Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

ØBRO og Esbjerg nye hold i XtraCon-Skakligaen

Den afsluttende dobbeltrunde i XtraCon-Skakligaen spilles i weekenden 8. – 9. marts i Skanderborg, men allerede i går blev op og nedrykningerne i de øvrige divisioner afgjort.


ØBRO og Esbjerg er de nye hold i XtraCon-Skakligaen til næste sæson. Hvem de afløser, bliver som sagt først afgjort i næste weekend.

 

oebro dec2014
ØBRO skal igen lægge lokaler til skak i den bedste række (foto: thv)


Nye hold i de to 1. divisioner blev Bov, BMS Skak 2, Herning og Philidor, der scorede flotte 49½ point og endte med 18 points forspring til nummer to i divisionen, Helsingør.


Se alle resultater, stillinger med mere på www.divisionsskak.dk

Tilmelding til DM åben

Danmarksmesterskabet 2014 spilles på Hotel Comwell Sport i Rebild Bakker. Aalborg Skakforening og Skørping Skakklub står bag arrangemenetet. Første runde i Landsholdsklassen spilles lørdag den 12. april mens sidste træk i f.eks. Kandidatklassen spilles mandag den 21. apri..

 

Den første tilmeldte i Landsholdsklassen blev den tidligere dobbelte danmarksmester GM Allan Stig Rasmussen, der vandt DM i 2010 og 2011.

 

allan stig_2010
GM Allan Stig Rasmussen – dobbelt danmarksmester (foto: thv)


DMs hjemmeisde: www.skak-dm.dk

 

Delt sejr i Chess House

Efter ni runder på ni dage er den første GM-turnering i Århus i 11 år netop afsluttet. DM og GM Davor Palo fra Skanderborg gik ubesejret igennem turneringen og scorde 6½ point ligesom spanske IM Jose Cuenca Jimenez, der kun spillede en enkelt remis, tabte to og vandt 6 partier. Samtidig scorede Jimenez sin første GM-norm.


Mads Boe skriver om sidste runde:


Chess House GM turnering – Runderapport runde 9:
Danmarksmester Davor Palo delte turneringssejren i Chess House GM turnering sammen med IM Jimenez med scoren 6½ af 9. Davor gik ubesejret gennem turneringen, og spillede overbevisende skak undervejs. Sidste rundes parti mod Jens Ove blev aldrig rigtigt spændende. Jens Ove ofrede en bonde for angreb, men det blev aldrig farligt. Efter træk 20 endte det ud i slutspil med 2 bønder mere til Davor.

 

dvaor 2014
GM Davor Palo – delt turneringssejr (foto: Gert Medom Photo)


IM Rasmus Skytte havde brug for en sejr i sidste runde mod IM Mads Andersen for at lave sin første indtegning til stormestertitlen. Det blev et meget langt parti, hvor Rasmus stod klart bedst hele vejen. Det endte ud i et slutspil med 2 bønder og springer mod løber, som man skulle mene var vundet. Det er dog ikke helt let, og da Rasmus var i tidsnød fandt han ikke gevinsten. Rasmus har dog spillet en fremragende turnering med spil på stormesterniveau, og har i alle partierne spillet kompromisløst på gevinst, og en score på 2 point over forventet er stadig utroligt flot. På fredag i denne uge går turen til den store turnering i Capelle, hvor der bliver ny chance for at lave en GM-norm.


IM Jimenez fra Spanien, kaldt ”Pepe” i hans danske klub Aarhus/Skolerne, fik sin første GM norm og delt turneringssejr efter en lynsejr med sort over IM Trent. I spansk fik Jimenez hurtigt et batteri i diagonalen a8-g2 mod den hvide konge. Lxf7 må have været den afgørende fejl, men stillingen var svær efter Sxe4.

 

im jemirez_febr_2014
IM Jose Cuenca Jimenez – scorede sin første GM-norm (foto: thv)


GM Maksimenko og GM Brynell, der begge har haft en skuffende turnering med samlet minusscore, spillede remis i en kendt variant i Slavisk.


Også det sidste parti mellem IM Eggleston og IM Pedersen endte remis. Eggleston kom bedst ud af åbningen, men tabte så en kvalitet for en bonde. Der var dog kompensation i form af en stærk springer, så Nicolai valgte en trækgentagelse.


Slutstillingen:
1. IM Jose Cuenca Jimenez (2481), Spanien, 6½ point
1. GM Davor Palo (2550), Danmark, 6½ point
3. IM Rasmus Skytte (2416), Danmark, 6 point
4. IM Lawrence Trent (2424), England, 5 point
5. GM Andrei Maksimenko (2548), Ukraine, 4½ point
6. IM Mads Andersen (2504), Danmark, 4 point
6. IM Nicolai V. Pedersen (2390), Danmark, 4 point
8. IM David Eggleston (2423), England, 3 point
8. GM Stellan Brynell (2470), Sverige, 3 point
8. IM Jens Ove Fries Nielsen (2416), Danmark, 2½ point


Link til turneringen, hvor alle partier kan gennemspilles: www.liveskak.dk/2014/Chess-House-GM/widthoutchat.htm

 

Chess House: www.chesshouse.dk

 

Cappelle-la-Grande 2014

Den åbne franske turnering, Cappelle-la-Grande, trækker hvert år mange deltagere fra hele verden. Igen i år er en større dansk delegation afsted til byen lige udenfor Dunkerque tæt på grænse til Belgien.


