Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Nordisk Mesterskab - dag 2

Holdleder Leif Kristensen skriver til skak om Nordic Youth Chess Chapionship der spilles frem til søndag aften i flotte rammer på Hotel Fredericia, hvor spillerne får rigtig god mad og har adgang til fitness og svømning mellem runderne:

 

Tredje runde ved NM i ungdomsskak: Fin runde!

 

I denne runde er der et danskeropgør og i 5 af de sidste 8 opgør er der danske favoritter, så forhåbentlig kommer vi igen over 50%. Efter den dårlige 2. runde kom de danske spillere stærkt tilbage med 6 points i denne runde, så nu er vi igen
over 50%.

 

 

Lige inden rundestart på Hotel Fredericia. Foto: Johnni Marcussen


A-gruppen:
Her var der uheldigvis et danskeropgør, hvor Bjarke Hautop Kristensen (2227) som hvid endte i siciliansk mod Nicolai Kistrup (2194). Det var en meget skarp variant, hvor Nicolai brugte meget tid. I midtspillet fik Bjarke overtaget og havde et par chancer for at afgøre partiet, men trods Nicolais tidnød lykkedes det Nicolai at holde sammen på stillingen, og partiet sluttede remis ved evig skak.


B-gruppen:
Adesh Easwaralingam (2128) blev som hvid mødt med skandinavisk mod den højst ratede FM Vignir Vatnar Stefansson (2323) Island, som Sander spillede remis mod i første runde. Adesh fik ingen fordel efter åbningen, men stillingen var meget lige i midtspillet. I fortsættelsen valgte Adesh en forkert plan og kom under pres. Han fik en kronisk svag bonde, og da der yderligere kom et par unøjagtigheder, fik modstanderen afgørende fordel og vandt.

Sander Stage-Steffensen (2105) blev som hvid mod Patrik Aalto (2080) Finland mødt med siciliansk. Sander fik ikke spillet åbningen præcist, så modstanderen fik hurtigt udlignet. I midtspillet bølgede det lidt frem og tilbage, men modstanderen fik klar fordel og vandt en bonde, da Sander valgte en forkert plan. Heldigvis lykkedes det Casper at komplicere stillingen, og efter nogle unøjagtigheder fra modstanderen fik Sander igen udlignet. Endnu et par småfejl gav Sander bonden igen med et farligt initiativ. Efter endnu en fejl fik Sander en farlig binding, der gav ham dronningen for et tårn og Sander vandt hurtigt.


C-gruppen:
Casper Liu (2123) spillede med hvid London-systemet mod Hugo Wernberg (2179) Sverige. Modstanderen spillede kreativt med tidligt f6 og g5, og Casper stod lidt under i midtspillet. Men efter et par unøjagtigheder fra modstanderen fik Casper vendt bøtten. Casper fik angrebschancer, og da modstanderen ikke forsvarede sig præcist, fik Casper lov til at sætte mat.
Oscar Veiergang (1707) spillede med hvid kongeindisk mod Toni Vainikka (1923) Finland. Han kom klart bedst fra åbningen og fik klar fordel i midtspillet, men desværre fandt Oscar ikke den bedste fortsættelse, og modstanderen fik udlignet. I slutspillet lavede Oscar et par fejl, og så var det slut.

 

D-gruppen:
Jeppe Hald Falkesgaard (1936) spillede med sort kongeindisk mod Amelia Nordquelle (1768) Norge. Jeppe kom bedst fra åbningen og fik lille fordel, men i midtspillet lykkedes det først modstanderen at udligne og derefter at få en lille fordel. Heldigvis brugte modstanderen meget tid, og Jeppe fik muligheden for i slutspillet at ofre dronningen for 2 tårne. Stillingen var stadig meget lige, men i tidnøden bukkede modstanderen og tabte dronningen for 1 tårn, hvorefter slaget var vundet for Jeppe.
Noah Krug Wahlgreen (1765) spillede med hvid London-systemet mod Rökur Davidsen (1124) Færøerne. Noah kom bedst fra åbningen og fik tidligt i midtspillet klar fordel og vandt hurtigt i fin stil.

