cc slam_small

 Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

EM for seniorer i Drammen

European Senior Chess Championship 2018 sluttede søndag i Drammen i Norge. Turneringen havde desværre kun deltagelse af 119 spillere fordelt i grupperne 65+, 50+ og 50+ for kvinder.

 

Gruppen 65+ blev vundet af favoritten GM Vladislav V. Vorotnikov (2445) med 6½ point og marginalt bedre korrektion end FM Askell O Karason (2217), IM Nils-Gustaf Renman (2348) og FM Hans Werner Ackermann (2246). De danske deltagere

Jens Kølbæk, Mogens Moe og Jens Hartung Nielsen endte alle på en delt 19. plads med 5 point.

 

GM Simen Agdestein var med elo 2576 kæmpefavorit i gruppen 50+ med mere end 250 ratingpoint ned til de næste deltagere i gruppen. Alligevel blev der spænding i gruppen, da svenskeren Conny Holst slog Agdestein i runde 5 for at gå i spidsen med et halvt point. Holst afgav efterfølgende to remiser, og så lykkedes det alligevel Agdestein at undgå sensationen med en slutscore på 8/9. Holst sluttede på 7½ på andenpladsen. Danskeren Thore Nyboe Jensen fra Nørrebro Skakklub blev en flot nummer 6 med 6 point - samme pointtal som bronzepladsen, men desværre med dårligere korrektion. 

 

 

GM Agdestein øverst på skamlen i 50+. Nummer 2 fra højre, Thore Nyboe Jensen modtager præmie som delt nummer 3. Foto: www.eschess2018.com/

 

I 50+ for kvinder vandt WIM Brigitte Burchardt med 6½ point. Danskeren Margarita Baliuniene sluttede på 2½ point. 


Link til hjemmesiden for turneringen: http://www.eschess2018.com/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSUs kasserer stopper

Dansk Skak Unions kasserer, Tom Petri Petersen, har meddelt, at han af personlige årsager ønsker at udtræde af Forretningsudvalget.

 

Jeg har taget dette til efterretning, men aftalt med den afgående kasserer, at han i perioden til vi får en ny kasserer på plads, indgår i et samarbejde med Forretningsudvalget om at videreføre den daglige drift.

 

Henvendelser til kassereren skal foregå som hidtil, og vil blive håndteret så hurtigt som det nu er muligt i situationen.

 

Det er naturligvis en alvorlig situation for Unionen at mangle sin kasserer, derfor vil jeg her opfordre medlemmer, som kan hjælpe, om at henvende sig til undertegnede snarest muligt, for en snak om mulighederne.

 

På Forretningsudvalgets vegne

 

Poul Jacobsen

Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tlf.: 4083 3616

 

Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Jan Rosenberg vandt EM-titel

Jan Rosenberg fra Springeren i Kolding har deltaget i et stort sportsstævne for værestedsbrugere/udsatte i hele Europa (“Social Inclusion games”). Årsagen til at Jan kunne deltage i stævnet er, at han igennem 7 år har været tilknyttet “Folkekøkkenet” i Kolding som holdleder, frivillig, bruger, og samtidigt også sidder i udsatterådet i Kolding Kommune.

 

Stævnet foregik i Enschede i Holland i weekenden den 3. august til den 5. august. Skak var på programmet og Jan gik hen og vandt skakturneringen med 10/10!

 

Jan fortæller til skak.dk: Vi var 140 danske deltagere i alskens dicipliner fra ludo over tovtrækning til fodbold og en masse andet. En fantastisk oplevelse. Og man følte det var landsholdet man var med, og vi fik også fine landsholdstrøjer. EU støttede stævnet, og det viste sig, at jeg har fået titlen “Europamester”. Med min beskedne styrke er det vist min eneste chance for en sådan udmærkelse! 

 

 

Jan Rosenberg øverst på skamlen i Holland. Foto: Sebastian Løndal

  

Man kan se mere om stævnet på Facebooksiden Social Inclusion Holland og på den danske Facebookside Landsforeningen af væresteder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kort nyt uge 32

Kort nyt fejrer 1-års jubilæum i denne uge. Her er hvad vi har valgt at bringe om uge 32 i 2018:

 

GM Mads Andersen er eneste danske spiller i den stærke Abu Dhabi International i de Forenede Arabiske Emirater. Mads er seedet som nummer 23 blandt de 158 deltagere og har i de første 7 runder bl.a. mødt GM Richard Rapport (2719) og GM Wang Hao (2711), begge gange med sort. Rapport var for stor en mundfuld, men mod den kinesiske verdensstjerne holdt Mads ubesværet remis og har nu 5 af 7 på en 13 plads. I 8. runde venter GM Das Debashis (2539) fra Indien. Mads Andersen har de hvide brikker.


