Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Runde 6 ved EM i Brataslava

De to delegationsledere WFM Marie Frank og GM Mads Andersen skriver dagligt til skak.dk om de unge danske spilleres resultater, og hvad der ellers foregår omkring så stort et stævne med omkring 1300 deltagere: 

 

6. runde var hård kost for de danske EM-helte og det var stolpe ud i flere partier. Det er en hård turnering og et tæt program hver dag, som består af morgenmad klokken 8-10, fællesforberedelse med trænerne fra 10-12, fællesfrokost fra 12-13 herefter afslapning og afgang til runden 14.10. Når vi ankommer til spillestedet finder vi vores stambord og finpudser de sidste varianter, så ungerne er klar til kamp. Herefter er der runde kl. 15 og der er ingen nemme eller hurtige partier hernede, så stort set alle har hver dag spillet partier af minimum 2 timers varighed. Det tærer på kræfterne – også for unge spillere, men de er gode til at holde humøret højt og muntre hinanden op – det er dejligt at se det gode sammenhold hernede.

 

 

 

I U10 var Vitus på en hård opgave mod en stærk bulgarer. Vitus kom dog velforberedt til runden, og kunne spille åbningen hurtigt. Herefter gik partiet ind i den strategiske fase, og modstanderen fandt en rigtig god plan. Vitus sprællede og forsøgte at skabe modspil, men modstanderen førte med sikker hånd partiet til sejr.


I U12 fik Philip en forberedelse ind, som egentlig var til en tidligere runde. Heldigvis huskede han den stadig og det blev til en sikker sejr og modstanderen blev sat mat af to løbere, en springer og et tårn. Noah fik en super forberedelse ind af GM Andersen (nu mest kendt som Bratislava-bymesteren efter sin opvisningsmatch på strøget). Undervejs var modstanderen med næsten 2100 i rating knapt en time bagud på uret og han valgte at ofre en kvalitet for at ruske op i stillingen. Noah spillede det længe fint, men pludselig blev modstanderens angreb for giftigt. Noah fik dog nok givet op lige en postgang for tidligt, da han synes det så håbløst ud, men kæmpe skal man altid, så det har han lovet at gøre fremover. Karl Emil og Jeppe vendte begge nogle ellers lovende stillinger til tab – de er sultne efter flere point og vi tror de kommer stærkt tilbage i de resterende tre runder.

 


Philip Uhre er debutant ved et stort internationalt stævne. 

 

I U14 blitzede Casper sin modstander i sænk og vandt hurtigt en bonde. Pludselig blev det dog kompliceret og Casper tog sig en tænkepause på 40 minutter(!). Det siges, at ”those who think long – think wrong” og det blev også tilfældet her. Men bedst som modstanderen var i gang med comeback i partiet fik Casper svindlet sig til en ny sejr. Paulius var oppe mod en stærk israeler og havde flere interessante varianter med til partiet. Den allermest interessante fik vi dog ikke at se denne gang, og den variant de fik huskede Paulius lidt forkert i, så modstanderen kom hurtigt ovenpå. Herefter var det svært og nederlaget var en realitet. I P14 gav Ingrid den gas med de hvide brikker og vandt i et kompliceret og omskifteligt parti to bønder. I slutspillet blev hun dog lidt for ivrig og gik efter at sætte modstanderen mat. En udmærket plan, hvis ikke modstanderen havde haft en grusom tårnskak som kostede et tårn for Ingrid.

 

I U16 kom Filip under pres, men efter hård kamp fik han kæmpet sig til et godt slutspil med en bonde ekstra. Pludselig lavede han så en uforklarlig blunder der kostede merbonden og han måtte nøjes med remis.

 

I P18 udspillede Ellen sin modstander og vandt afgørende materiale, så stillingen var klart vundet. Desværre fik hun det kompliceret for sig selv og ud af det blå fik modstanderen pludselig tryllet en evigskak frem.

 

I U18 blev Jonas overrasket i spansk og GM Mads var undervejs noget bekymret for partiet. WFM Marie vurderede dog stillingen som overlegen for Jonas. Det skulle vise sig, at sidstnævnte heldigvis havde ret og Jonas imponerede endnu engang med skarp regneteknik og præcise tårnhop. Adesh fik blandet en masse planer sammen og aldrig rigtig valgt nogle af dem – det kostede en masse tid på uret og desværre også partiet. Landskampen mod Island endte derfor uafgjort, så vi satser på der stadig er god stemning.

 

IM Jonas Buhl Bjerre er med 4½/6 placeret som nummer 12. I runde 7 har han sort mod Or Bronstein (2384) 


I morgen skal den have fuld skrue, og vi håber der snart skal deles is ud igen til EM-heltene. Jonas er stadig med helt fremme og med en god slutspurt kan en topplacering nås, hvis han rykker helt frem i bussen, men det er ingen let opgave. 

 

Marie Frank og Mads Andersen

 

 

 

Resterende program for turneringen:  

Torsdag den 8. august kl. 15:00: 7. runde

Fredag den 9. august kl. 15:00: 8. runde
Lørdag den 10. august kl. 10:00: 9. runde  

 

Link til live: http://www.eycc2019.eu/games/live-coverage/ eller på Chess24: HER

 

Link til danske resultater på Chess-results: HER

 

Link til hjemmesiden for EM: http://www.eycc2019.eu/

 

På Dansk Ungdomsskak på Facebook opdateres der også i løbet af turneringen. Se mere: HER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommende begivenheder

 ch gm_2019

 

 senior dm_loegumkloster

 Hillerød Skakklub 110 år

 KRONBORG CHESS OPEN 2020

 politiken cup

Afsluttede begivenheder

 DM i Skak 2019

esbjerg

 DM i hurtigskak 2019

 Odense Mesterskabet 2019

 Ungdoms DM 2019

senior dm_hurtig_2019

 Odense Mesterskabet 2019

Øvrigt

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media