E-gruppen:
Vitus Bonde Medhus (1779) spillede italiensk med hvid mod Louis Khoo-Thwe (1753) Norge. Stillingen var meget lige efter åbningen, men Vitus havde initiativ i midtspillet og angrebschancer. Desværre fik han ikke spillet det helt præcist, så modstanderen fik afmonteret hvids angrebschancer med en smart kombination. I slutspillet stod modstanderen lidt bedre men tilbød remis, som Vitus accepterede.
Tunad Chand Penki (1233) spillede med sort spansk mod Brestir Samuelsen (1191) Færøerne. Stillingen var meget lige, indtil Tunad blev ramt af skakblindhed og satte en officer i slag. Modstanderen turde ikke tage den gratis officer, så stillingen var kun lidt bedre for hvid. Det endte i et slutspil, hvor hvid havde en bonde mere, men sort havde kompensation på grund af løberparret, så partiet sluttede remis. 

 

 

Fjerde runde ved NM i ungdomsskak: Ny nedtur

 

På papiret ligner det en meget lige runde, så forventningen er ca. 50%. Desværre blæste vinden ikke i den danske retning, så udbyttet i dagens runde blev kun 3½ points. Ærgerligt fordi der undervejs var stillinger til flere points. 

 

A-gruppen:
Bjarke Hautop Kristensen (2227) spillede sort mod Torre-systemet mod CM Bardur Orn Birkisson (2186) Island. Bjarke udlignede hurtigt i åbningen, men stillingen var meget lige, så det endte remis på et tidspunkt, hvor der var lagt op til trækgentagelse. 

 

Nicolai Kistrup (2194) havde hvid i en dronninggambit mod ratingfavoritten FM Isak Storme (2314) Sverige. Nicolai kom dårligst fra åbningen og tabte en bonde, men Nicolai kæmpede godt videre, vandt bonden igen og fik udlignet i midtspillet og tilkæmpede sig en lille fordel. Desværre havde Nicolai næsten ingen tid, så han lavede en fejl, der tabte en bonde. De kom ud i et slutspil med tårn + springer og 4 bønder mod 3 bønder på samme fløj. Nicolai kæmpede i konstant tidnød godt videre, men det var desværre ikke nok.

 

 

Bjarke Hautop Kristensen er med i toppen af A-gruppen. Foto: Johnni Marcussen 

 

B-gruppen:
Adesh Easwaralingam (2128) havde sort mod Jimi Multanen (1701) Finland, der startede med 1. b3. Adesh fik ikke udlignet i åbningen, men fik en isoleret bonde på d5. Adesh fik efterhånden stabiliseret stillingen og fik endda lille fordel, indtil han pludselig lavede en grov fejl, der tabte en officer og partiet.
Sander Stage-Steffensen (2105) havde sort mod Stephan Briem (2197) Island i en dronninggambit. Sander kom dårligst fra åbningen, og modstanderen fik hurtigt lille fordel. I midtspillet tabte Sander en bonde, og modstanderen havde klar fordel. Selv om Sander forsøgte at sprælle, var det ikke muligt at undgå nederlaget.


C-gruppen:
Casper Liu (2123) havde sort i en modtaget dronninggambit mod Mathias Unneland (2175) Norge. Casper kom fint fra åbningen og fik hurtigt udlignet. I midtspillet fik Casper fordel, men i en bedre stilling lavede Casper en overseelse, der kostede en officer og dermed partiet.
Oscar Veiergang (1707) vandt uden kamp, fordi en svensk spiller er rejst hjem på grund af sygdom.

 

D-gruppen:

Jeppe Hald Falkesgaard (1936) spillede med sort en skarp variant i siciliansk mod ratingfavoritten Edvin Trost (2153) Sverige, og efter 15 træk var stillingen skarp men lige. Desværre fandt Jeppe ikke den rigtige fortsættelse, og det straffede en stærkt spillende modstander, og Jeppe tabte hurtigt.
Noah Krug Wahlgreen (1765) spillede med hvid London-systemet mod Amelia Nordquelle (1768) Norge, som Jeppe besejrede i runde 3. Modstanderen hoppede i en kendt åbningsfælde og tabte 2 bønder i åbningen. I fortsættelsen spillede Noah meget overbevisende og førte på smuk vis partiet til gevinst.


