Onlineskak

klik her

 Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Køge LANG sommer-Weekend-EMT 2020

Finn Stuhr fra Køge Skakklub skriver til skak.dk:

 

Indbydelse til de skaksultne


Køge Skakklub har valgt at tage imod regeringen og Dansk Skak Unions opfordringer til at åbne Danmark og skak verdenen op.


Aflysning på aflysning af sommerens mange turneringer har været frustrerende for alle de med kriblen i fingrene. så her er en indbydelse og opfordring til igen at mødes over skakspilllet, mand til mand.


På gensyn i Køge og god sommer til alle.

 

Se mere om tuenringen her: turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=26477

 

Med venlig hilsen


Finn Stuhr

Køge Skakklub

 

spillesalen
Køges lokaler på Asgård Skole. Foto: Thomas Vestergård

Interview med Sarah

FU-medlem Arild Rimestad skriver til skak.dk:

 

I anledning af at "Øbro mod Kvindelandsholdet-turneringen", der spilles fra den 22.-28. juni, er en af de første turneringer der spilles efter at skakklubberne har fået lov til at genoptage klublivet, besluttede jeg mig som kvinde- og ungdomsansvarlig i DSU, at lægge vejen forbi Øbros nyrenoverede lokaler for at se nærmere på arrangementet, lokalerne og hilse på venner og bekendte, heriblandt kvindelandstræneren.

 

Her var jeg også så heldig at støde på Sarah, sammen med hendes mor, som også var kommet for at se Kvindelandsholdet spille skak.


Jeg besluttede mig for at spørge Sarah, om hun var med på et interview og heldigvis stillede hun med glæde op til det.


Baggrund
● Hvad hedder du og hvor gammel er du? Jeg hedder Sarah Sima Derlich og jeg er ni år.
● Hvor længe har du spillet skak og hvordan lærte du det? Sarah: Jeg har spillet i 2½ år og jeg lærte det fra min storebror som havde lært det fra vores morfar.
● Hvilke klubber er du medlem af? Sarah: Nørrebro Skakklub og Skak for sjov

 

sarah

Sarah Sima Derlich spiller mod Arild Rimestad. Foto: Sarahs mor


Coronakrisen
● Hvordan har det været og hvad har du lavet, når du ikke har kunnet gå i klubben eller til træning? Sarah: Jeg har bare været derhjemme og ikke set mine venner i mange måneder. Men jeg har også trænet og spillet onlineskak siden marts.
● Hvilke onlineturneringer har du deltaget i? Sarah: Gennem Skak for sjov og Boca Juniors, som også stod for det uofficielle Ungdoms-DM. Så var jeg med i Online-EM for under 1400 i rating, hvor jeg fik 4 af 7 point og sluttede i den bedre halvdel - der var over 1400 deltagere med! Nørrebro Lyn den 17. april, der blev jeg nr. 3 blandt stærke spillere. København Online Open den 2. maj og der blev jeg bedste pige og fik en medalje. Jeg deltog også i de to officielle DM i lyn- og hurtigskak, som du og Viktor stod for.
● Tak og hvordan gik det? Sarah: Det gik godt. I lyn den 24. maj vandt jeg og min bror vores ratinggruppe. Og i hurtigskakken den 12. juni vandt jeg min ratinggruppe. Det var gode præmier.
● Er der ellers noget andet du har lavet, som du vil fortælle om? Sarah: Ja, jeg og nogle andre piger har lige deltaget i en skaklejr i Liseleje, som vi selv arrangerede, dvs. det gjorde vores forældre. Det var her for nylig og det var rigtig sjovt. Og så havde vi en rigtig god træner med, nemlig Ellen F.


