Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Halvvejs i Bratislava

Halvvejsmærket ved Ungdoms-EM i Bratislava er passeret. Normalt plejer der her at være indlagt en fridag, men ikke i årets udgave som spilles med 9 partier på 9 dage. Delegationslederne Marie Frank og Mads Andersen fortæller om en rigtig god runde: 

 

5. runde bød på den hidtil største pointhøst for den danske delegation, der tilsammen scorede hele 8½ point ud af 12 mulige! Det var endda et halvt point mere end de 8 point, som de to trænere havde krævet, hvis de skulle give is til samtlige spillere. Aftenen blev desuden brugt på at spise pizza i Bratislavas hyggelige bymidte fremfor den efterhånden lidt ensformige aftensmad på spillestedet.

 

 

Den danske delegation hygger efter runden med pizza i Bratislavas centrum.


I U10 fortsatte Vitus den nye stil med et rigtig fornuftigt tidsforbrug og meget overbevisende spil. Vitus fik stille og roligt bygget et angreb op, som skræmte modstanderen så meget, at han tilbød remis – dog 10 minutter efter han havde udført sit 19. træk. Dette blev afslået med et korrekt Lxh6-offer som var helt afgørende og Vitus ligger nu på 4/5, og har kun tabt til ham, der fører gruppen med maksimumpoint. Han er altså for alvor ved at blande sig i toppen af gruppen. 

 

 

 

 

Vitus Bondo Medhus - dansk topscorer med 4/5 og med i topstriden.


I U12 fik Noah taget grusom hævn for gårsdagens nederlag, da han gjorde sin modstander fra 4. runde kunsten efter og satte modstanderen mat i bunden efter ca. 30 træk. Karl Emil og Jeppe måtte desværre begge indkassere nogle ærgerlige nederlag. Phillip tabte efter en regnefejl, men det positive var at der var langt bedre styr på tidsforbruget. 


I U14 var det endnu en god dag for Paulius og Casper, der begge kunne sætte et helt point ind på kontoen. Casper fik en noget luftig kongestilling som sort i klassisk siciliansk, men modstanderen fik ikke rigtig udnyttet denne. I stedet fik Casper stille og roligt opbygget et modangreb mod den hvide kongestilling, og efter lidt taktiske vendinger vandt han en officer og dermed partiet. Paulius blev overrasket allerede i træk 2, men næppe ligeså meget som modstanderen, da Paulius leverede en teoretisk nyhed i træk 5 i hovedvarianten i Pirc! Verdenspremieren for 5…Sh5!?! endte med en sejr til Paulius efter et vildt parti, hvor hans konge undervejs var lidt i problemer, men hvor han holdt hovedet koldt og styrede partiet ind i et tårnslutspil, som han sikkert førte til sejr. Ingrid stod for dagens eneste remis – et OK resultat selvom hun på papiret var favorit i opgøret.

 

 

Paulius Meskenas vandt et dramatisk parti. 


Da alle de ovennævnte var færdige manglede der således 3½ point i de resterende 4 partier i U16 og U18 for, at der ville blive givet is. De yngste var en smule urolige for, om dette ville lykkes efter gårsdagens kollaps for de ældste. Denne skepsis skulle dog snart blive gjort til skamme!


I U16 kom Filip stærkt tilbage fra gårsdagens nederlag ved at tage hævn over Norge. Det lignede undervejs et glansparti som hvid i catalansk, men pludselig tillod han et kvalitetsoffer, der smed hele fordelen, og derefter var det sågar lidt mere behageligt for modstanderen. Filip lykkedes dog med at udnytte modstanderens tidnød ved først at komplicere spillet, og derefter opstille en masse tricks, hvoraf modstanderen faldt for et, der kostede dronningen!


I P18 var Ellen tilbage som favorit i et opgør mod en polak. Det blev et langt og kompliceret parti, hvor modstanderen fik opsat en stærk blokade på e5-feltet. Ellen lykkedes godt med at spille rundt om blokaden, og da modstanderen kom i evig tidnød efter træk 40, gik der ikke lang tid før hun kollapsede, og Ellen kunne hente en vigtig sejr. I U18 var Jonas oppe mod en rumæner, der indtil videre havde imponeret i turneringen. Jonas lykkedes med at få skabt en masse ubalance som sort i Nimzoindisk, men modstanderen spillede det meget fornuftigt, og stillingen blev en anelse klam for Jonas. De kom ud i en stilling, hvor Jonas havde to forbundne fribønder på dronningefløjen, men modstandere havde alt spillet i centrum, og tilsyneladende fint styr på fribønderne. Op mod træk 40 fik Jonas dog mudret vandene, og lige pludselig kørte fribønderne ligeså stærkt som hjulene på bussen, og den ene af dem kunne trille ned og blive til en ny dronning. Modstanderen var tilsyneladende så chokeret over dette svindelnummer, at han spillede videre helt til mat! Adesh var kommet ned på det nederste bord i U18, som deles med det nederste bord i U16. Inden runden var han lidt bange for, om han ligefrem kunne ryge en gruppe ned, hvis ikke han fik gang i pointhøsten, og det var tilsyneladende lige den motivation, der skulle til! Som sort i catalansk lykkedes han fint med at holde gryden i kog, og da de kom ind i et tårnslutspil med lige mange bønder viste Adesh god teknik ved først at vinde en bonde og derefter køre sejren i hus.

 

 

De fire ældste spillere fik fire point. I baggrunden Bratislava Slot. 


I morgen har vi to spillere der spiller på bræt 7 i deres respektive grupper, og en enkelt der spiller på bræt 8, så der er lagt op til masser af spænding. Vi har desuden en nordisk landskamp, da hele tre af vores spillere møder islændinge. Hvordan denne saga kommer til at udspille sig, kan I læse nærmere om i morgen.

 

Marie Frank og Mads Andersen

 

 

Resterende program for turneringen:  

Onsdag den 7. august kl. 15:00: 6. runde

Torsdag den 8. august kl. 15:00: 7. runde
Fredag den 9. august kl. 15:00: 8. runde
Lørdag den 10. august kl. 10:00: 9. runde  

 

Link til live: http://www.eycc2019.eu/games/live-coverage/ eller på Chess24: HER

 

Link til danske resultater på Chess-results: HER

 

Link til hjemmesiden for EM: http://www.eycc2019.eu/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommende begivenheder

 DM i Skak 2019

 DanPumps 2020

 Fredericia Chess 2020

 KRONBORG CHESS OPEN 2020

 politiken cup

Afsluttede begivenheder

 Nordic Youth Chess Championships 2020

 Hillerød Skakklub 110 år

 senior dm_loegumkloster

 

 nordsjaelland

 ch gm_2019

Øvrigt

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media