E-gruppen:
Vitus Bonde Medhus (1779) spillede sort i topopgøret mod Isak Vinh Brattgjerd (1780) Norge. Vitus kom lidt skidt fra åbningen og tabte en bonde i midtspillet, så modstanderen havde klar fordel, men da han spillede for langsomt i fortsættelsen, fik Vitus opbygget et farligt angreb, som modstanderen undervurderede, og pludseligt fik Vitus muligheden for at afgøre partiet med et flot dronningoffer. 

 

Partiet: 

 

 

 

Tunad Chand Penki (1233) spillede sort mod London-systemet mod Gudrun Fanney Briem (1209) Island. Desværre fik Tunad fejlplaceret en springer på randen, som modstanderen kunne fange, og dermed var partiet tabt.

 

 

Resterende program for turneringen:  

Søndag den 16. februar kl. 10:00: 5. runde
Søndag den 16. februar kl. 16:00: 6. runde 

 

Link til resultater fra turneringen: HER

 

Link til hjemmesiden for turneringen: http://www.fredericia-skakforening.dk/nycc2020 

 

Partierne fra turneringen kan følges på: http://www.fredericia-skakforening.dk/nycc2020/live/

 

Partierne kan også følges på Chess24: HER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nordisk Mesterskab - dag 1

IM Leif Kristensen, der er holdleder for det danske hold, beretter fra Nordisk Mesterskab der spilles i Fredericia i denne weekend fra fredag til søndag: 

 

Første runde ved NM i ungdomsskak: En fin start!

 

Forventningen til 1. runde var ca. 50%, idet der var 4 danske favoritter plus et danskeropgør. Men heldigvis kom der nogle positive overraskelser! Favoritterne vandt (selv om Jeppes kurs var temmelig slingrende), Nicolai vandt over en af favoritter og Sander spillede remis mod en anden favorit, så alt i alt kom der 6,5 points ud af 10 mulige på kontoen. En fin start!

 

 

Det danske hold i Fredericia. Fra venstre Oscar Veiergang, Nicolai Kistrup, Tunav Chand Penki, Bjarke Hautop Kristensen, Adesh Easwaralingam, Casper Liu, Sander Stage Steffensen, Noah Krug Wahlgreen, Jeppe Hald Falkesgaard, holdleder Leif Kristensen og Vitus Bondo Medhus. Foto: Johnni Marcussen


A-gruppen:
Bjarke Hautop Kristensen (2227) havde hvid mod Rógvi Mørkøre (1589) fra Færøerne. De kom ind i en Tarrasch-lignende stilling, hvor sort stod i underkanten efter åbningen. I midtspillet udbyggede Bjarke sikkert sin fordel, og da han ville vinde en kvalitet, gav modstanderen op.
Nicolai Kistrup (2194) spillede nimzoindisk med sort mod FM Eivind Olav Risting (2289) fra Norge, men han kom dårligt fra åbningen, og modstanderen fik fordel. I midtspillet fandt modstanderen dog ikke den rigtige plan, og da han lavede en fejl, der kostede en bonde, stod Nicolai pludseligt bedst. Modstanderen ofrede endnu en bonde, men selv om Nicolai ikke spillede det allerbedste, bevarede han sin fordel. Under pres lavede modstanderen en fejl, der kostede en kvalitet og partiet.

 

Partiet mod den højtratede nordmand:   

 

 

 

God start for Nicolai Kistrup i A-gruppen. Foto: Johhni Marcussen


B-gruppen:
Adesh Easwaralingam (2128) spillede med hvid en spansk variant mod Flovin Tummasarson (1664) fra Færøerne og fik en lidt bedre stilling. Adesh overspillede dog stillingen med 11. g4, men da modstanderen ikke fandt det korrekte modsvar, fik Adesh klar gevinststilling og vandt hurtigt.

