Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Meddelelse

 

 

Dansk Skak Unions pressechef og webredaktør, Thomas Vestergaard, skal gennemgå nogle helbredsundersøgelser og er derfor ikke tilgængelig i den nærmeste tid. Mails til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. og Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. vil, ligesom telefonopkald til Thomas, derfor ikke blive besvaret før Thomas er tilbage. Samtidig vil nyhedsdækningen her på www.skak.dk være på lavblus i denne periode.

 

 

 

 

Tjele Skaksommerlejr

 

Fra søndag den 7. juli til søndag 14. juli 2013 afholdes der igen skoleskaklejr på Tjele Efterskole. Skaklejren henvender sig til alle juniorer under 21 år, men der kan gives dispensation fra denne aldersbegrænsning.


I år har Tjele Skaksommerlejr sikret sig en prominent gæstelærer, den norske stormester Jon Ludvig Hammer, der til maj måned møder hele verdenseliten i Norway Chess 2013.
 

tjele sommer
Ellers er det kendte ansigter på ledersiden, bl.a. GM Allan Stig Rasmussen. Sidste år var der 92 deltagere, men allerede nu er der tilmeldt 35 unge mennesker. Hvis man tilmelder sig og betaler 200,- kr. i depositum inden den 1. marts, sparer man 200,- kr. på den samlede pris (1.600,- kr.). Er man flere søskende, er der også rabat at hente.


Læs mere på Tjele Skaksommerlejrs hjemmeside: www.skaklejr.dk

 

Live fra Reykjavik Open

 

I 5. runde er de tre danske IMere Mads Andersen, Nikolaj Mikkelsen og Simon Bekker-Jensen på en svær opgave i Reykjavik Open. Alle tre har på live-brætterne sort mod en stærk stormester, henholdsvis Erwin l’ami (2622), Yury Shulman (2563) og Aloyzas Kveinys (2533).

reykjavik open_2013

DSUs livechat er i aften sat op til at følge Reykjavik Open live, så man kan diskutere rundes partier med andre interesserede.

 

Livechat: www.liveskak.dk/chat/

Turneringens hjemmeside: www.reykjavikopen.com

Thomas Schou-Moldts Blog om turneringen: reykjavikopen2013.blogspot.dk

 

Kort Påske ved DM 2013

Ved sidste års DM blev en ny turneringsform indført: Kort Påske. På kun 3 dage blev det muligt at spille fem runder schweizer i 16 mandsgrupper. Turneringen blev placeret således, at man også kunne spille med i DM i Lyn langfredag. I år gentages denne turneringsform, men nu med to muligheder for at spille Kort Påske, en i starten af turneringen og en i slutningen.


skak dm13_foto
DM 2013 spilles på Konventum i Helsingør


De sidste mange år er Landsholdsklassen startet alene og var i de første 3 runder de eneste på spillestedet. Med Kort Påske 1 i 2013 spilles første runde samtidig med Landsholdsklassens første runde. Det er DSUs håb, at der på den måde bliver mere liv på spillestedet allerede fra første dag. Kort Påske 1 spilles fra d. 23. til 25. marts.


Se mere på DMs egen hjemmeside: www.skak-dm.dk

 

Forslag til ny holdturneringsstruktur

 

I november 2012 holdt forretningsudvalget og hovedbestyrelsen et seminar om holdturneringen. Forud herfor var der gået et visionsseminar i 2011 og en kort behandling på HB-mødet i februar 2012.

 

På seminaret blev der nedsat et udvalg med Jean Mikkelsen, Kai Bjørnskov og Aage Olsen, der skulle arbejde videre med de foreslåede ideer. Det er dette arbejde, der nu foreligger i et ”Forslag til ny holdturneringsstruktur”.

 

Forslaget kan downloades her.

 

DSU ser frem til en konstruktiv debat i klubber, hovedkredse og på DSUs Facebook-side om forslaget.

 

ny holdskakstruktur

 

Kommende begivenheder

 DM i Skak 2018

          

ccc2018

 Fredericia 2018

 politiken cup

 Hurtig DM Senior

Afsluttede begivenheder

 Odense Mesterskabet 2017

 Hurtigskak DM 2017 Seniorer

 DM I Hurtigskak

Øvrigt

danskskaksalg2

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media