Ungdoms-VM
1. Hvordan føltes og føles det at have blevet udtaget tilbage i april? Sarah: Jeg blev utrolig glad og fortalte alle om det, mine venner, lærere og selvfølgelig min morfar.
2. Hvor og hvornår foregår det? Sarah: Det bliver i Batumi, Georgien den 18.-31. oktober.
3. Hvordan har du trænet og hvordan kommer du til at forberede dig? Sarah: Jeg har trænet via skype, på lichess og chess.com med mine trænere. Måske kommer vi til til at mødes mere til normal træning, nu hvor det er blevet muligt igen og måske et par turneringer.
4. Du skal deltage i U10-gruppen, glæder du dig? Sarah: Ja, det bliver enormt spændende.


Trænere
● Har du nogle trænere? Sarah: Ja, Marie Frank og Viktor Haarmark.
● Hvad føler du, at du får ud af det? Sarah: En hel masse, jeg lærer forskellige åbninger, jeg lærer nogle tricks og om taktik. Om skakhistorie, og for nylig så jeg "Searching for Bobby Fischer". Dokumentarfilmen om Magnus Carlsen har jeg set tidligere. Og her forleden fulgte jeg med i Kvindelandsholdet mod Sverige, hvor bl.a Magnus' træner, Peter Heine kommenterede. Og her skrev jeg til ham, at han måtte hilse Magnus, som jeg havde spillet imod inde i Cirkusbygningen sidste år!

 

sarah magnus

Sarah mod verdensmester Magnus Carlsen. Foto: Thomas Vestergård


● Mærker du at du har gjort fremskridt, fra Pige-DM 2019 til Pige-DM 2020/nu? Sarah: JA! Nu spiller jeg lige op med eller bedre end dem jeg mødte sidste år. Og du anbefalede mig dengang at prøve notere og det er en god ting, fordi man kommer til at tænke mere over trækkene, mine og modstanderens træk.


Turneringer
● Hvilke turneringer skal du ellers deltage i? Sarah: Skoleskakkens Pige-DM i august. Jeg har lige tilmeldt mig Køge Lang Weekend den 22.-26. juli.. Jeg vil i hvert fald også deltage i Ungdoms-DM den 2.-4. okt. i Odense.
● Hvordan med nov. og dec. efter at du er kommet hjem igen? Sarah: Der kommer helt sikkert noget.


Planer/mål
● Har du nogle planer, fx at komme på 1200 eller 1400 i rating inden længe? Sarah: Nej, det tænker jeg ikke på, jeg spiller og har det sjovt med mine venner, det er det vigtigste.
● Har du ellers nogle mål du har sat dig? Sarah: At score minimum 50% i de turneringer jeg deltager i.
● Hvad med at komme på Kvindelandsholdet? Sarah: Måske.
● Hvad vil du gerne blive, når du bliver stor? Sarah: Dyrepasser!


Ønsker
● Er der noget du kunne tænke dig mere af eller noget der blev gjort bedre, måske bare anderledes, i dansk skak? Sarah: flere pokaler som præmier, mere sociale ting m.m.
● Hvordan oplever du klublivet? Sarah: det er godt, og jeg har en god træner i klubben også.


I øvrigt
● Så blev Sarah mindst en time længere i Øbros hyggelige lokaler og fulgte med hvordan de sidste kampe gik. Og spillede også lige op med Viktor i et lærerigt tårnslutspil, hvor Sarah havde tre bønder mod to på kongefløjen.

 

Arild Rimestad

 

 

Kvindelandsholdet mod ØBRO

Fra mandag den 22. juni til søndag den 28. juni spilles der en holdkamp mellem Kvindelandsholdet og ØBRO Skakforening.

 

Kvindelandsholdet består af Ellen Fredericia Nilssen (2071), Louise Fredericia (2005), Freja Vangsgaard (1954) og Ellen Kakulidis (2041), ØBRO stiller med Thomas Tange Jepsen (2116), Andreas Lund Ertbjerg (2046), Alena Ayzenberg (1967) og William Hørup Philipsen (1991).

 

ellen f_n_2018

WFM Ellen Fredericia Nilssen (2071) her fotograferet ved ØBRO Nytår 2018. Foto: Thomas Vestergård


Der er lagt op til en jævnbyrdig match, hvor alle møder det andet holds spillere 2 gange, en med hver farve.


