Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

EM i Bratislava - 7. runde

Marie Frank og Mads Andersen skriver dagligt et rundereferat til skak.dk. Desværre har de sidste to dage ikke været så gode for vores danske vikinger: 

 

7. runde gav 4½ point til de danske EM-deltagere. En noget blandet affære, hvor der både var euforiske momenter og øjeblikke, hvor man næsten hellere ville køres over af en propfyldt slovakisk bus. En ting vi dog også arbejder med hernede udover resultaterne, er hvordan de unge mennesker bedst muligt fortsætter deres gode skaklige udvikling. Et af værktøjerne hertil er at sætte sig mål. Derfor har vi undervejs talt med de unge om alt fra drømmemål til, hvad den daglige træning skal indeholde. I drømmemålene må man drømme stort – og det gør de unge mennesker også. Der drømmes om alt fra stormestertitel og et liv som professionel skakspiller til FIDE-mester og top 10-placeringer til EM. Derudover har vi også fokus på det gode tidsforbrug, læring af nye åbninger og to daglige is. Sidstnævnte er særligt i fokus for de medrejsende trænere.


I U10 kom Vitus godt fra åbningen og fik en solid fordel. Lige som han stod og var klar til at vinde partiet kostede en fingerfejl en kvalitet. Vitus havde dog stadig modspil, og modstanderen fik kolde fødder og tilbød remis uden at udføre sit træk – den tog Vitus imod. 

 

U12 fik Philip sin forberedelse ind, som GM Mads tidligere selv har haft succes med mod andre stormestre. Det blev et stilsikkert sejrsparti, hvor Philip samtidig havde fuldstændig styr på sit tidsforbrug. Noah fik en forberedelse ind fra en tidligere runde og denne gang sad den lige i skabet og en flot slutspilsejr kom i hus til Noah, der kom springende ud af spillelokalet i fuld fart som et andet hoppende tigerdyr! Karl Emil vendte tilbage til turneringen med en remis og Jeppe måtte desværre endnu engang ned. Det er en hård turnering og der er virkelig ingen lette kampe.

 

 

 

 

Phillip Uhre i U12 får lige et par sidste tips fra "hjælpetræner" Casper inden starten på runden.

 

Også Noah Wahlgrens parti var seværdigt: 


 

Noah Wahlgren spillede et flot positionelt parti.


I U14 stod Casper længe bedst mod en svindeldømt østriger, der sidste år blev taget med fingrene i kagedåsen og med en telefon på toilettet, hvilket kostede sølvmedaljen. Desværre fik Casper regnet forkert i en variant og herefter fik den luskede østriger tiltusket sig et helt point. Paulius kom egentlig rigtig skidt fra åbningen, men afslog alligevel modstanderens tidlige remistilbud omkring træk 13. Få træk efter indså Paulius dog, at remis alligevel kunne være et fint alternativ til tortur ved brættet og han gav modstanderen et tilbud han ikke kunne afslå. I P14 måtte Ingrid desværre ned efter taktiske forviklinger, men hun holder fanen højt og suger til sig med læring.


I U16 udspillede Filip sin modstander, men ak. Så skete der noget, vi har set ske alt for mange gange før, og Filip synes vist også det er sket alt for længe. En blunder kostede sejren og Filip måtte nøjes med remis.

 

I P18 var Ellen under pres, men fik vendt stimen og var tæt på at vende partiet til sejr, men måtte nøjes med remis. I U18 kom Jonas ind i en lang forberedelse med et dronningeoffer, men modstanderen virkede også godt bekendt med varianten. Der opstod meget uklart spil, men Jonas kom desværre på hælene, og da forsøget på at opstille en fæstning ikke virkede, måtte han desværre ned. Adesh har svært ved at få spillet til at fungere, og denne gang gik det helt skævt i tidnøden og et ærgerligt nederlag blev resultatet.

 

Glade EM-deltagere forbereder sig til dagens runde. 


Nu er der kun to runder tilbage af turneringen og vi sætter slutspurten ind. Trænerne har gjort sit for at være klar til denne fase, hvorfor vi i dag tog til downtown Bratislava og fik massage. Det siges dog, at der også udbydes massage på nogle af hotellerne hernede, så vi har givetvis betalt overpris. Det har dog været det hele værd for i aftenens babyskakmatch mod Casper og Paulius var trænerne totalt overlegne, og de unge spillere måtte gå slukørede i seng. Vi håber, at de lader deres frustrationer gå ud over deres modstandere i morgen.

 

Marie Frank og Mads Andersen 

 

 

  

Resterende program for turneringen:  

Fredag den 9. august kl. 15:00: 8. runde

Lørdag den 10. august kl. 10:00: 9. runde  

 

Link til live: http://www.eycc2019.eu/games/live-coverage/ eller på Chess24: HER

 

Link til danske resultater på Chess-results: HER

 

Link til hjemmesiden for EM: http://www.eycc2019.eu/

 

På Dansk Ungdomsskak på Facebook opdateres der også i løbet af turneringen. Se mere: HER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommende begivenheder

 ch gm_2019

 

 senior dm_loegumkloster

 Hillerød Skakklub 110 år

 KRONBORG CHESS OPEN 2020

 politiken cup

Afsluttede begivenheder

 DM i Skak 2019

esbjerg

 DM i hurtigskak 2019

 Odense Mesterskabet 2019

 Ungdoms DM 2019

senior dm_hurtig_2019

 Odense Mesterskabet 2019

Øvrigt

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media