Boe Olsen har været samlet til træningssamling med GM Nils Grandelius i hans lejlighed i København. 17 timers kompetent undervisning fra fredag til søndag med den stærkeste svenske spiller var hård kost, men forhåbentligt udbytterigt. IM Jesper Søndergaard Thybo havde desværre måttet melde afbud på grund af eksamen. 

 

 

Træning med Nils Grandelius. Fra venstre Filip Boe Olsen, Jonas Bjerre, Nils Grandelius og Martin Percivaldi. Foto: Ellen Kakulidis 

  

I seniorturneringen Chess Classics 2018 i Bad Neuenahr vandt Margarita Baliuniene førstepladsen i Kvindegruppen med 5 af 9. GM Igors Rausis vandt den samlede turneringssejr med 8½ af 9. Her blev Margarita Baliuniene nummer 16 ud af de 54 deltagere. Hjemmeside: www.chessclassics.de 

 

I den svenske universitetsby Lund spilles der i den første weekend af august den stærke open Cella Vision Chess Cup efter det specielle svenske koncept, hvor de første fire runder spilles som hurtigskak fredag aften og de næste fire runder er Elo-ratede partier med lang betænkningstid lørdag og søndag. Turneringen havde i 2017 deltagelse af 286 spillere med GM Alexei Shiorv som vinder af turneringen. Hovedarrangør Calle Erlandsson håber at 2018 udgaven får mindst lige så mange deltagere. Invitationen til turneringen kan ses: HER og den foreløbige deltagerliste: HER 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NATO Chess Championship 2018

Det årlige NATO Chess Championship, der er den 29. i rækken, spilles i år i Lubbock, Texas, USA i perioden fra den 4. juni til den 8. juni på Texas Tech University der har specialiseret sig i uddannelser indenfor hospitaler. Der er årligt 37.000 studerende og i denne uge starter foruden NATO-skakken, også en sommercamp for studerende med 14.000 deltagere.

 

Det danske hold ser således ud:

1. FM Finn Pedersen (2302)

2. Erik Nilsson (2071)

3. Stefan Hansen (2047)

4. Gert Aagaard (2042)

5. Finn Stuhr (1715)

 

Holdet er seedet som nummer fire efter Tyskland Polen og Grækenland. 

 

Det danske NATO-hold klar til kamp. Fra venstre formanden for den Dansk Militære Skak Komite Finn Stuhr, Gert Aagaard, FM Finn Pedersen, Erik Nilsson og Stefan Hansen. Foto: Privatfoto

 

Arrangementet blev indledt med åbningsceremoni mandag, og Finn Stuhr fortæller til skak.dk at de amerikanske arrangører gør alt for at det skal blive et godt stævne. 

 

Program for turneringen:

Tirsdag den 5. juni kl. 15:30: 2. runde

Tirsdag den 5. juni kl. 22:00: 3. runde
Onsdag den 6. juni 15:30: 4. runde
Torsdag den 7. juni 15:30: 5. runde

Torsdag den 7. juni kl. 22:00: 6. runde
Fredag den 8. juni kl. 15:30: 7. runde

 

Turneringen kan følges live fra dette link: HER

 

Link til hjemmesiden for turneringen: http://natochess.com/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sjællandsmesterskabet for Ungdom

Thomas Larsen som er formand for Frederikssund Skakklub, og arrangør af Sjællandsmesterskabet for ungdom, har sendt lidt til skak.dk om turneringen, som havde deltagelse af 44 ungdomsspillere.

 

Lørdag den 2. juni blev Sjællandsmesterskabet for ungdom afviklet i Frederikssund. I alt 44 deltagere havde fundet vej til Elværket, og der blev kæmpet hårdt om pointene. Således kunne første tilfælde af næseblod noteres 3 runder tidligere end det første remis-resultat blev indleveret. Fingerfejl og ulovlige træk var der en del af, men det er vores indtryk at alle deltagere havde en god dag.

Resultaterne blev:

Elitegruppen (6 deltagere):
Sjællandsmester: Nicolai Kistrup, BMS, 5/5
2. plads: Jacob Brendstrup Hansen, Taastrup, 4/5
3. plads: Benedicte Kistrup, BMS, 2½/5

 

Nicolai Kistrup vinder af den øverste gruppe med maksimum. Foto: Sigfred Haubro


Gruppe D (9 deltagere):
Sjællandsmester: Paulius Meskenas, Køge, 8½/9
2. plads: Silas Høyerup, Caïssa Gladsaxe, 7½/9
3. plads: Lukas Iskos, Nørrebro, 7/9

 

 

Paulius Meskenas er  i FIDE-regi lige skiftet fra Litauen til at repræsentere Danmark. Foto: Sigfred Haubro


Gruppe E (20 deltagere):
Sjællandsmester: Noah Krug Wahlgreen, BMS, 8/9
2. plads: Laurits Bønsvig Wehding, Amager, 6½/9
3. plads: Karl-Emil Elmer Nielsen-Refs, Amager, 6/9

 

Noah Krug Wahkgren skal med til EM i Riga i august. Foto: Sigfred Haubro


Gruppe F (9 deltagere):
Sjællandsmester: Andreas Philip Cort Maleeva Hansen, Nørrebro, 9/9
2. plads: Tunav Chand Penki, Nørrebro, 8/9
3. plads: Elin Wu, Nørrebro, 6½/9


Andreas Philip Cort Maleeva Hansen er årgang 2009 og allerede på vej mod 1700 i rating. Foto: Sigfred Haubro

 

Alle resultater fra turneringen kan ses: HER


Sjællandsmesteren i Elitegruppen Nicolai Kistrup vandt i sidste runde det parti der afgjorde turneringen til hans fordel. Nicolai har kommenteret partiet 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Division 2018-2019

Kommende begivenheder

 horsens lang

 politiken cup

 Hurtig DM Senior

Afsluttede begivenheder

 DM i Skak 2018

ch summer2018

 Fredericia 2018

ccc2018

 DanPumps 2018

 Hurtigskak DM 2017 Seniorer

 DM I Hurtigskak

Øvrigt

danskskaksalg2

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media