Sander Stage-Steffensen (2105) spillede lukket siciliansk med de hvide brikker mod den højst ratede i gruppen FM Vignir Vatnar Stefansson (2323) fra Island. Sander stod lidt bedre efter åbningen, men i midtspillet fik modstanderen udlignet og opnåede senere fordel, men Sander forsvarede sig godt og fik igen udlignet. Modstanderen overspillede stillingen og Sander fik kortvarigt fordel, inden fordelen igen skiftede til modstanderen. I tidnøden kom Sander igen ovenpå, og han stod stadig lidt bedre, da de efter tidnøden  tog remis.


C-gruppen:
Casper Liu (2123) spillede med hvid London-systemet mod Benedikt Thorisson (1653) Island. I midtspillet overså modstanderen en kombination, så Casper vandt en bonde og fik en overlegen stilling, som han let førte til gevinst.
Oscar Veiergang (1707) mødte med de hvide brikker Mathias Unneland (2175) fra Norge i en slags nimzoindisk. Modstanderen fik hurtigt udlignet, og i midtspillet kom Oscar i problemer, mistede en officer og derefter var det hurtigt tabt.


D-gruppen:
Jeppe Hald Falkesgaard (1936) mødte med sort Ingvir Wu Skarphedinsson (1484) fra Sverige, og det blev en skarp variant i siciliansk. Modstanderen spillede godt i åbningen og havde tidligt mulighed for at få fordel, men fandt heldigvis ikke det bedste. Stillingen var meget kompliceret, og fordelen skiftede side flere gange. Hvid kunne på et tidspunkt have fået klar fordel, senere kunne han tage en trækgentagelse, men han overspillede i stedet stillingen, og Jeppe kom ud i et slutspil med en kvalitet mere, som han med god teknik vandt.
Noah Krug Wahlgreen (1765) spillede md hvid en slags London-system mod gruppens højst ratede nemlig Edvin Trost (2153) fra Sverige. Modstanderen udlignede hurtigt, og da Noah lod en bonde stå i slag, tog modstanderen bonden og beholdt fordel resten af partiet. Selv om Noah sprællede så godt han kunne, endte det med et nederlag.


E-gruppen:
I denne gruppe var der danskeropgør. Vitus Bondo Medhus (1779) havde hvid mod Tunav Chand Penki (1233) i skotsk gambit. I en kompliceret stilling fandt Tunav ikke det præcise forsvar, og det endte med, at Vitus hurtigt fik lov til at sætte mat. 

 

 

Anden runde ved NM i ungdomsskak: Nedtur.

 

Der er lagt op til en hård runde, idet de danske spillere er underdogs på 8 ud af 10 brætter. Ganske vist er flere af opgørene ratingmæssigt tætte, så vi håber på endnu en god runde! Desværre endte runden med kun 6 remiser, altså 3 points, så nu er vi lige under 50%.


A-gruppen:
Bjarke Hautop Kristensen (2227) spillede sort mod FM Gunnar Lund (2288) Norge i en udgave af London. Bjarke fik en lidt passiv stilling efter åbningen og brugte meget tid, men modstanderen fandt aldrig en overbevisende plan. Undervejs havde Bjarke et par chancer for helt at udligne, han fandt ikke disse muligheder og stod presset frem til tidnøden, men kort efter tidnøden udlignede han, og modstanderen tilbød remis.

Nicolai Kistrup (2194) spillede med hvid en slags dronninggambit mod CM Leo Crevatin (2219) Sverige. Nicolai kom bedst ud af åbningen og fik lille fordel. Nicolai bevarede en lille fordel frem til slutspillet, men da modstanderen tilbød remis, accepterede Nicolai, fordi han havde klart mindre tid.


