Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Nyt fra Hovedbestyrelsen påske 2018

En, for Dansk Skak Union, fantastisk spændende påske er vel overstået, og efter at have fordøjet de mange dejlige indtryk, melder hverdagen sig igen. 

 

Mange af deltagerne ved DM har deres egen private opfattelse af hvad der var bedst, men jeg er sikker på at alle er enige med mig i at arrangørerne igen leverede en toppræstation. Jeg bemærkede mig samtidig at LH klassen også gav fuld gas, og spillede særdeles spændende og gevinstsøgende skak, som i høj grad medvirkede til en overraskende, men ikke uvelkommen, slutstilling. Vi har længe sagt at ungdommen bankede på, denne gang slog de døren helt ind, og viste at de er en faktor man skal regne med.

 

Det er klart at både jeg og HB noterer dette med tilfredshed, vi har jo satset hårdt på at udnytte situationen med lovende talenter og en kompetent og engageret ungdomslandstræner, så det er selvfølgelig dejligt at se resultater.

 

HB viste i påsken vilje til at gå nye veje for at bedre medlemssituationen. Vi har i lang tid ledt efter virkemidler som kan gøre os mere interessante overfor skakinteresserede som ikke er medlem hos os. Vi har nu besluttet at samarbejde med Rune Friborg om en Imagekampagne, som gennemføres over en periode på ca. et år. Kampagnen betyder at der laves en række forskellige videoer til DSU, kampagne og instruktions videoer, som alle klubber kan benytte frit til at markedsføre sig. Der laves en pakke med grafiske symboler som DSU og klubberne kan anvende på alt fra hjemmesider til turneringsprogrammer i de enkelte klubber, og endelig laves der en række events, 2 store og 8 mindre, rundt omkring i landet, som skal sætte fokus på skakken. Man skal bemærke at det er en imagekampagne, som skal forbedre vores status som skakspillere, ikke en medlemskampagne. Prisen for imagekampagnen er ca. 550.000 kr. alt inklusive.

 

rune sune_roedeplads

Rune Friborg ses her med de sorte brikker ved en udendørs simultan mod Sune Berg Hansen på Nørrebro i København en kold decemberdag i 2014. Et af de mange skakarrangementer, som Rune Friborg har stået bag. Foto: Thomas Vestergård

 

HB besluttede samtidig at forstærke egne indsatser for at udnytte imagekampagnen. Der skal ske noget for at høste frugterne, så derfor er der afsat knap 200.000 til en projektgruppe, som skal yde en lønnet indsats. Hjemmesiden skal forbedres så den blever mere egnet til at "indfange interesserede", der skal ydes bistand til aktive klubber som har kapacitet til at yde en særlig indsats for at tage mod nye medlemmer, der skal produceres en række tryksager som kan bruges til at reklamere lokalt, der skal laves kampagner for at kontakte tidligere medlemmer.

 

Så altså, HB har afsat tæt på 750.000 til en et årig kampagne indsats. Det lyder umiddelbart af meget, men en stor del af pengene er hentet fra budgetmidler som vi ikke har udnyttet de seneste år, nu er håbet så at vi til gengæld får dem komprimeret og brugt i en effektiv og iøjnefaldende indsats.

 

DGT projektmidler: DSU har fået lov at placere en stor ordre på DGT udstyr, til nogle fantastisk lave priser. Ordren skal placeres i løbet af maj måned, da DSU har behov for at få udstyr hjem til sommerens store begivenheder. Det drejer sig både om DGT ure, og plastic versioner af DGT livebrætter. Produkterne mærkes med "FIDE udviklingsstøtte" og må ikke sælges kommercielt, og skal altså indkøbes til brug for kommende udviklingsprojekter!!!

 

Klubber som påtænker at lave udviklingsprojekter fremover skal kontakte deres hovedkredsformænd og høre nærmere om hvordan hovedkredsen administrerer en samlet bestilling via DSU. Og man skal gøre det nogenlunde hurtigt.

