Onlineskak

klik her

 Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

DanPumps Kolding Bymesterskab – Dag 1

På vegne af Springeren Kolding skriver Jens Madsen om 1. runde i DanPumps Kolding Bymesterskab:

 

Mens vejret har taget en vinteragtig vending udenfor, er der lagt i kakkelovnen på Kolding Uddannelsescenter hvor 100 deltagere, fordelt i 16 grupper, er mødt op til årets Danpumps weekendturnering. 

 

Øverste gruppe er stærkt besat med fire gengangere fra årets Landsholdsklasse, suppleret med IM Rasmus Skytte og IM Jens Ove Fries Nielsen. Næppe overraskende var sidstnævnte involveret i en af første rundes mest spændende partier mod en af turneringsfavoritterne IM Jonas Bjerre. Jens Ove søgte forståeligt nok sine chancer ved tidligt at søge ud af teorisumpen og der blev brugt ganske meget tid af begge parter. Længe var konsensus i kommentator-lokalet at Jonas nok stod udmærket, men da Jens Ove fandt en smart dronningemanøvre med Dd6-f4 var der pludselig masser af rusk med grimme trusler via den åbne g-linie ned mod Jonas’ rokadestilling. Jens Ove vekslede de mange trusler til et meget fordelagtigt slutspil, hvor han havde både løbepar (mod to springere) og den klart mest aktive stilling. Det virkede som en stilling der burde være vundet for Jens Ove, men der manglede jo stadig 20 træk inden tidskontrollen og begge spillere havde ganske travlt. Bedst mens uglerne, både i Kolding og på liveskak transmissionen, havde travlt med at finde den smarteste måde at omsætte fordelen til en pind, blev der til stor forbløffelse taget remis efter træk 37. Det har ikke været muligt at indhente en kommentar fra kombattanterne, men det må antages at Jens Ove tilbød da han fornemmede han var ved at miste tråden.


Den anden turneringsfavorit IM Bjørn Møller Ochsner kom godt fra start med en sejr med hvid mod unge FM Filip Boe Olsen. I lighed med deres indbyrdes parti fra Påskens DM, som Bjørn også vandt, valgte Filip at spille Caro Kann men afveg dog ret hurtigt fra det specialsystem han eksperimenterede med i Svendborg. Partiet udviklede sig ret tematisk til en dynamisk stilling hvor Bjørn’s brikker bare var bedre koordineret og snart ramlede den sorte stilling og den nyligt detroniserede Danmarksmester cruisede til en god start på weekenden med et helt point.

 

 

I lighed med DM i påsken besejrer IM Bjørn Møller Ochsner med hvid FM Filip Boe Olsen. Foto: Lars-Henrik Bech Hansen

 

Dagens parti:

  

 

Endelig sluttede partiet mellem Mikkel Antonsen og Rasmus Skytte remis. Mikkel havde ellers tidligt en positionel god stilling med kontrol over c6-feltet, men det lykkedes Rasmus gradvist at vikle sig fri af dette kvælertag.


Aftenens længste parti var opgøret i næstøverste gruppe mellem IM Steffen Pedersen og Jens Ramsdal. Efter længe at have bearbejdet sin modstander belønnedes Steffen et stykke efter midnat med en gevinst, hvilket betyder at han nu topper Mester 2 alene.


Følg med lørdag og søndag når turneringen fortsætter med livlige live kommentarer fra FM Niels Jørgen ”Fritz” Nielsen og FM Mads Boe: https://www.twitch.tv/danskskakunion 

 

Resterende program for turneringen: 
2. runde: Lørdag den 4. maj kl. 10.00-15.00
3. runde: Lørdag dem 4. maj kl. 16.00-21.00
4. runde: Søndag den 5. maj kl. 10.00-15.00
5. runde: Søndag dem 5. maj kl. 16.00-21.00

 

Link til live fra Dansk Skak Union: http://liveskak.dk/2019/danpumps/


Link til live via Chess24: HER 

 

Link til resultater fra turneringen: HER

 

Link til Skakklubben Springerens hjemmeside: www.skakklubbenspringeren.dk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommende begivenheder

 DM i Skak 2019

 Odense Mesterskabet 2019

Afsluttede begivenheder

 dm hurtigskak_online_525

Øvrigt

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media