Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Kina vandt OL i skak

Det blev syvende seedede Kina, der løb med guldet ved OL i skak i Tromsø i Norge. Kina har de sidste mange år vist stor fremgang, men at de kunne distancere lande som Rusland, Ukraine, Armenien og Frankrig, var en overraskelse. Kina stillede endda op uden vinderen af årets Politiken Cup, GM Xiangzhi Bu (2731), der ikke gik videre fra den kinesike kvalifikationsturnering.


Kina forblev som det eneste hold i turneringen ubesejret. 8 sejre og 3 uafgjorte kampe og dermed 19 matchpoint fik kineserne. Sølvet gik til Ungarn med 17 point og bedre korrektion end Indien på 3. pladsen, Rusland på 4. pladsen og Aserbajdsjan som nummer 5.


Danmark endte som nummer 61 af de 177 deltagende hold mod en forhåndsseedning som nummer 40.

 

spillesalkvinder
Vue ud over en af spillesalene (foto: Thomas Larsen)

Hjemmebaneholdet Norge blev bedst placerede nordiske nation som nummer 29. En skuffende placering for det norske hold med verdensmester Magnus Carlsen i spidsen, da holdet var seedet som nummer 14. Carlsen tabte to partier undervejs og valgte ikke at stille op i Norges sidste kamp, som de dog alligevel vandt 4 – 0.


Den bedste danske individuelle præstation stod Jakob Vang Glud for med scoren 7½ af 9 og en ratingpræstation på 2615. Glud blev udnævnt til stormester under turneringen for præstationer tidligere i karrieren med den sidste GM–norm scoret i Sveins 7. minneturnering i Oslo i juni i år. Tilbage i Norge satte han så tyk streg under stormesterstyrken ved klart at blive Danmarks topscorer.

 

gludol2014
GM Jakob Vang Glud (foto: Martin Noer)


I kvinde OL vandt Rusland for tredje gang i træk. Kina vandt sølv og Ukraine bronze. Det danske kvindelandshold blev nummer 52, lidt bedre end seedningen som nummer 56. De bedste danskere individuelt blev Sandra de Blecourt med 5½ af 10 og Thomine Stolberg–Rohr med 5 af 9.


Danmark havde også seks internationale dommere med i Tromsø: Tom Skovgaard, Martin Noer, Thomas Larsen, Peter Olsen, Søren Bech Hansen og René Baarup-Christensen.

Thomas Larsen skriver om sine oplevelser som skakdommer på frederikssundskakklub.blogspot.dk og Martin Noer skriver på Nordkalottens hjemmeside: nordkalotten.dk/nordkalotten/hjemmeside4/


Turneringens hjemmeside: chess24.com/en/olympiad2014

 

Division 2019-2020

Kommende begivenheder

 Odense Mesterskabet 2019

 Odense Mesterskabet 2019

 Ungdoms DM 2019

senior dm_hurtig_2019

 Hillerød Skakklub 110 år

Afsluttede begivenheder

 DM i Skak 2019

 politiken cup

 20banner

 Fredericia Chess 2019

ccc2019

 DanPumps 2018

 horsens lang

 Hurtig DM Senior

 

Øvrigt

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media