Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Horsens Lang Weekend starter torsdag

Et af sommerens store tilløbsstykker i skaklandskabet er den hyggelige Horsens Lang Weekend, der kan skrive sin historie tilbage til 1994. Deltagerantallet er stadig pænt over 100 spillere, men i år har et datosammenfald med skaksommerlejren i Skanderup ved Kolding, givetvis fået antallet af de unge spillere til at falde. Man bør dog ikke snyde sig selv for at besøg på Langmarksskolen, hvor Tim Bjerre og co. fra Horsens Skakklub har opbygget en rigtig rar stemning med en kantine med god mad til rimelige priser som omdrejningspunkt.

 

Selvom deltagerantallet er faldet, er styrken i toppen af turnering intakt, så der bliver kamp om førstepræmien på 5.000,- kr.


Top 10:
1. IM Mikkel D. Antonsen, Køge (2441)
2. IM Igor Teplyi, SK1968 (2415)
3. IM Karsten Rasmussen, Århus/Skolerne (2414)
4. IM Jens Ove Fries Nielsen, Fredericia (2394)
5. IM Steffen Pedersen, Sydøstfyn (2320)
6. FM Viktor Haarmark Nielsen, ØBRO (2319)
7. IM Tobias Bent Christensen, Århus/Skolerne (2311)
8. IM Klaus Berg, SK1968 (2289)
9. Brian J. Jørgensen, Næstved (2252)
10. Jens A. Ramsdal, SK1968 (2242)

 

jofn juli_2018

IM Jens Ove Fries Nielsen - kommer til Horsens med en andenplads i Chess House Summer IM i bagagen. Foto: Thomas Vestergård


Arrangørerne regner med at vise 14 partier live i hver runde.


Program:
Torsdag den 12. juli kl. 10:00: 1. runde
Torsdag den 12. juli kl. 17:00: 2. runde
Fredag den 13. juli kl. 10:00: 3. runde
Fredag den 13. juli kl. 17:00: 4. runde
Lørdag den 14. juli kl. 10:00: 5. runde
Lørdag den 14. juli kl. 17:00: 6. runde
Søndag den 15. juli kl. 10:00: 7. runde


Turneringens hjemmeside: skakklub.net/hsf/denlange/2018/

 


Nordkalotten også med i Europa Cuppen

Danmark har som udgangspunkt ret til at sende tre hold med til Europa Cuppen. Til næste år kan det meget vel være, at vi på reglen om, at en nation, der har mindst ti hold med i den nationale holdturnering og samtidig har deltagelse af mindst 20 stormestre eller spillere med over 2600 i rating, har ret til at sende fire hold til turneringen. Her tænkes der på, at der i den seneste divisionsturnering var 19 stormestre i aktion i løbet af sæsonen, og at Køge siden har forstærket sig med endnu et par stormestre.

 

I reglementet står der også, at alle nationale forbund kan søge om at få yderligere hold med. Den europæiske skak union, ECU, træffer så afgørelse om evt. deltagelse efter en konkret vurdering af hver ansøgning. Det er på denne sidste mulighed, at turneringens direktør, Petr Pisk, har meddelt FU-medlem Arild Rimestad, at Danmark er velkommen til at sende fire hold afsted denne gang.

 

Da Skanderborg ikke ønsker at sende et hold, er denne mulighed tilfaldet Nordkalotten fra Græsted, der er gået i gang med at samle et hold. Nordkalotten blev nummer fem i Xtracon-Skakligaen 2017/18.

 

nordkalotten

GM Jonny Hector, Nordkalottens førstebræt, kan nu spille med i Europa Cuppen. Foto: Thomas Vestergård


Europa Cuppen spilles i Halkidiki i det nordlige Grækenland lige ud til det Ægæiske hav fra den 11. til 19. oktober.


Europacuppen spilles over 7 runder efter Schweizer-systemet og har en samlet præmiesum på 40.000 Euro. Betænkningstiden er den samme som i Divisionsturneringen, 90 minutter til de første 40 træk, 30 minutter til resten med tillæg på 30 sekunder pr. træk fra træk 1.

 

Hjemmeside: eurochess2018.com

 

Hollandsk sejr i Chess House

Den internationale mester David Miedema var helt suveræn i Chess House Summer IM 2018. Med den næsten perfekte score på 8½ af 9 var han to point foran nummer 2, IM Jens Ove Fries Nielsen, i slutstillingen. FM Tobias Valentin Rostgaard og FM Rao S.V. Srinath delte tredjepræmien.

 

miedema2

IM David Miedema – imponerende turneringssejr i Aarhus. Foto: Thomas Vestergård


Det blev ikke til nogen normer i turneringen og deltagerne drager videre til andre turneringer i løbet af sommeren. Miedema og Rostgaard skal bl.a. spille en stærk open i Riga mens Evgeniya Doluhanova skal spille med i den tyrkiske holdturnering.


Turneringen var bl.a. arrangeret som opvarmning for det danske kvindelandshold, der skal spille OL i Georgien fra den 23. september til den 6. oktober. Efter Chess House Summer IM er Esmat Guindy den højest ratede kvinde i Danmark, så hun kan meget vel være Danmarks førstebræt ved den lejlighed.


