Onlineskak

klik her

 Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Peter Heine træner for Magnus Carlsen

Peter Heine Nielsen skal hjælpe verdensetter Magnus Carlsen med at vinde den kommende kandidatturnering i London. Efter at have arbejdet sammen med verdensmester Anand i godt ti år, er det nu Carlsen, der får glæde af Peter Heines ekspertise.


Flere skakkommentatorer har nævnt, at Carlsens suverænitet på brættet ikke kommer fra meget dybe åbningsforberedelser, men mere en unik evne til at udspille sine konkurrenter fra lige stillinger. Et af de få punkter hvor Carlsen kan forbedre sig, er således åbningsfasen. Det er bl.a. her, at samarbejdet med Peter Heine skal give bonus.


Magnus Carlsens manager, Espen Agdestein, fortæller til den norske avis VG (Verdens Gang), at det for Magnus Carlsen er vigtigt at der ikke laves for meget om på hans tilgang til turneringerne. ”Magnus spiller allerbedst når han har masser af energi og spillelyst. Derfor ønsker vi ikke at ændre for meget ved hans faste rutiner. Samtidig ønsker Magnus klart at blive bedre i åbningsspillet i kandidatturneringen. Det skal Peter hjælpe ham med.”

 

peter heine_dec_2012
Peter Heine Nielsen (foto: thv)


Rent praktisk skal Peter Heine og Magnus Carlsen tilbringe et par uger på de canariske øer med åbningsforberedelser og træning.


Skulle Magnus Carlsen vinde kandidatturneringen, og dermed være udfordrer til Viswanathan Anand, vil Peter Heine Nielsen ikke fungere som sekundant under VM-matchen, da det moralsk vil virke forkert, at Peter Heine kunne benytte sit tætte kendskab til Anand til fordel for sin nye arbejdsgiver.


Til hjemmesiden www.chessbase.com udtaler Peter Heine Nielsen, at det har været 10 fantastiske år med Viswanathan Anand med fire vundne verdensmesterskabsmatcher i træk.


Læs mere på vg.no: www.vg.no/sport/artikkel.php?artid=10113452

 

Kommende begivenheder

 DM i Skak 2019

 Odense Mesterskabet 2019

Afsluttede begivenheder

 dm hurtigskak_online_525

Øvrigt

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media