Program:
1. runde: mandag den 22. juni kl. 17.00
2. runde: tirsdag den 23. juni kl. 17.00
3. runde: onsdag den 24. juni kl. 17.00
4. runde: torsdag den 25. juni kl. 11.00
5. runde: fredag den 26. juni kl. 17.00
6. runde: lørdag den 27. juni kl. 11.00
7. runde: lørdag den 27. juni kl. 17.00
8. runde: søndag den 28. juni kl. 11.00

 

Betænkningstiden 90 minutter til hele partiet, 30 minutter ekstra ved træk 40, og hele tiden 30 sekunder ekstra pr. træk.


Alle kampe sendes live, så man kan følge med hjemmefra: liveskak.dk/2020/kvlandshold-oebro/


Turneringstabellen kan ses her.


Som en ekstra bonus har den svenske stormester Nils Grandelius tænkt sig at kommentere et par af rundens partier de fleste formiddage kl 11.00 -12.00 på sin twitch kanal: Twitch.tv/nilsgrandelius

 

Brand i Chess House

Fredag eftermiddag har der været brand i den århusianske skakcafe Chess House. Det meste af 1. sal i huset er hårdt ramt af branden. Politiet mener, at branden er opstået i køleskabet i baren, og derefter har bredt sig til bl.a. taget og de tilstødende lokaler.

 

I skrivende stund er servicepersonale ved at sikre bygningen og bestyrelsen har endnu ikke fået adgang til at se den fulde omfang af skaderne. Heldigvis ser der ikke ud til at være nævneværdige skader i underetagen.

 

brand ch1

Vinduerne ind til baren og køkkenet i Chess House. Foto: Thomas Vestergård

 

brand ch2

Gangen på 1. sal. Foto: Thomas Vestergård


Der var planlagt Aarhus Sommerskak fra på torsdag. Den turnering bliver ikke spillet i Chess Houses nuværende lokaler, men bestyrelsen vil endnu ikke aflyse turneringen. Mandag vil der blive forsøgt at finde et andet spillested.

 

DSU på lichess.org

FU-medlem Arild Rimestad har bedt skak.dk bringe følgende:

 

Kære skakspillere og -ledere


Hermed en frisk opfordring til vores medlemmer, om at melde sig ind i lichess.org/team/dansk-skak-union


Her vil der på sigt være lynskak, hurtigskak, holdskak, fischerskak o.a. for alle, uanset køn, alder og styrke, på tværs af land og by.


For at blive medlem, skal man have en opdateret profil, som viser ens rigtige navn og man skal naturligvis være medlem af DSU. Du bedes linke til din DSU-profil, når du anmoder om medlemskab, for at gøre processen nemmere.

 

Alle vores medlemsklubber, opfordres til at melde sig ind i lichess.org/team/dansk-skak-union-for-klubber


Her vil der komme holdskak med op- og nedrykningsmuligheder.


Alle holdlederne skal sørge for, at deres klubmedlemmer har opdaterede profiler, som viser deres rigtige navne – de skal være medlemmer af DSU. Som holdleder/klubformand, så bedes du linke til det sted, som viser dette i holdturneringen, når du på din skakklubs vegne anmoder om medlemskab af lichess' "Dansk Skak Union for klubber."

 

Vi vil således blive aktive på lichess.org, men man er stadig velkommen til at melde sig ind i www.chess.com/club/dansk-skak-union


Man skal have en opdateret profil, som viser ens rigtige navn.

 

På skak.dk vil der fremover være et sted kaldet ”onlineskak”, hvor man vil kunne finde aktuelle, såvel som afsluttede onlineturneringer, brugbare links og nogle streamere – alt sammen set med danske øjne.

 

God sommer – vi ses online!

 


Arild Rimestad


lichess

Kommende begivenheder

 DM i Skak 2019

 Odense Mesterskabet 2019

Afsluttede begivenheder

 dm hurtigskak_online_525

Øvrigt

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media