Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Jonas Buhl Bjerre stormester

Da Jonas Buhl Bjerre kl. 16.00 satte sig til brættet ved superturneringen FIDE Chess.com Grand Swiss 2019 på Isle of Man opfyldte han samtidig alle krav til at blive stormester i skak.

 

Efter at have krydset klinger med lutter topspillere den sidste halvanden uge, scorede han sin sidste stormesternorm ved bare at møde op til det niende parti i turneringen. Hidtil har Jonas scoret 50 % mod et imponerende modstanderfelt, hvor alle opponenter ville ryge direkte ind på førstepladsen på den danske styrkeliste, hvis de skiftede forbund. Særligt sejren over Alexander Moiseenko fra Ukraine i 4. runde vakte opsigt.

 

De to første GM-normer blev scoret ved DM i påsken og ved First Saturday GM-turneringen i Budapest i juli. Kravet om 2500 i rating blev opfyldt på ratinglisten for juni måned i år.

 

Det helt enestående i dansk skak er, at Jonas Bjerre kun er 15 år gammel. Den hidtil yngste af Danmarks nu 15 stormestre var klubkammeraten fra Skanderborg, Davor Palo, der blev stormester som 19-årig.

 

jonas bjerre_525pix 

Jonas Buhl Bjerre - stormester! Foto: Thomas Vestergård


Det kommer ikke som en overraskelse, at Jonas Bjerre nu skriver dansk skakhistorie. I 2017 blev han Europamester i U-14 gruppen selvom han kun var 13 år. Ved danmarksmesterskaberne i påsken i Svendborg endte Jonas Bjerre på en delt førsteplads med stormester Allan Stig Rasmussen, men tabte omkampen om mesterskabet.


”Vi skal lige vænne os til, at vi i Danmark nu har en spiller, der har direkte kurs mod den absolutte verdenstop.” udtaler formand for Dansk Skak Union Poul Jacobsen.


Jonas Buhl Bjerre får ikke tid til at hvile på laurbærrene, da han allerede på onsdag tager til EM for hold i Batumi i Georgien, hvor han spiller fjerdebræt på det danske landshold.


I skivende stund er der stadig tre runder tilbage af FIDE Chess.com Grand Swiss 2019, hvor Fabiano Caruana, David Anton og Levon Aronian fører med 6 point af 8. Verdensmester Magnus Carlsen ligger på en delt 4. plads sammen med bl.a. Viswanathan Anand.


Resterende program for turneringen:
Lørdag den 19. oktober kl. 16:00: 9. runde
Søndag den 20. oktober kl. 16:00: 10. runde
Mandag den 21. oktober kl. 13:30: 11. runde

Direkte link til Jonas resultater.

 

Link til live på chess24: HER

 

Turneringens hjemmeside: iominternationalchess.com

 

 

Kommende begivenheder

 DM i Skak 2019

 DanPumps 2020

 Fredericia Chess 2020

 KRONBORG CHESS OPEN 2020

 politiken cup

Afsluttede begivenheder

 Nordic Youth Chess Championships 2020

 Hillerød Skakklub 110 år

 senior dm_loegumkloster

 

 nordsjaelland

 ch gm_2019

Øvrigt

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media