Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

3. runde i Bratislava

 

 

Dagligt beretter GM Mads Andersen og WFM Marie Frank fra Ungdoms-EM i Bratislava, hvor en dansk delegation på 12 spillere deltager frem til lørdag den 10. august. Med danske øjne var 3. runde en hård dag: 

 

Det går som bekendt op og ned i showbiz og det samme gør sig gældende for skakken. Efter to rigtig gode runder med henholdsvis 7 og 7½ point blev det i dag til 4½ point (og ca. ligeså mange busser) til Danmark – dog mod rigtig stærk modstand og med rigtig fine enkeltresultater. Derudover imponerede Mads Andersen ved at slå ”Bratislavas stærkeste spiller” i en opvisningsmatch på et kæmpeskakbræt på strøget i Bratislava foran et menneskehav. De mente bestemt, at Mads ville kunne slå Kasparov – men det må indtil videre stå hen i det uvisse. Vi afventer en udfordring fra Mr. Kasparov.

 

 

GM Mads Andersen tryller på kæmpeskakbræt i centrum af Bratislava.

 

I U10 kom Vitus godt fra start og forberedelsen inden runden gik rent ind. Det gik dog desværre lidt for hurtigt med trækkene i midtspillet og Vitus måtte ned.

 

I U12 kom Karl Emil på tavlen med en remis efter at have stået rigtig fint efter åbningen, hvor han dog ikke fandt den skarpeste fortsættelse efter det østrigske angreb ramte modstanderen. Noah mødte den højestratede spiller i gruppen og efter en lille unøjagtighed i åbningen var det op ad bakke mod en talentfuld franskmand med 2419 i rating. Noah kæmpede dog videre, men måtte til sidst strække våben. Efter en uheldig lodtrækning stod den på danskeropgør mellem Jeppe og Philip. Det blev et drabeligt parti, hvor Philip undervejs stod til gevinst, men ud af det blå lavede Jeppe lang rokade - efter der havde været ballade - og så var det pludselig Philips konge som kom under beskydning og Jeppe nuppede derfor hele pointet. Der var dog stor ros til begge spillere for deres koncentration og tidsforbrug – det er aldrig nemt at skulle spille mod en landsmand til et internationalt stævne, men det klarede de unge mænd på fortrinlig vis.

 

 

Det blev et rigtigt kampparti mellem de to danskere Philip Uhre Knudsen og Jeppe Hald Falkesgaard.

 

I U14 og P14 var det en hård dag for Paulius og Casper, som begge spillede gode partier men måtte ned. Ingrid blev overrasket i åbningen af sin modstander, men holdt hovedet koldt – tog en bonde og da modstanderen gik amok og ofrede sin løber i et vildt angreb fik hun også tænkt sig helt ned og endte med at tabe på tid – et dejligt og velfortjent point til Ingrid.

 

 

Ingrid Elmer Nielsen Refs kæmpede godt, og er nu på 50%.

 

I U16 kom Filip lidt skidt ud af åbningen med de hvide klodser, men fik holdt gryden i kog og fik langsomt vendt partiet, hvorefter han vandt en bonde og til sidst partiet med sikker IM-teknik i et tårnslutspil.

 

I P18 sad Ellen på topbrættet mod førsteseedede kvindelige stormester Olga Badelka på 2402. På papiret en rigtig svær kamp, men Ellen imponerede nok engang og udspillede undervejs sin modstander, men fandt desværre ikke den skarpeste fortsættelse. På intet tidspunkt i partiet stod Ellen dog under og da modstanderen til sidst blot havde randbonde og konge tilbage blev de enige om remis – et super flot resultat af Ellen der virkelig har hævet sin spillestyrke den seneste tid. I U18 ofrede Jonas en kvalitet i åbningen for aktivt spil, men modstanderen var godt inde i varianten og forsvarede sig aktivt. Det virkede aldrig til, at Jonas kæmpede for mere end lige spil og Jonas tilbød derfor remis efter 26 træk og modstanderen tog imod. Adesh var oppe imod den stærke tjekkiske FM Jan Miesbauer (2399) og måtte desværre indkassere et nederlag.

 

 

WFM Ellen Fredericia Nilssen spillede et godt parti mod GM Olga Badelka (2402). 

 

I runde 4 mandag kl. 15:00 venter et på papiret lidt lettere program for os, så vi satser på at vi igen vender tilbage over 50% score for vores delegation. 

 

Marie Frank og Mads Andersen 

 

 

 

Resterende program for turneringen:  

Mandag den 5. august kl. 15:00: 4. runde

Tirsdag den 6. august kl. 15:00: 5. runde
Onsdag den 7. august kl. 15:00: 6. runde
Torsdag den 8. august kl. 15:00: 7. runde
Fredag den 9. august kl. 15:00: 8. runde
Lørdag den 10. august kl. 10:00: 9. runde  

 

Link til live: http://www.eycc2019.eu/games/live-coverage/ eller på Chess24: HER

 

Link til danske resultater på Chess-results: HER

 

Link til hjemmesiden for EM: http://www.eycc2019.eu/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommende begivenheder

 ch gm_2019

 

 senior dm_loegumkloster

 Hillerød Skakklub 110 år

 KRONBORG CHESS OPEN 2020

 politiken cup

Afsluttede begivenheder

 DM i Skak 2019

esbjerg

 DM i hurtigskak 2019

 Odense Mesterskabet 2019

 Ungdoms DM 2019

senior dm_hurtig_2019

 Odense Mesterskabet 2019

Øvrigt

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media