B-gruppen:
Adesh Easwaralingam (2128) spillede nimzoindisk med sort mod FM Noah Aviv Vitenberg (2276) Norge. Adesh fik ikke helt udlignet i åbningen, men det gjorde han til gengæld i midtspillet. Faktisk fik Adesh lille fordel, men valgte så en forkert plan og kom igen under pres. Heldigvis overspillede modstanderen stillingen, så Adesh fik kort mulighed for igen at få fordel, men desværre valgte han i stedet en forceret trækgentagelse, så partiet sluttede remis.
Sander Stage-Steffensen (2105) spillede med sort katalansk mod Sondre Melaa (2180) Norge, men han kom skidt fra åbningen og blev udspillet i midtspillet. Modstanderen vandt en bonde og selv om Sander forsøgte at sprælle, kørte modstanderen sikkert sejren i hus.


C-gruppen:
Casper Liu (2123) spillede med sort siciliansk mod forhåndsfavoritten FM Elham Abdrlauf (2381) Norge, og han kunne have udlignet i åbningen, men overså 9. , d5. Han fortsatte for passivt og modstanderen fik fordel, og Casper tabte uden at få de store modchancer.
Oscar Veiergang (1707) spillede modern med sort mod Jón í Horni Nielsen (1765) Færøerne og kom bedst fra åbningen. I midtspillet havde Oscar chancen for at få fordel og vinde en bonde, men han valgte en løsning, der førte til et remisslutspil og remis.

 

D-gruppen:
Jeppe Hald Falkesgaard (1936) havde hvid i kongeindisk mod Sergey Eliseev (1947) Norge i et meget omskifteligt parti. Jeppe kom bedst fra åbningen og fik fordel. Efter 20 træk spillede Jeppe desværre et par unøjagtige træk, og modstanderen kom igen med i kampen. Da Jeppe satte en bonde i slag, kunne modstanderen have fået klar fordel men valgte heldigvis noget, der kun gav ham lille fordel. Kort efter lavede modstanderen en fejl, og Jeppe fik igen lille fordel. Jeppe spillede ikke helt præcist, så stillingen blev igen lige. Så lavede modstanderen en grov fejl, som gav Jeppe klar fordel i en stilling hvor han oven i købet havde klart bedst tid. I egen tidnød ofrede modstanderen et par bønder, og desværre blev Jeppe for grådig og gav modstanderen modchancer. Til slut lavede Jeppe en fejl, der tillod modstanderen evig skak.
Noah Krug Wahlgreen (1765) spillede med sort modern mod Marek Religa (1471) Sverige. Noah stod lidt dårligere efter åbningen, men modstanderen gik all in på et angreb, der ikke var helt korrekt men farligt. Noah fandt ikke det bedste forsvar, og til slut fandt modstanderen en flot mat.


E-gruppen:
Vitus Bondo Medhus (1779) spillede med sort siciliansk mod Matija Sakic (1444) Sverige. Han kom dårligt ud af åbningen og valgte en forkert plan i midtspillet, så modstanderen fik klar fordel. I en klart vundet stilling spillede modstanderen forkert, så Vitus kunne afvikle til et tårnslutspil med kun en bonde mindre. I denne stilling tilbød Vitus remis – og det accepterede modstanderen heldigvis, for stillingen var stadig vundet for hvid.
Tunad Chand Penki (1233) havde hvid i siciliansk mod Jami Valpas (1306) Finland. Efter åbningen var stillingen meget lige, men i midtspillet overså Tunad en plan med en dobbelttrussel, der kostede en officer og dermed partiet. 

 

 

 

Resterende program for turneringen:  

Lørdag den 15. februar kl. 10:00: 3. runde
Lørdag den 15. februar kl. 16:00: 4. runde
Søndag den 16. februar kl. 10:00: 5. runde
Søndag den 16. februar kl. 16:00: 6. runde 

 

Link til resultater fra turneringen: HER

 

Link til hjemmesiden for turneringen: http://www.fredericia-skakforening.dk/nycc2020 

 

Partierne fra turneringen kan følges på: http://www.fredericia-skakforening.dk/nycc2020/live/. Partierne kan også følges på Chess24: HER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spænding i Hillerød

Da Hillerød Skakklub blev stiftet for 110 år siden, var noget af det første generalforsamlingen vedtog: ”…ikke foreløbigt at optage damer i klubben, idet kvinder ikke har trang til skak". Der sker heldigvis meget på 110 år, og i disse dage fejres jubilæet med en lukket WIM-turnering og en Open Schweizer-grupper med 42 deltagere.