 

Priser: DGT 2010 €15, DGT 3000 €20, Aluminiumskuffert til 10 ure €25. 1 plastic Livebræt m. brikker, kabler og DGT 3000 ur. €145.

 

DSU og hovedkredsene indkøber og opbevarer materialerne i passende lokale depoter, hvor brugerne let kan få adgang til dem.

 

Det er besluttet at lave et FIDE Træner seminar i Danmark, så alle der kan tænke sig at blive certificerede trænere, bedes holde øje med opslag herom. Vi prøver at få det gennemført i god tid inden det kommende OL. Kurset varer 15 timer, og forventes afviklet fredag til søndag. Kursusgebyr er endnu ikke fastlagt.

 

Sidst men ikke mindst, så besluttede hovedbestyrelsen i påsken at udnævne afgående kasserer René Baarup-Christensen til æresmedlem af Dansk Skak Union, naturligvis begrundet i en kæmpe organisatorisk indsats for DSU, bl.a. 10 år som Unionskasserer.

 

rene aeresmedlem

DSUs formand Poul Jacobsen overrækker beviset for Æresmedlemskabet til René Baarup-Christensen. Foto: Thomas VestergårdDanPumps Kolding Bymesterskab 2018

Fra Jens Ingemann Madsen, presseansvarlig i Springeren Kolding, har skak.dk modtaget følgende omkring en af årets store weekendturneringer der spilles i weekenden fra fredag den 13. april til søndag den 15. april:

 

Sponsornavnet er nyt, men der er ikke pillet ved de gode rammer når der bydes op til en af årets store tilbagevendende weekendturneringer i Kolding fra den 13-15 April. Spillestedet er centralt placeret ved Kolding Å og udmærker sig ved masser af plads til alle spillere, fantastisk kantine med varieret udbud, samt livekommentering i ”biografsalen” med FM Niels Jørgen Fries Nielsen. I skrivende stund nærmer tilmeldingerne sig 120 deltagere, men er man hurtig er der stadig mulighed for tilmelding via Dansk Skak Unions turneringssystem. Tilmeldingen lukker i begyndelsen af næste uge og der er plads til maksimalt 144 spillere.


I årets turnering skal det blive særligt interessant at følge den nybagte Damarksmester IM Bjørn M. Ochsner, der skal forsøge at fortsætte de gode takter fra Påskens DM. Med i feltet er også flere af de landets stærkeste kvinder og juniorer, f.eks. Jonas Bjerre der for en uge siden sikrede sig titlen som International Mester som den hidtil yngste dansker. Når røgen fra de fem runder har lagt sig, vil vinderen skrive sig ind i den lange række af bymestre i Kolding, der de seneste år har set således ud:


• 2017 IM Jesper Søndergaard Thybo
• 2016 IM Nikolas Lubbe (Tyskland)
• 2015 GM Jakob Vang Glud
• 2014 GM Daniel Semcesen (Sverige)

 

 

Sidste års bymester, IM Jesper Søndergaard Thybo, løfter trofæet. Til højre ses Michael Jakobsen, den arrangerende klubs formand. Foto: Hans Paulsen

 

Vel mødt i Kolding!

 

Link til invitation og tilmelding: HER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kort nyt uge 13

GRENKE Open sluttede mandag aften i Karlsruhe. FM Kåre Kristensen fra Nordkalotten kunne med gevinst i sidste runde mod FM Mikolaj Tomczak (2394) lave IM-norm, og dermed færdiggøre sin titel, men desværre blev det til et nederlag. 

 

Turneringen blev sensationelt vundet af den 13-årige Vincent Keymer der scorede 8/9, og blandt andet i sidste runde slog Richard Rapport (2723). Han var ikke mindre end fire point over forventet score. 

 

 

Tre af de danske deltagere nyder foråret i Karlsruhe. Fra venstre FM Filip Boe Olsen, FM Kåre Kristensen og FM Jacob Sylvan. 

