Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

IM-norm til Jonas Bjerre i Sevilla

Efter en længere odysse i det spanske har 13-årige Jonas Bjerre netop scoret sin anden IM-norm. I XLIII Internacional Ciudad de Sevilla scorede Jonas Bjerre 6½ af 9 og slog undervejs bl.a. GM Mikhail Ulybin (2519) og IM Daniel Pulvett Marin (2438).

 

Med et modstandergennemsnit på 2293 var de 6½ point nok til at score en IM-norm uanset resultatet i sidste runde, hvor Jonas tabte til GM Evgeny Gleizerov (2509).

 

jonas sevilla2
Jonas Bjerre på vej mod IM-normen. Foto: Ismael Nieto

 

Her følger Jonas gevinst over GM Mikhail Ulybin:


Den første norm til IM-titlen scorede Jonas Bjerre for to år siden i Murcia i Spanien. Nu mangler han således kun en norm for at opnår titlen International Mester. Ratingtallet har været over de 2400 tilbage i år 2016, så det krav er opfyldt. Næste chance for at score en norm får Jonas Bjerre allerede i uge 7, hvor Chess House i Aarhus arrangerer en GM-turnering.

 

Samlet vinder af Internacional Ciudad de Sevilla blev kineseren GM Tingjie Lei med 8 point af 9 foran GM Danyyil Dvirnyy, der repræsenterer Italien. Jonas Bjerre blev nummer 17 mod en seedning som nummer 27.

 

Også Jonas far, Tavs Bjerre, havde en god turnering med 6 af 9 og en pæn ratingfremgang.

 

Turneringens hjemmeside med partier, resultater med mere: www.openajedrezsevilla.com

 

Landsholdsbruttotruppen 2018

 

 

Som bekendt er Landstræneren erstattet af et eliteudvalg, som skal forsøge at varetage de opgaver der tidligere lå hos landstræneren.

 

Udvalget udgøres af 3 stærke og erfarne skakspillere, nemlig FM Mads Boe, FM Kåre Kristensen og FM Tom Petri Petersen samt Unionsformand Poul Jacobsen. Med andre ord er der både en klar faglig kompetence og en stærk forbindelse til ledelsen i repræsenteret i udvalget.

 

Det var starten udvalgets plan at sammensætte en bruttotrup med henblik på udtagelse af OL landsholdet 2018. Det er tanken at de som deltager i bruttotruppen for særlige støttemuligheder i form af gode trænings- og turneringstilbud, til gengæld for at leve op til nogle aktivitetskrav, herunder at deltage i OL turneringen hvis de udtages endeligt til holdet, hvilket forventes at ske 1. maj.

 

Eliteudvalget har for at finde bruttotruppen til OL landsholdet 2018 undervejs været i dialog med en del spillere - herunder GM Mads Andersen, GM Sune Berg Hansen, GM Allan Stig Rasmussen, GM Lars Schandorff, som af flere forskellige bevæggrunde ikke har valgt at deltage i årets bruttotrup.

 

Truppen kommer foreløbig til at bestå af følgende seks personer, der kan komme yderligere til, enten unge talenter eller spillere der i første omgang har sagt fra:

 

GM Jakob Vang Glud

IM Jesper Søndergaard Thybo

IM Bjørn Møller Ochsner

IM Martin Percivaldi

IM Mads Hansen

FM Jonas Bjerre.

 

Næste step bliver at få arrangeret en træningsweekend, hvor også medlemmer af eliteudvalget vil være tilstede. Tanken er at indlede den første træningssamling med et spillermøde, så vi i fællesskab kan skabe de bedst mulige forhold omkring vores landshold fremover.

 

På eliteudvalgets vegne

Poul Jacobsen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Landskamp mod Norge - UPDATED

 

 

Kvindelandstræner Peter Thorsbro har bedt skak.dk om at bringe nyt om en landskamp der spilles den kommende lørdag på skakserveren chess.com:

 

Lørdag d. 20. januar kl. 15:00 skal de bedste danske skakkvinder dyste mod de bedste Norske ditto.

 

Officielt er det en venskabskamp, men i virkeligheden er ære, 1 års håneret og en middag på højkant, så der vil ikke blive givet ved dørene. På papiret er Danmark svage favoritter, men man kan aldrig vide med de tricky piger fra Norge, som vil gøre alt, inden for reglementets rammer, for at kunne løbe med vores ære og grønne skove.

 

 

 

Matchen kommer til at foregå online på chess.com, men hele det danske hold vil sidde samlet på Deloitte i Weidekampsgade. Det vil foregå som 3 runder hurtigskak med 20 minutter til hele partiet + 10 sekunder pr. træk. Vi har været så heldige at IM Martin Haubro stiller op som kommentator, og hvis teknikken ellers tillader det, vil det blive live-streamet. Link til dette følger ifald det bliver en mulighed. Der bliver live-streaming fra linket her: twitch.com/mhaubro

 

Holdene ser således ud:

 

DANMARK: 
Oksana Vovk Kryger (2180)
Esmat Susanne Guindy (2152)
Maria Vasova (2148)
Sandra De Blécourt Dalsberg (2047)
Elena Steffensen (2027)
Marie Frank-Nielsen (2021)
Miriam Mikkelsen (2013)
Ellen Sofia Kakulidis (2009)
Ellen Fredericia Nilssen (1984)
Thomine Stolberg-Rorh (1924)

 

