Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Uge 6s tilbud hos Dansk Skaksalg

I denne uge har Dansk Skaksalg nedsat 5 af GM Jacob Aagaards bøger fra Quality Chess. Bl.a. Attacking Manual 1, der er det teoretiske udgangspunkt i næste weekends to træningssamlinger hos ØBRO.

 

 

Attacking Manual er nedsat fra 249,- kr. til 225,- kr.

uge6

Se mere på www.skaksalg.dk 

 

Forberedelse til træning

Deltagerne til det dobbelte træningsarrangement i ØBROs lokaler den 8. – 10. februar har fået lektier for. Her fra siden kan man nu downloade seks opgaver, som deltagerne forventes at have studeret inden undervisningen.


Opgavesamlingen kan downloades her.


Link til de to arrangementer:
Træningssamling for elitespillere
Træning for ambitiøse amatører


Landstræner Jacob Aagaard fortæller om weekendens træning:


Træningsprincip for weekenden 8. - 10. februar 2013:
• Elitetræningen og træningen for ambitiøse amatører vil være baseret på det samme materiale, med en overbygning til eliten.

• Det teoretiske udgangspunkt er Jacob Aagaard: Attacking Manual 1. Jeg går ud fra at meget få vil have tid til at kigge i den i forvejen og forventer det bestemt ikke. Men til dem der vil tænke mere over angrebsskak i forvejen og/eller bagefter vil gå dybere med emnet.

• Træningen bliver en blanding af forklaring og masser af opgaveløsning. Hvis man vil blive bedre kan det ikke være alt for abstrakt; man har brug for at lære at finde gode træk!

• Jeg køber kaffe og håber at der er nogen der kan finde ud af at brygge det! Jeg køber også nogle æbler. Derudover vil der være mulighed for at købe fra ØBRO af alt andet...

 

traening okt_2012

 

Holdskak i Sverige og Tyskland

 

I weekenden er der fuldt program både i Elitserien Allsvenskan og i Bundesligaen. I begge ligaer forventes danskere i aktion. Peter Heine Nielsens svenske klub, SK Rockaden Stockholm, skal spille hele tre kampe, men om Peter Heine er med i Sverige eller evt. spiller bundesliga for OSG Baden-Baden, vides i skrivende stund ikke. Også GM Sune Berg Hansen kan være i et dilemma om han skal spiller for Lund i den svenske liga eller for Hamburg i Tyskland. Flere af de bedste svenskere står i samme position. Det bliver spændende at se holdopstillingerne i begge ligaer.

 

ligaer
Blandt de danskere der forventes i aktion i Sverige er brødrene Niels Jørgen Fries Nielsen og Jens Ove Fries Nielsen for Burgsvik. IM Jens Ove Fries Nielsen har scoret 3 af 3 i Allsvenskan indtil nu og kan søndag møde Peter Heine Nielsen når Burgsvik møder SK Rockaden Stockholm. Også IM Andreas Skytte Hagen kan spille i Sverige, han har været med i de første par kampe for Lund.


Der er en enkelt kamp i Allsvenskan fredag aften SK Rockaden Stockholm – Team Viking. Såfremt der kommer live-dækning af de svenske opgør, vil der komme links her på siden. Se også den officielle hjemmeside: www.schack.se/Allsv/


I Bundesligaen vises alle partier live på http://bundesliga.liveschach.net/ lørdag kl. 14.00 og søndag kl. 10.00. Turneringens officielle hjemmesiden er ude af drift på grund af serverproblemer, men live-siden virker. Udover Peter Heine og Sune Berg kan IM Simon Bekker-Jensen komme i kamp i Bundesligaen. Simon Bekker-Jensen spiller for Norderstedt.

 

Skakbladet nr. 1, Tag stilling

Skakbladets redaktør Thorbjørn Rosenlund har bedt www.skak.dk om at bringe en rettelse til Skakbladet nr. 1, der i disse dage finder vej til de danske skakspilleres brevkasser.

 

skakbladet nr_1_2013

Ved en teknisk fejl er ”Tag stilling”, der skulle have været en Jens Kristiansen special, blevet en genudsendelse af nr. 6, 2012. Thorbjørn Rosenlund ærgrer sig over fejlen, men vi kan da gøre lidt bod på skaden ved at bringe den rigtige ”Tag stilling” her.


Tag stilling, Skakbladet nr. 1 2013 i pdf-format.


Løsninger til Tag stilling, Skakbladet nr. 1 2013 i pdf-format.

 

Om et par dage vil man her på siden kunne downloade Skakbladet nr. 1 - 2013 i en rettet version.

Peter Heine træner for Magnus Carlsen

Peter Heine Nielsen skal hjælpe verdensetter Magnus Carlsen med at vinde den kommende kandidatturnering i London. Efter at have arbejdet sammen med verdensmester Anand i godt ti år, er det nu Carlsen, der får glæde af Peter Heines ekspertise.


Flere skakkommentatorer har nævnt, at Carlsens suverænitet på brættet ikke kommer fra meget dybe åbningsforberedelser, men mere en unik evne til at udspille sine konkurrenter fra lige stillinger. Et af de få punkter hvor Carlsen kan forbedre sig, er således åbningsfasen. Det er bl.a. her, at samarbejdet med Peter Heine skal give bonus.


Magnus Carlsens manager, Espen Agdestein, fortæller til den norske avis VG (Verdens Gang), at det for Magnus Carlsen er vigtigt at der ikke laves for meget om på hans tilgang til turneringerne. ”Magnus spiller allerbedst når han har masser af energi og spillelyst. Derfor ønsker vi ikke at ændre for meget ved hans faste rutiner. Samtidig ønsker Magnus klart at blive bedre i åbningsspillet i kandidatturneringen. Det skal Peter hjælpe ham med.”

 

peter heine_dec_2012
Peter Heine Nielsen (foto: thv)


Rent praktisk skal Peter Heine og Magnus Carlsen tilbringe et par uger på de canariske øer med åbningsforberedelser og træning.


Skulle Magnus Carlsen vinde kandidatturneringen, og dermed være udfordrer til Viswanathan Anand, vil Peter Heine Nielsen ikke fungere som sekundant under VM-matchen, da det moralsk vil virke forkert, at Peter Heine kunne benytte sit tætte kendskab til Anand til fordel for sin nye arbejdsgiver.


Til hjemmesiden www.chessbase.com udtaler Peter Heine Nielsen, at det har været 10 fantastiske år med Viswanathan Anand med fire vundne verdensmesterskabsmatcher i træk.


Læs mere på vg.no: www.vg.no/sport/artikkel.php?artid=10113452

 

Kommende begivenheder

 DM i Skak 2018

          

ccc2018

 Fredericia 2018

 politiken cup

 Hurtig DM Senior

Afsluttede begivenheder

 Odense Mesterskabet 2017

 Hurtigskak DM 2017 Seniorer

 DM I Hurtigskak

Øvrigt

danskskaksalg2

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media