 

I WIM-turneringen gøres den 110 år gamle passus om kvinders trang til skak heldigvis voldsomt til skamme. Der bliver kæmpet hårdt og spillet godt skak. I syvende runde fredag spillede Ellen Fredericia Nilssen følgende fine parti mod den ene af de indtil da førende spillere, WIM Sheila Barth Stanford fra Norge:

 

 

ellen f_n

WFM Ellen Fredericia Nilssen – går uimponeret til opgaven. Foto: Thomas Vestergård


Inden de sidste to runder er forhåndsfavoritten WIM Magdalena Miturova alene i spidsen med 5½ af 7.


I den åbne række følges stormestrene Gukesh fra Indien og Zeng fra Kina ad i spidsen af feltet. De har begge 6½ af 7 efter indbyrdes remis i femte runde. Gukesh må dog takke de højere magter for, at han stadig er med i kapløbet om førstepladsen. Den lokale Jesper Schultz-Pedersen var millimeter fra at slå den indiske stormester i 7. runde; men overså en mat i en den forkerte vej. Schultz-Pedersen kan dog glæde sig over dels at kunne udspille en stormester med 2542, og dels sejren over GM Jens Kristiansen i 6. runde.

 

gukesh
Den 13-årige indiske stormester, der kaldes Gukesh D (fulde navn er Dommaraju Gukesh), var heldig i 7. runde. Foto: Thomas Vestergård


Resterende pogram for turneringen: 

Runde 8: Fredag den 14. februar kl. 16-21
Runde 9: Lørdag den 15. februar kl. 12-17 

 

Jubilæumsturneringens hjemmeside: www.hillerodskakklub.dk/110-anniversary/index.html

 

Hillerød Skakklub: www.hillerodskakklub.dk

 

Hillerød Skakklub på Facebook: HER

 

 

 

 

 

 

Nordic Youth Chess Championship 2020

 

 

Danmark er i år vært ved Nordic Youth Chess Championship 2020, der spilles på Hotel Fredericia, Vestre Ringvej 96, 7000 Fredericia fra i dag fredag den 14. februar og frem til søndag den 16. februar.

 

De danske spillere kvalificerede sig tilbage i oktober måned ved at blive blandt de to første i deres aldersgrupper ved Ungdoms DM i Køge. Deltagerne med seedninger: 

 

Gruppe A - (U20)
6. Bjarke Hautop Kristensen (2227)
8. Nicolai Kistrup (2194)

 

Gruppe B - (U16)

6. Adesh Easwaralingam (2128)

7. Sander Stage-Steffensen (2105)
 

Gruppe C - (U14)
6. Casper Liu (2123)
11. Oscar Veiergang (1707))

 

Gruppe D - (U12)
3. Jeppe Hald Falkesgaard (1936)
7. Noah Krug Wahlgreen (1765)

 

Gruppe E - (U10)
1. Vitus Bondo Medhus (1779)
8. Tunav Chand Penki (1233)

 

De danske medaljeforhåbninger, i hvert fald hvis man skal tro på Dr. Elo, er Vitus Bondo Medhus i den yngste gruppe, der med 1779 er topseedet i gruppen. Også Jeppe Hald Falkesgaard er blandt favoritterne i den næstyngste gruppe. 

 

 

Vitus Bondo Medhus fra Evans - blandt favoritterne i gruppe E. Foto: Mads Boe

 

Jeppe Hald Falkesgaardfra BMS - blandt favoritterne i Gruppe D. Foto: Mads Boe

 

Der spilles 6 runder og betænkningstiden er 90 minutter til hele partiet med tillæg af 30 sekunder pr. træk startende fra første træk.

