Onlineskak

klik her

 Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Chess House Sommer IM–midtvejsrapport

GM Mads Andersen skriver på vegne af arrangørerne i Chess House om den lukkede IM-turnering, hvor man lige har passeret halvvejsmærket:  

 

Der er nu spillet 5 runder i Chess House Sommer IM, og indtil videre har forhåndsfavoritten, IM Jonathan Carlstedt, været helt suveræn. Med 5/5 tyder alt på, at han er på vej mod en meget overbevisende turneringssejr. Spørgsmålet er nærmest, om han kan gøre det med maksimumpoint?

 

 

IM Jonathan Carlstedt fra Hamburg har vundet de første fem partier i turneringen. Foto: SK Münster 32 


Frederik Svane fulgte rigtig godt med ved at lave 3½ point i de 4 første runder, men han tabte så topopgøret i går mod netop Carlstedt. Frederik forsøgte sig med et meget uklart officersoffer som sort i en pindsvineopstilling, men det så ud til, at Carlstedt reagerede rigtig smart ved straks at ofre tilbage for til gengæld at få et tårn på 7. række og et stærkt angreb, som endte med at sætte mat.


På 3/5 finder vi to af de danske håb, Jens Ramsdal og FM Martin Matthiesen. De har begge to tabt et enkelt parti til Carlstedt og ellers vundet to og spillet to remis. Begge spillere vandt deres partier i 5. runde. Martin vandt et langt parti mod IM Klaus Berg, hvor han måtte være præcis til det sidste i et slutspil på trods af, at han havde en løber i overskud. Ramsdal vandt et instruktivt parti mod Ruben Koellner, hvor han demonstrerede, at uligefarvede løbere bestemt ikke bare er nem remis, så længe der er tårne på brættet. Ramsdals konge tog en udflugt fra h8 ned til a2, og vandt hvids b2-bonde på vejen, og så var der skabt en afgørende fribonde.


Den danskboende islænding, FM Hilmir Freyr Heimisson, spillede en relativt fredelig remis mod FM Nicolai Brondt i 5. runde. Det lignede, at Brondt fik en god version af en isolani, men Hilmir fik neutraliseret trykket med et veltimet f7-f5, og derfra så stillingen meget lige ud. Hilmir ligger midt i feltet med 2½/5, mens Brondt har haft det svært med 1½/5. Han har til gengæld både mødt Carlstedt og Svane, så planen må være at få skovlet godt med point ind i de sidste 4 runder.


Klaus Berg ligger ligeledes på 1½ point, og tabte som nævnt et langt parti mod Martin Matthiesen i 5. runde. Klaus har et svært parti med sort mod Frederik Svane i 6. runde.


På 2/5 finder vi tyske Ruben Koellner og ukrainske IM Evgenyi Odnorozhenko. Hvor ukraineren har set meget fredelig ud, og er nået op på 2 point med 4 remisser, så har Koellner været anderledes krigerisk, og er gået ”fuld binær” med to sejre og tre nederlag. De to mødes i 6. runde, så det bliver interessant at se, hvem af dem, der må afvige fra deres ”mønster” hidtil.


Sidste mand i feltet er det unge danske håb, Adesh Easwaralingam, som ligger på 1/5 point. Det er imidlertid alt for få point, taget i betragtning hvilke stillinger han har haft undervejs. Særligt dobbeltrunden i 2. og 3. runde var hård, da Adesh havde to klare gevinsstillinger, men kun endte med at få et halvt point ud af anstrengelserne. Det var derfor en tiltrængt halv, han fik med sort mod Odnorozhenko i 5. runde. Med det spil, han har vist indtil nu, burde der være gode muligheder for at få scoret mange flere point i sidste halvdel af turneringen.


Der er 3 spillere, der fortsat har normchancer i turneringen. Frederik Svane skal score 3½/4, mens både Martin Matthiesen og Jens Ramsdal skal vinde alle deres resterende partier for at lave IM-norm. Der er dobbeltrunde kl. 11 og 17 torsdag, og efter de runder er vi således meget klogere på, hvem der stadig har normchancer, og hvorvidt der kommer spænding om turneringssejren.

 

Mads Andersen

 

Stillingen efter 5. runde:  

1. IM Jonathan Carlstedt, Tyskland (2408) 5 point
2. Frederik Svane, Tyskland (2342) 3½ point
3. - 4. Jens Albert Ramsdal, SK1968 (2257) 3 point
3. - 4. FM Martin Matthiesen, SK1968 (2239) 3 point
5. FM Hilmir Freyr Heimisson, Island (2279) 2½ point
6. - 7. Ruben Gideon Koellner, Tyskland (2299) 2 point
6. - 7. IM Evgenyi Odnorozhenko, Ukraine (2247) 2 point
8. - 9. IM Klaus Berg, SK1968 (2295) 1½ point
8. - 9. FM Nicolai Kvist Brondt, Skanderborg Skakklub (2325) 1½ point
10. Adesh Easwaralingam, Fredericia (2087) 1 point 

 

Resterende program for turneringen:
Torsdag den 4. juli kl. 11:00: 6. runde
Torsdag den 4. juli kl. 17:00: 7. runde
Fredag den 5. juli kl. 17:00: 8. runde
Lørdag den 6. juli kl. 12:00: 9. runde 

 

Sideløbende med IM-turneringen arrangerer Chess House en open der har 10 deltagere. Her fører Henrik Svane fra Evans med 3½/4. Link til turneringstabellen: HER

 

Link til hjemmesiden for IM-turneringen: http://chesshouse.dk/summer-im-2019/


Link til live: http://liveskak.dk/2019/chesshouse/summer_im/live/
 

Link til hjemmesiden for Chess House: https://chesshouse.dk

 

Link til Chess House på Facebook: https://www.facebook.com/groups/chesshouse/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommende begivenheder

 DM i Skak 2019

 Odense Mesterskabet 2019

Afsluttede begivenheder

 dm hurtigskak_online_525

Øvrigt

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media