 

Resultater og placeringer for de danske deltagere i OPEN A: 

124. IM Jens Ove Fries Nielsen, Fredericia (2359) - 5½ point 

133. FM Kåre Hove Kristensen, Nordkalotten (2302) - 5½ point

144. FM Jacob Sylvan, Nordkalotten (2342) - 5½ point
157. FM Filip Boe Olsen, Nordre Skakklub (2330) - 5½ point
310. Bjarne Light, Bov (2201) - 5 point

457. FM John Filip Rendboe, Aarhus/Skolerne (2120) - 4 point

 

i B OPEN sluttede John Christopher Christensen fra Silkeborg af med 2½ af 3, hvilket bragte ham op på 50% i turneringen.  

 

Link til hjemmesiden for GRENKE Chess Open: HER

 

 

På søndag den 8. april inviterer DOKK1 i Aarhus igen til skakturnering. Der spilles i to forskellige grupper, alt efter om du har et ratingtal eller ej. Til dette arrangement er tilmelding nødvendig inden torsdag den 05. april (fristen er blevet forlænget). 

 

Bibliotekar Ole Thiesen er fast vært. Ønsker du at tilmelde dig eller har du spørgsmål omkring turneringen, så kan Ole kontaktes på ( Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mere fra delegeretmødet 2018

Som vi lovede 2. påskedag, følger her lidt mere fra delegeretmødet. Det bliver kun et par hovedpunkter, da det samlede referat snart vil kunne læses her på siden.

 

Som sædvanlig havde formand Poul Jacobsen opdelt beretningen i en resultatdel og en organisatorisk del.


Som de klart mest bemærkelsesværdige resultat for dansk skak i 2017 nævnte Poul Jacobsen de to ungdomseuropamesterskaber til Jonas Bjerre (U14) og Jesper S. Thybo (U18) vundet i Rumænien i september måned. Efterfølgende blev Jesper S. Thybo valgt til ”Årets spiller 2017” foran Jonas Bjerre og Mads Andersen på de næste pladser.

 

delegeretmoedet
Delegeretmødet blev afholdt i Scala Biografen ved siden af spillestedet. Foto: Thomas Vestergård


Organisatorisk satser Dansk Skak Union hårdt på at få vendt medlemsudviklingen. Et af de vigtigste instrumenter hertil vil være en stor satsning på at ændre skakkens image. Poul Jacobsen sagde fra talerstolen:

 

”Skak er et fantastisk spil. Det er der alt for få der er klar over. Det vil vi gøre noget ved, og det har Hovedbestyrelsen sagt klart ja til.

 

Vi har lavet en aftale med Rune Friborg - kendt skakildsjæl og primus motor i alternative skakarrangementer - der henover det næste år vil stå for produktion af videoer og promotionmateriale til Dansk Skak Union.

 

Derudover vil han lave en række større eller mindre events landet over og sideløbende stå til rådighed for presse, politikere og sponsorer på vegne af Dansk Skak Union.

 

Os der sidder her ved jo godt, at vi skakspillere er nogle spændende og fascinerende mennesker...., men nogle gange er vi måske lidt dårlige til at få fortalt omverdenen det.

 

Derfor er denne imagekampagne, som vi nu søsætter, nødvendig. Den slags er naturligvis ikke gratis og vi vil komme til at investere et betydeligt beløb indenfor det næste år. Det er en basisinvestering i fremtidens medlemskampagner.”


Poul Jacobsen havde også disse ord med på vejen til Per Andreasen, der har valgt at stoppe som skakkommentator:

 

"En helt særlig tak skal lyde til en institution i dansk skak, der har bebudet at han stopper sin karriere som skakkommentator. Tak til Per Andreassen for mange, mange hyggelige og lærerige timer. Et særligt kendetegn ved Pers kommentatorlokaler var at alle blev taget seriøst og behandlet med respekt."

