Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Træningssamlinger i Århus

 

Landstræner Jacob Aagaard holder i weekenden 19. – 21. april træningssamling på den århusianske skakcafé Chess House. Deltagerne har allerede fået lektier for i form af disse opgaver.


Jacob Aagaard fortæller om arrangementet:
"Af logistiske grunde har det været nødvendigt at slå træningen for eliten og de ambitiøse amatører sammen. Den nye tidsplan ser derfor således ud:

 

Fredag kl. 18.00 - 22.00
Lørdag kl. 12.30 - 18.30
Søndag kl. 10.00 - 15.00

 

Det ville være dejligt hvis deltagerne ville sende 2-3 af deres mest interessante partier fra det sidste års tid, specielt relaterede til positionelle eller tekniske temaer. Og helst i god tid, selvom det ikke længere er så let!"

 

Se mere om arrangementet her.


En anden træningssamling i Århus-området er allerede blevet afviklet.


Juniorlandstræner Mads Boe fortæller:
I den forgangne weekend blev der arrangeret en eksklusiv elitetræning for de to stærkeste U-20 spillere i Danmark. Træningsweekenden blev afholdt i private rammer hos IM Mads Andersen i Skanderborg.

 

GM Lars Schandorff var den kyndige coach, som han i øvrigt også var det i samme arrangement for to år siden.

 

traening skanderborg
Der udveksles ideer over køkkenbordet. Fra venstre Bjørn Møller Ochsner, Lars Schandorff og Mads Andersen (foto: Ivan Andersen)Semcesen vandt Sondex Cup

 

Den svenske IM Daniel Semcesen vandt Sondex Cup på bedre korrektion en IM Jakob Vang Glud. Semcesen får dermed pokalen, men pengepræmien deles mellem de to mestre.


IM gruppe to blev vundet af den svensk/bosniske IM Jasmin Bejtovic fra Eksjö.


Skakklubben Springerens hjemmeside er i skrivende stund stadig nede, men se resultater her: http://www.liveskak.dk/2013/sondex/lobende-resultater.html


Partier fra turneringen: http://www.liveskak.dk/2013/sondex/


semcesen okt_2012
IM Daniel Semcesen (foto: thv)


Fra arrangørerne har vi modtager følgende om sidste runde:


Af Lars P. Hansen
Sondex Cup 2013, 5. runde
IM-gruppen fik en spændende afslutning hvor de der havde noget at vinde, kæmpede for det – og de fleste tilfælde fik noget med hjem.


Nicolai V. Pedersen kæmpede igen med tiden i partiet mod Daniel Semcesen, men endte denne gang med en tabt stilling, og dermed var svenskeren sikker på mindst at dele førstepræmien. Det andet parti der havde betydning for udfaldet af gruppen, stod mellem Simon Bekker-Jensen og Jakob Vang Glud. Her tilbød Simon tidligt remis, men da udfaldet af Daniels parti endnu ikke var kendt, afslog han. Senere ofrede han tilmed en kvalitet og fik et godt overtag med sit løberpar. Herfra var der tale om et utroligt sikkert spil der gjorde ordet profylakse til et af de hyppigst anvendte i kommentatorrummet. Belønningen kom efter 81 træk med en gevinst til Jakob.


I rundens tredje parti gik Rasmus Skytte efter eget udsagn i en åbningsfælde der gjorde at dronningen blev fanget på g5.


Første- og andenpræmien deltes således mellem Daniel og Jakob, men Daniel havde bedst korrektion og blev dermed først internationale vinder af Sondex Cup og Kolding Byturnering.

 

I IM-gruppe 2 konverterede Jasmin Bejtovic sin merbonde til gevinst mod Pelle Bank. Til gengæld kunne Thorbjørn Bromann ikke følge trop, men indkasserede et nederlag mod Arne Matthiesen. Samtidig vandt Jonathan Carlstedt mod Attila Gergacz. Det indebar at han delte andenpladsen med Arne Matthiesen efter vinderen Jasmin Bejtovic, der repræsenterer Eksjö i Sverige. Dermed røg begge førstepræmier i de øverste grupper på sin vis hinsidan.

 

Som en lille ekstra bemærkning vandt turneringens sponsor Aage Søndergaard sin gruppe, dog ikke maksimumpoint, for som han tørt bemærkede, var der nogen i gruppen der ikke kendte "aftalen" ...

 

Det var Sondex Cup 2013. Springeren takker alle deltagerne for god ro og orden og – ikke at forglemme – loyale opbakning.

 

3. & 4. runde Sondex Cup 2013

 

Bemærk nyt live-link: liveskak.dk/2013/sondex/


Fra Kolding har vi modtaget følgende fra 3. og 4. runde


Af Lars P. Hansen

 

Sondex Cup 2013, 3. runde
Tredje runde i IM-gruppe 1 bød på to hurtige remiser i partierne Skytte-Pedersen og Vang Glud-Mikkelsen mens Daniel Semcesen vandt over Simon Bekker-Jensen i et parti der fulgte analyserne i kommentatorrummet. Fra omkring træk 20 voksede svenskerens brikker i styrke bl.a. takket være trykket i den lange diagonal og et par effektive centrumsbønder, og i træk 30 valgte Simon at opgive. Dermed rykkede Daniel op på en delt førsteplads med Jakob Vang Glud.

 

I IM-gruppe 2 kom Attila Gergacz på tavlen efter aggressivt spil der gav gevinst mod Pelle Bank.


Jonathan Carlstedt vandt slutspillet K + D mod K, T og to bønder over Arne Matthiesen mens partiet mellem Jasmin Bejtovic og Thorbjørn Bromann endte remis.