GM Daniil Dubov, GM Anton Korobov og GM Saleh Salem fører turneringen med 6 af 7.
 

mads andersen

Mads Andersen er fint med i Abu Dhabi. Her dog fotograferet ved Xtracon Chess Open i juli.
(Foto: Thomas Vestergård)

 

Turneringen kan følges live her.

Direkte link til Mads Andersens resultater her.
Turneringens hjemmeside: adchessfestival.ae

 

SK1968 har som navnet antyder 50 års jubilæum i år. Derfor afholder klubben en fødselsdagsfest for alle nuværende og tidligere medlemmer lørdag den 3. november. Klubben kårer også det bedste parti spillet af en SK1968er. Alle tidligere og nuværende medlemmer kan bringe et af deres partier i forslag, eneste krav er, at man var medlem af klubben, da partiet blev spillet. GM Peter Heine Nielsen er enedommer i konkurrencen. Det haster dog med at indlevere et parti, da deadline er den 25. august.

 

Se mere på www.sk1968.dk

 

Riga Open blev vundet af GM Robert Hovhannisyan (2608) fra Armenien med 7½ af 9 og bedre korrektion end landsmanden GM Manuel Petrosyan (2567). Petrosyan er en ung spiller på vej frem, han er fra årgang 1998. Bedste dansker blev IM Jesper S. Thybo med 6 point på en 29. plads med en lille ratingfremgang. Blandt de danske resultater springer Ellen Fredericia Nilssens 41 vundne ratingpoint i øjnene. Hun er nu igen over 2100 i rating. Ellen skal senere på året spille OL for det danske kvindelandshold.

 

Turneringens hjemmeside: rtuopen.lv/

 

Vi har ikke glemt Senior EM i Oslo, der får sin egen artikel tirsdag.

 

 

 

Holdene til OL er offentliggjort

 

 

OL i Batumi i Georgien starter den 24. september, og holdene er lige blevet offentliggjort. For første gang siden Sovjetunionens opløsning, er Rusland ikke seedet i top, men det er derimod de forsvarende mestre fra USA. Rusland har længe heller ikke kunnet indfri forventningerne, da holdet ikke har vundet siden OL i Bled i 2002.

 

Af topspillerne savnes især verdensmester Magnus Carlsen. Til gengæld gør tildligere verdensmester Anand comeback efter mange års fravær. 

 

I alt deltager der 179 hold i åben række og 146 hold i kvinderækken.

 

Danmark er i åben række seedet som nummer 48 med følgende hold (holdopstillingen ikke endelig) der har et ratinggennemsnit på 2481: 

 

1. GM Jakob Vang Glud (2514)
2. IM Simon Bekker-Jensen Simon (2482)
3. IM Nikolaj Mikkelsen (2467)
4. IM Bjørn Møller Ochsner (2462)
5. IM Jonas Buhl Bjerre (2423)

 

Højest rangeret nordisk hold er Sverige på plads 31. Herefter følger: Island 36, Norge 38, Finland 50 og Færøerne 74. 

 

Se holdopstillingerne i åben række: HER

 

I kvinderækken er det danske hold (holdopstillingen ikke endelig) også seedet som nummer 48 med et ratinggennemsnit på 2124:

 

1. WFM Esmat Susanne Guindy (2157)
2. WFM Maria Vasova (2143)
3. WIM Oksana Kryger (2137)
4. Ellen Fredericia Nilssen (2060)
5. WFM Louise Fredericia (2060)

 

Alle nordiske hold er seedet meget tæt på hinanden: Norge 46, Sverige 55, Island 56 og Finland 63.

 

Se holdopstillingerne i kvinderækken: HER

 

Hjemmesiden for OL i Batumi: https://batumi2018.fide.com/en

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Division 2018-2019

Kommende begivenheder

 Aarhus Festuge 2017

 Hurtig DM Senior

 Odense Mesterskabet 2017

Afsluttede begivenheder

 DM i Skak 2018

 politiken cup

 horsens lang

ch summer2018

 Fredericia 2018

ccc2018

 DanPumps 2018

Øvrigt

danskskaksalg2

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media