Slutstillingen:
1. IM David Miedema, Holland (2370), 8½ point af 9
2. IM Jens Ove Fries Nielsen, Danmark (2363), 6½ point
3. - 4. FM Tobias Valentin Rostgaard, Danmark (2386), 6 point
3. - 4. FM Rao S.V. Srinath, Indien (2355), 6 point
5. IM Rasmus Skytte, Danmark (2381), 5 point
6. WGM Evgeniya Doluhanova, Ukraine (2257), 4½ point
7. WFM Esmat Susanne Guindy, Danmark (2146), 3½ point
8. Jean-Philippe Miqueu, Frankrig (2138), 3 point
9. WFM Maria Vasova, Danmark (2180), 1½ point
10. WFM Louise Winther Fredericia, Danmark (2098), ½ point

 

I den sideløbende Chess House Summer Open vandt ratingfavoritten FM Mikkel Manosri Jacobsen med 6 af 7 foran Vagn Jensen på andenpladsen. I sidste runde spillede Vagn Jensen følgende flotte miniature:



Chess House har en ambition om at afholde tre lukkede internationale turneringer om året i Aarhus, to stormesterturneringer og en IM-turnering, sideløbende med de mange andre turneringer, som skakhuset arrangerer. Den næste turnering bliver fra den 8. til 16. september samtidig med Aarhus Festugeturnering, der i skrivende stund allerede har 50 tilmeldte. 

 

Turneringens hjemmeside: www.chesshouse.dk/summer-im-2018/

 

 

Kort nyt uge 27

Mens de fleste skakklubber i hovedstadsområdet holder sommerlukket, er der mulighed for at spille skak og møde nye skakvenner i Skaksalonen på Hostrupsvej 8 på Frederiksberg. Det foregår i hele juli hver lørdag kl. 10-12 og hver tirsdag kl. 20-22, og deltagelse er gratis. Også skakspillere, der er på sommerbesøg i København, er mere end velkomne. Og benyt gerne lejligheden til at kigge på samlingen af mere end 1.000 skakbøger af ny og ældre dato. Se mere på skaksalon.dk

 

Filip Boe Olsen fra Nordre Skakklub sluttede med 6/9 i den lukkede turnering i Norderstedt. Det var desværre et halvt point fra IM-normen, men alligevel mere end et point over forventet score. Link til hjemmesiden: HER 

 

 

Partiet i sidste runde mod Martin Kololli (2320) endte remis efter hård kamp - dermed manglede der et halvt point i at få den anden IM-norm. Foto: Fra turneringens hjemmeside

 

I Lüneburger Schachfestival spiller Bjarne Light fra Fredericia også med i en lukket IM-gruppe. Efter 5 runder har Bjarne scoret 2½ point. Link til resultater i IM-Gruppen: HER. Udover Bjarne Light deltager Peter Thorsbro, Thomine Stolberg-Rohr og Aase Morling i hovedturneringen med knap 200 deltagere. Formand for Dansk Skak Union, Poul Jakobsen, er turneringsleder i Lüneburg. Link til hjemmesiden for festivalen: http://www.vmcg-schachfestival.de/

 

På Færøerne deltager GM Jens Kristiansen (2380), Martin Haubro (2373), John Rødgaard (2319), John Arni Nilssen (2301), Ellen Fredericia Nilssen (2152) og Siv Haubro (1780) i Faroes Open. 7 stormestre, 5 Internationale Mestre og 4 FIDE mestre er med i feltet på 38 deltagere. De danske spillere har generelt haft en svær start, men IM John Rødgaard er flyvende med remis mod GM Vitaly Kunin og gevinst over GM Normunds Miezis og møder i næste runde GM Helgi Dam Ziska. Link til live: HER og link til hjemmesiden for turneringen: https://www.faroesopen.com/

  

FM Jacob Sylvan er med i "International Tournament Paracin 2018" i Serbien. Efter de første 3 runder har Jacob 50%. Link til hjemmesiden: HER og resultater for turneringen: HER 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skaksommerlejren er startet

 

Skaksommerlejren på Skanderup ved Kolding startede søndag eftermiddag. I år deltager der 102 ungdomsspilere, der frem til lørdag skal dyste i så forskellige skakaktiviteter som lejrturnering, lynskak, babyskak, kondiskak, og kykskak. For at det hele ikke kun handler om skak,  arrangeres der Skanderuplegene, hvor der eleverne sat sammen i 6 hold på tværs af køn, alder og skakmæssig styrke, og i løbet af ugen dyster alle hold mod alle i et hav af forskellige mere eller mindre alternative discipliner, som der trækkes lod om hver dag. Eleverne håber - lederne frygter - hver dag, at vandballonkast mod lederne er dagens disciplin. 

  

Således er lejren en kombination af sociale og skakmæssige aktiviteter, og på den måde får eleverne nemt dannet nye venskaber på tværs af landsdele, mens de samtidig dygtiggør sig i skak. Rigtig mange af deltagerne er gengangere, som kommer år efter år, og det er ikke unormalt, at der fejres et 10-års jubilæum på skaklejren. 

 

Hjemmesiden for skaksommerlejren: http://skaklejr.dk/ - Her opdateres løbende i løbet af ugen med resultater, stemningsreportager og billeder fra årets skaklejr. Derudover kan skaksommerlejren også følges på Facebook.

 

 

 

Division 2018-2019

Kommende begivenheder

 horsens lang

 politiken cup

 Hurtig DM Senior

Afsluttede begivenheder

 DM i Skak 2018

ch summer2018

 Fredericia 2018

ccc2018

 DanPumps 2018

 Hurtigskak DM 2017 Seniorer

 DM I Hurtigskak

Øvrigt

danskskaksalg2

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media