Inden den sidste dags anstrengelser fører Bejtovic og Bromann den tætte gruppe med hver 2 point.


Sondex Cup 2013, 4. runde
Fjerde runde i IM-gruppen gav sejre til Jakob Vang Glud, der med hvid slog Rasmus Skytte, og Daniel Semcesen, som vandt over Nikolaj Mikkelsen med sort.
I en presset stilling var Rasmus Skyttes bedst alternativ at ofre en springer for et par bønder og forsøge at opnå et resultat mod Vang Gluds løberpar, men kommentatorrummets vurdering at det ikke holdt, viste sig at være rigtig.


Samtidig fik Daniel Semcesen fik konverteret en merbonde til et point, og han deler nu førstepladsen med Jakob Vang Glud på 3 point.
I sit parti mod Simon Bekker-Jensen klarede Nicolai V. Pedersen den første tidskontrol med få sekunder og en god stilling intakt, men der havde forinden været en trækgentagelse så partiet endte med pointdeling.

 

I sidste runde møder Daniel Semcesen Nicolai V. Pedersen med hvid, og Jakob Vang Glud har samme farve mod Simon Bekker-Jensen.

 

sondex1
Daniel Semcesen - Rasmus Skytte i 2. runde (foto: Laurits Tørnæs)


I IM-gruppe 2 reddede Thorbjørn Bromann remisen trods en bonde i undervægt, og Attila Gergacz fik også tilkæmpet sig det halve point i en presset stilling mod Jasmin Bejtovic. Da Arne Matthiesen og Pelle Bank ligeledes delte, er pointafstandene uændrede inden sidste runde. Jasmin Bejtovic og Thorbjørn Bromann har hver 2½ point. I sidste runde skal Bromann spille med sort mod Arne Matthiesen mens Jasmin Bejtovic har hvid mod Pelle Bank.

 

Jens Hartung-Nielsen vinder Senior DM 2013

I sin debut i Senior DM lykkedes det Jens Hartung-Nielsen fra K41 at hjemtage mesterskabet med ½ points forspring til fem øvrige spillere. Hartung-Nielsen var seedet som nummer fire, men med 4 sejre og 3 remiser var der ikke brug for korrektionsberegning.


Hartung-Nielsen bragte sig i spidsen for turneringen i femte runde med en sejr over FM Bent Sørensen. En førsteplads han siden forsvarede med held.


soerensen hartung2013
FM Bent Sørensen – Jens Hartung-Nielsen (foto: Thorbjørn Rosenlund)


Slutstillingen:
1. Jens Hartung-Nielsen, K 41, 5½ point
2.–6. Hans Dahl Pedersen, Køge, 5 point

2.–6. FM Jørgen Hvenekilde, Nørrebro, 5 point

2.–6. FM Bent Sørensen, Nørresundby, 5 point
2.–6. IM Bjørn Brinck-Claussen, Brønshøj, 5point
2.–6. FM Jørgen Jørgensen, Nørresundby, 5 point

 

Der deltog 42 spillere.

 

Partier fra de to sidste runder kan gennemspilles her: liveskak.dk/2013/Senior-DM/

 

Se hele slutstillingen: www.ksu.dk/kalender/dotnet/tabel.aspx?id=1152

 

Copenhagen Chess Challenge 2013

For niende gang indbyder BMS Skak til Copenhagen Chess Challenge i Ballerup. Som sædvanligt spilles der omkring St. Bedesdagsferien og igen er der et hårdt program: 9 runder på 5 dage.


I skrivende stund er der 76 deltagere, heriblandt syv stormestre. GM Stellan Brynell kan vinde turneringen for fjerde gang, men vil givetvis få kamp til stregen af bl.a. landsmanden og klubkammeraten i Nordkalotten, GM Jonny Hector.


brynell marts2013
GM Stellan Brynell (foto: thv)


Blandt deltagerne ses også den 13-årige Aryan Tari fra Norge, der i det åbne norske mesterskab i marts scorede sin første GM-norm.


aryan tari_2012
Aryan Tari (foto: thv)


De danske normforhåbninger knyttes bl.a. til IM Mads Andersen, IM Nikolaj Mikkelsen og IM Andreas Skytte Hagen, der alle tre har scoret GM-normer før. Mads Andersen kan gøre sin stormestertitel færdig med et godt resultat. Også FM Jacob Carstensen han færdiggøre en titel, nemlig IM-titlen.


Program:
1. runde onsdag den 24. april kl. 18.00 – 23.00
2. runde torsdag den 25. april 10.00 – 15.00
3. runde torsdag den 25. april 15.00 – 20.00
4. runde fredag den 26. april 10.00 – 15.00
5. runde fredag den 26. april 15.00 – 20.00
6. runde lørdag den 26. april 10.00 – 15.00
7. runde lørdag den 26. april 15.00 – 20.00
8. runde søndag den 26. april 10.00 – 15.00
9. runde søndag den 26. april 15.00 – 20.00


Betænkningstiden er 90 minutter til hele partier med 30 sekunders tillægstid fra træk 1.


Spillested: Tapeten, Magleparken 5, 2750 Ballerup


Hjemmeside: www.copenhagenchesschallenge.dk

 

Kommende begivenheder

ccc2018

 Fredericia 2018

 politiken cup

 Hurtig DM Senior

Afsluttede begivenheder

 DM i Skak 2018

 DanPumps 2018

 Odense Mesterskabet 2017

 Hurtigskak DM 2017 Seniorer

 DM I Hurtigskak

Øvrigt

danskskaksalg2

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media