 

Program for turneringen:
Fredag den 14. februar kl. 10:00: 1. runde
Fredag den 14. februar kl. 16:00: 2. runde
Lørdag den 15. februar kl. 10:00: 3. runde
Lørdag den 15. februar kl. 16:00: 4. runde
Søndag den 16. februar kl. 10:00: 5. runde
Søndag den 16. februar kl. 16:00: 6. runde

 

I forbindelse med stævnet arrangeres der et FIDE-skakdommerkursus. Undervisningen foregår på engelsk af IA Omar Salama (Island), IA Aage Dalstrup Olsen og IA Arild Rimestad.

 

Link til hjemmesiden for turneringen: http://www.fredericia-skakforening.dk/nycc2020

 

Partierne fra turneringen kan følges på: http://www.fredericia-skakforening.dk/nycc2020/live/. Partierne kan også følges på Chess24: HER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Senior DM 2020 halvvejs

Jan Rosenberg fra Springeren i Kolding deltagere i Senior DM, og har sendt en midtvejsrapport til skak.dk: 

 

Senior DM forgår traditionen tro i uge 7. I år har Løgumkloster Skakklub, med Vagn Lauritzen i spidsen, valgt at stå for afholdelsen. Det er yderst populært blandt deltagerne. Mange af os var med i 2017 hernede og har et fremragende minde fra dengang. Rygtet har åbenbart spredt sig, for i år er der hele 68 deltagere! Især +65 gruppen har oplevet en markant stigning i antallet af spillere. +50 ligger på det normale med 14 mand. Spillestedet er Løgumkloster Højskole og den smukke lille sønderjyske by er som skabt til udøvelsen af vores sport. Her er roligt og byen byder jo også på smuk arkitektur og emmer af historie.


Turneringen har lige rundet halvvejsmærket. Efter 4 runder har forhåndsfavoritten og forsvarende mester i +50,Poul Rewitz lagt sig komfortabelt i spidsen med max.point. Han er et helt point foran Mogens Henrik Thuesen og Jan Rosenberg. Da Poul har vundet over begge forfølgerne,skal meget gå galt i de sidste 3 runder,hvis ikke han skal snuppe sejren igen.

 

Stillingen i 50+ efter 4 runder: 

1. FM Poul Rewitz (2157) 4 point
2. - 3. Jan Rosenberg (1861) 3 point
2. - 3. Mogens Henrik Thuesen (2138) 3 point
4. Palle Skov (2010) 2½ point

 

 

FM Poul Rewitz vandt topopgøret mod Mogens Henrik Thuesen. Foto: Jan Rosenberg 

 

I + 65 er det straks mere uoverskueligt og mudret. 3 spillere deler 1. pladsen med 3 1/2 point. Foruden Ivan Sørensen og Poul Erik Nørgaard Olesen,er det gruppens store overraskelse,25. seedede Bjarne Meldgaard Rasmussen. Herefter følger 4 spillere med 3 point og et helt kobbel på 2 1/2 point.

 

Stillingen i 65+ efter 4 runder: 

1. Ivan Sørensen (2096) 3½ point
2. - 3. Bjarne Meldgaard Rasmussen (1841) 3½ point
2. - 3. Poul Erik Nørgaard Olesen (2005) 3½ point
4 - 5. Børge Pedersen (2001) 3 point
4 - 5. John Mortensen (2028) 3 point
6. Per Holst (2117) 3 point
7. Per Hansen (2049) 3 point


Afslutningsvis kan jeg meddele at Vagn og den nye driftige forstander på højskolen sørger for os til UG med kryds og slange! 

 

Resterende program for Senior DM:

Torsdag den 13. februar kl. 13:00: 5. runde

Fredag den 14. februar kl. 13:00: 6. runde

Lørdag den 15. februar kl. 10:00: 7. runde

 

Link til live fra turneringen: HER

 

LInk til resultater fra turneringen: HER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommende begivenheder

 DM i Skak 2019

 DanPumps 2020

 Fredericia Chess 2020

 KRONBORG CHESS OPEN 2020

 politiken cup

Afsluttede begivenheder

 Nordic Youth Chess Championships 2020

 Hillerød Skakklub 110 år

 senior dm_loegumkloster

 

 nordsjaelland

 ch gm_2019

Øvrigt

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media