12 af de deltagende spillere har over 2600 i rating og favoritværdigheden har Liren Ding (2717) fra Kina, men han vil bl.a. få modstand fra Viktor Erdos (2656), Ungarn, Eduardo Iturrizaga, Venezuela (2645) og sidste års vinder af Politiken Cup, indiske Parimarjan Negi (2633).

 

negi 9_runde_525pix
Parimarjan Negi – har vundet Politiken Cup to gange (foto: thv)


De danske forhåbninger må knyttes til GM Jens Kristiansen (2419), IM Rasmus Skytte (2416) og IM Klaus Berg (2394), men en absolut topplacering vil være en glædelig overraskelse, da bedste dansker, Jens Kristiansen, er seedet som nummer 92 blandt de næste 400 tilmeldte pt.


Der spilles ni runder fra lørdag til lørdag, hvor mandag er dobbeltrunde.


Betænkningstiden er ligesom i den danske divisionsturnering, 90 minutter til 40 træk og så en halv time til resten. Der tillægges 30 sekunder pr. træk fra træk 1.


Første runde starter lørdag kl. 16.00.


Hjemmeside: www.cappelle-chess.fr/en2/default.php

 

Tæt løb i Århus

Sidste runde af Chess House GM 2014 spilles tirsdag formiddag. Det er stadig muligt for Rasmus Skytte og Jose Cuenca Jimenez at score GM-norm, men det kræver en sejr i sidste runde over henholdsvis Mads Andersen og Lawrence Trent.


Mads Boe skriver om næstsidste runde:
Chess House GM Turnering – Runderapport runde 8:
GM turneringen i Chess House går ind i sin afgørende fase. Næstsidste runde i går mandag var igen god kampskak, og 3 partier fandt en vinder.
Partiet mellem IM Jimenez og IM Skytte var kampen om stormesternormen. IM Jimenez skulle vinde begge partier for en norm, mens Rasmus kunne nøjes med et point. IM Jimenez sled Rasmus op i 80 træk, hvilket betyder at begge spillere skal vinde i sidste runde for at lave norm. Det bliver en spændende afslutning!


Partiet så ellers længe ud til at være nogenlunde i balance, men Rasmus skulle hele tiden passe på da hans sortfeltede løber var dårlig. Kunne han holde stillingen lukket ville det formodentligt blive remis. IM Jimenez fik dog stillingen åbnet, og trængte med tårnet ind i stillingen på 7 række, hvorefter stillingen var tabt.


IM Jens Ove Fries Nielsen stod efter åbningen noget bedre mod IM Eggleston i en Najdorf. Fordelen forsvandt dog, og Jens Ove skulle nok have erkendt dette omkring træk 20, hvor han kan bytte af til et slutspil med to tårne og uligefarvede løbere, som var klart remis. Da det sidenhen endte ud i denne brikfordeling fik sort aktive tårne, som gjorde det svært for Jens Ove at holde remis. IM Eggleston fik kongen med og vandt et fint spillet slutspil.

 

eggleston febr2014
IM Eggleston – fin slutspilsteknik (foto: Gert Medom Photo)


IM Pedersen vandt i forviklingerne i midtspillet en bonde fra GM Brynell. Men Brynells aktive tårn gav tilstrækkeligt modspil til at han kunne holde partiet remis.


GM Maksimenko er ude af form, og det udnyttede IM Trent i en Grünfelder, hvor GM Maksimenko spillede for passivt. Stililngen bør være holdbar for hvid efter dronningafbytning omkring træk 30, men Se5 og Dh4 var forkert. IM Trent sluttede partiet af med en lille taktisk pointe der vandt dronningen.


De to klubkammerater fra Skanderborg, IM Mads Andersen og Davor Palo spillede en hurtig remis i en kendt variant i Spansk, hvor sort spiller Te8, som så besvares med Sg5. På Tf8, som er eneste træk der dækker f7 går springeren tilbage på f3.


Stillingen inden sidste runde:
1. IM Rasmus Skytte (2416), Danmark, 5½ point
1. GM Davor Palo (2550), Danmark, 5½ point
1. IM Jose Cuenca Jimenez (2481), Spanien, 5½ point
4. IM Lawrence Trent (2424), England, 5 point
5. GM Andrei Maksimenko (2548), Ukraine, 4 point
6. IM Mads Andersen (2504), Danmark, 3½ point
6. IM Nicolai V. Pedersen (2390), Danmark, 3½ point
8. IM Jens Ove Fries Nielsen (2416), Danmark, 2½ point
8. GM Stellan Brynell (2470), Sverige, 2½ point
8. IM David Eggleston (2423), England, 2½ point


Sidste rundes program ser således ud:
Skytte – Andersen (Skytte skal vinde for GM norm!)
Trent - Jimenez (Jimenez skal vinde for GM norm!)
Palo – Fries Nielsen
Eggleston - Pedersen
Brynell - Maksimenko


Betænkningstid: 90 min. til 40 træk plus 30 min. til resten. Tillægstid 30 sek. pr. træk.


Sidste runde spilles i dag tirsdag kl. 10:00 i Chess House, Katrinebjergvej 111A, 8200 Aarhus N. Alle tilskuere er velkomne.


Livedækning: www.liveskak.dk/2014/Chess-House-GM/


Hjemmeside: www.chesshouse.dk


8. rundes partier: www.liveskak.dk/2014/Chess-House-GM/r8/widthoutchat.htm

 

Kommende begivenheder

 DM i Skak 2019

 

 Hurtig DM Senior

ccc2019

 politiken cup

Afsluttede begivenheder

 

 Hurtig DM Senior

 Odense Mesterskabet 2017

 20banner

 Aarhus Festuge 2017

Øvrigt

danskskaksalg2

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media