NORGE:
WGM Niina Koskela (2202)
WIM Sheila Sahl (2178)
Ellisiv Reppen (2010)
WFM Sylvia Johnsen (1978)
Alena Ayzenberg (1926)
Erle Marki Hansen (1860)

Elin Teresa Stensrud Lund (1849)

Yvonne Tangelder (1832)

Amalie Merkesvik (1770)

Ramona Mork (1717) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kort nyt uge 2

Peter Birk Petersen og Christian Altenburg Eriksen, begge fra Caissa Gladsaxe, deltager i Prag Open, som er årets første turnering i turneringsserien Czech Tour. Efter fire runder har de to danskere scoret henholdsvis 1½ point og 2 point. Link til resultater fra turneringen: HER 

 

Jonas Bjerre og far Tavs deltager i "XLIII Abierto Internacional Ciudad de Sevilla Memorial Antonio Romero Briones". For anden gang mødtes far og søn i Spanien, og igen vandt Jonas. Det betyder at Jonas har 3/3 og skal møde GM Mikhail Ulybin (2519) i 4. runde. Partierne fra turneringen kan følges på Chess24 HER. Link til resultater fra turneringen HER

 

Tata Steel Chess i Wijk an Zee i Holland er en af årets største skakbegivenheder. Udover en meget stærk øverste gruppe med blandt andet verdensmester Magnus Carlsen, deltager der omkring 1650 spillere (!) i et utal af forskellige undergrupper, hvor man kan spille på forskellige tidspunkter i løbet af ugen. Der er fem danske deltagere til start. Disse spillere er Tim Jaksland, Lars Vistisen, Mogens Jakobsen, Klaus Mosegaard og John Christopher Christensen. Link til hjemmesiden for Tata Steel: https://www.tatasteelchess.com/#

 

 

En tætpakket spillesal i Tata Steel Chess. Foto: www.tatasteelchess.com 

 

Radioprogrammet Nimzowitsch på Radio24syv holder pause i januar måned, men sidste program i det forgangne år handlede om skakåret 2018, som vært GM Lars Schandorff og gæst Jan Løfberg mener bliver et stort skakår! Link til Nimzowitsch: HER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skanderborg øger forspringet

Efter weekendens dobbeltrunde i Xtracon-Skakligaen er Team Nordea Skanderborg klart i spidsen med et forspring på 4½ point ned til Brønshøj på andenpladsen. De to mødtes indbyrdes i søndagens ene kamp i Chess House og med en sejr på 5 – 3 ligner Skanderborg en vinder af turneringen; men der er trods alt 3 runder tilbage, inden sølvbowlen skal overrækkes.

 

mads rasmus

Skanderborgs to topbrætter, GM Mads Andersen og GM Rasmus Svane. Foto: Thomas Vestergård


I bunden ser det sort ud for Bov og SK1968, der spillede 4 – 4 indbyrdes i dagens anden kamp i Chess House. Et resultat, der holder begge mandskaber i bunden af tabellen.


I Gilleleje spillede den arrangerende klub Nordkalotten sig væk fra en nedrykningsplads med en uafgjort og en vundet kamp. Det ville da også være underligt, hvis sølvmedaljevinderene fra sidste sæson skulle rykke ned. Jetsmark vandt begge deres kampe i Nordsjælland og har igen meldt sig ind i medaljekampen.


Lørdagens kampe:
Jetsmark - Hillerød 5½ -2½
Team Nordea Skanderborg - SK1968 6 - 2
Århus/Skolerne - Nordkalotten 4 - 4
Bov - Brønshøj 2 - 6
Nordre - BMS 3 – 5


Søndagens kampe:
SK1968 - Bov 4 - 4
BMS - Jetsmark 3 - 5
Brønshøj - Team Nordea Skanderborg 3 - 5
Hillerød - Århus/Skolerne 3½ - 4½
Nordkalotten - Nordre 5½ - 2½


Stillingen efter 6. runde:
1. Team Nordea Skanderborg, 33 brætpoint, 11 matchpoint
2. Brønshøj, 28½ brætpoint, 6 matchpoint
3.-4. BMS, 26 brætpoint, 9 matchpoint
3.-4. Jetsmark, 26 brætpoint, 9 matchpoint
....
5. Århus/Skolerne, 23 brætpoint, 5 matchpoint
6-7. Nordre, 22 brætpoint, 5 matchpoint
6-7. Nordkalotten, 22 brætpoint, 5 matchpoint
8. Hillerød, 22 brætpoint, 4 matchpoint
...

9. SK1968, 19½ brætpoint, 3 matchpoint
10. Bov, 18 brætpoint, 3 matchpoint


Der er flere spillere, der stadig har muligheden for at score normer i turneringen. Årets Skakspiller 2017, IM Jesper S. Thybo, jagter en GM-norm på Jetsmarks 1. bræt, mens SK1968s Pelle Bank spiller efter at score sin første IM-norm.

 

pelle bank_jan_2018
Pelle Bank fra SK1968 skal efter alt at dømme score 2 point i de sidste 3 kampe for at score IM-norm. Foto: Thomas Vestergård


Partier, tabeller, enkelresultater med mere: holdskak.skak.dk/

 

Kommende begivenheder

 DM i Skak 2018

          

ccc2018

 Fredericia 2018

 politiken cup

 Hurtig DM Senior

Afsluttede begivenheder

 Odense Mesterskabet 2017

 Hurtigskak DM 2017 Seniorer

 DM I Hurtigskak

Øvrigt

danskskaksalg2

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media