 

per andreasen_sidste_kommentering

Per Andreasen stopper i kommentatorrollen. Her ses han sammen med Martin Percivaldi og Jonas Bjerre. De to spillede en meget korrekt remis i sidste runde ved DM og kom forbi kommentatorlokalet og viste partiet. Foto: Thomas Vestergård

 

Hæderstegn

Der blev uddelt hæderstegn til følgende (Fotos: Thomas Vestergård):

 

1. hovedkreds: Søren Møller Hansen, ØBRO

 

soeren moeller_hansen

Søren Møller Hansen, ØBRO

 

2. hovedkreds: Jan Ambirk fra Vordingborg Skakklub

 

3. Hovedkreds: Hans Milter Pedersen, Nyborg

 

hans milter

Hans Milter Pedersen, Nyborg

 

6. Hovedkreds: Johnny Koust Rasmussen, Silkeborg Skakklub

 

johnny koust

Johnny Koust Rasmussen, Silkeborg Skakklub

 

7. Hovedkreds: Per Grevlund, Nørresundby Skakklub

 

8 Hovedkreds: Christian Rüdinger, Hørsholm Skakklub tildeles hæderstegnet posthumt. Christian Rüdinger afgik ved døden den 22. marts 2018.

 

9. hovedkreds: Søren Ladegaard, Kjellerup Skakklub

 

soeren ladegaard

Søren Ladegaard, Kjellerup Skakklub

 

Sydjysk hovedkreds: Bjarne Meldgaard Rasmussen

 

bjarne meldgaard

Bjarne Meldgaard Rasmussen, Sydjysk Hovedkreds

 

Forretningsudvalget: Ungdomslandstræner Mads Boe, Skanderborg

 

mads boe_jan_2018

FM Mads Boe. Ungdomslandstræner, Nyhedsredaktør, tidligere formand for Chess House med meget mere.

 

IM Jakob Aabling-Thomsen vandt Kandidatklassen

Kandidatklassen 2018 i Svendborg blev vundet af IM Jakob Aabling-Thomsen, der var seedet som nummer to i gruppen. I det sidste parti skulle Aabling have remis med sort mod den nærmste konkurrent FM Viktor Haarmark Nielsen for at sikre sig sejren. Vandt Viktor derimod partiet, ville han løbe af med sejren og dermed kvalifikationen til Landsholdsklassen 2019. Viktor fik aldrig fordel med hvid, og hurtigt endte de ud i et remisslutspil uden muligheder for gevinst.

 

Partiet mellem FM Viktor Haarmark Nielsen og Jakob Aabling-Thomsen endte remis. Foto: Lars-Henrik Bech Hansen 

 

Juniordanmarksmester er den ungdomsspiller der klarer sig bedst i Kandidatklassen. FM Mikkel Manosri Jacobsen vandt titlen ved at blive nummer 5 med scoren 4½ point. 

 

 

FM Mikkel Manosri Jacobsen - Juniordanmarksmester. Foto: Lars-Henrik Bech Hansen

 

Slutstilling i Kandidatklassen: 

1. IM Jakob Aabling-Thomsen, 5½ point
2. FM Tobias Valentin Rostgaard, 5 point
3. FM Viktor Haarmark Nielsen, 5 point
4. FM Niels Nørskov Laursen, 5 point
5. FM Mikkel Manosri Jacobsen, 4½ point
6. Brian Jørgen Jørgensen, 4½ point
7. FM Tim Jaksland, 4½ point
8. IM Martin Haubro, 4½ point

 

Veteranklassen blev vundet af ratingfavoritten Pouelsten Holm Grabow med 4 point og bedre korrektion end Flemming Stald og Jan Bauner. 

 

Hjemmesiden for DM i skak 2018: http://www.skak-dm.dk/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommende begivenheder

ccc2018

 Fredericia 2018

 politiken cup

 Hurtig DM Senior

Afsluttede begivenheder

 DM i Skak 2018

 DanPumps 2018

 Odense Mesterskabet 2017

 Hurtigskak DM 2017 Seniorer

 DM I Hurtigskak

Øvrigt

danskskaksalg2

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media