Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Danmarksmesterskabet er startet

Danmarksmesterskabet startede i dag i Svendborg, hvor det i øvrigt i år afholdes for fjerde gang ud af de seneste fem år. På vegne af arrangørskakklubberne Sydøstfyn og Tårnet Svendborg bød Jens Erik Pedersen velkommen, og der blev fulgt op med taler af Svendborgs Borgmester Bo Hansen og formand Poul Jacobsen.

 

Første runde i Landsholdsklassen startede præcis kl. 14:00, da Svendborgs borgmester Bo Hansen åbnede stævnet ved at trække første træk i partiet mellem GM Sune Berg Hansen og GM Allan Stig Rasmussen. 

 

Dette parti mellem to af favoritterne i Landsholdsklassen blev vundet af den syvdobbelte Danmarksmester GM Sune Berg Hansen. Sune overraskede måske en smule med 1.e4, men virkede velforberedt og efter nøgletrækket 9.e5, som fastlåste den dårlige hvidfeltede løber på c8, kom Allan hurtigt i alvorlige problemer. Sune kendte planen med 12.h4 fulgt af Th3 fra andre partier, hvorefter at sort næsten er i en form for træktvang. I en meget vanskelig stilling, og med kort tid på uret, forsøgte Allan at frigøre sig med f6, men Sune spillede overbevisende og vandt sikkert.  

 

 

GM Sune Berg Hansen besejrer GM Allan Stig Rasmussen i første runde. Foto: Thomas Vestergaard 

 

Dagens parti:

 

 

 

Partiet mellem IM Igor Teplyi og IM Bjørn Møller Ochsner endte hurtigt remis. Ved trækopstilling, hvor partiet var startet med 1.c4, fremkom en Panovvariant i Caro Kann. Igor valgte en kendt trækgentagelse, og ville Bjørn afvige den med at spille f6, fik hvid en lille fordel på grund af den bedre bondestruktur. 

 

De to europamestre IM Jesper Søndergaard Thybo og IM Jonas Buhl Bjerre spillede en spændende variant i Bogo indisk. Jesper var forberedt på, at Jonas muligvis ville spille 4.a5, og han havde forberedt en skarp variant, hvor han stiller en springer ind på c7, som ved første øjekast kan se ud til at være fanget. Efter 13.c5, som truer fælt med Sxe6! var Jonas lidt i defensiven, men fandt flere gode ressourcer, herunder a5! og selvom Jesper på et tidspunkt er oppe med to bønder, var Jonas aldrig rigtig i tabsfare. 

 

IM Mikkel Antonsen stod for dagens anden gevinst i Landsholdsklassen. I en Kongeindisk der senere blev til Moderne Benoni fik Mikkel en klar fordel, da FM Jakob Aabling-Thomsen valgte en lidt mærkelig plan der indebar, at den sorte dronning endte nede på h8. Mikkel gik hårdt til Jakob med f4-f5, og efter en smart kombination med Lxd6 vandt Mikkel en kvalitet. Sejren var vist aldrig i fare, selvom Mikkel gjorde det mere spændende end nødvendigt. 

 

De to debutanter GM Boris Chatalbashev og FM Filip Boe Olsen spillede dagens længste parti. Boris kom klart bedst ud af åbningen, der vel bedst kunne karaktiseres som Kongeindisk angreb i forhånden. Filips åbningsspil virkede ikke helt korrekt, og Filip kom hurtigt på hælene. Sxf7 var smart, selvom det ikke var et offer, og det gav Boris muligheden for at bytte af til et slutspil med dronning og tårn på hver side, men hvor Boris tårn var klart mest aktivt. Filip valgte - måske af nød - at give en bonde for at ende ud i et måske holdtbart slutspil. Boris strammede lidt for meget i dette slutspil, hvilket gav Filip en farlig b-bonde, så Boris måtte til sidst finde en evig skak. Remis. 

 

Resultater fra 1. runde: 

IM Mikkel Antonsen (2421) - IM Jakob Aabling-Thomsen (2329): 1 - 0
IM Jesper Søndergård Thybo (2514) - IM Jonas Buhl Bjerre (2478): ½ - ½
GM Sune Berg Hansen (2589) - GM Allan Stig Rasmussen (2546): 1 - 0
GM Boris Chatalbashev (2521) - FM Filip Boe Olsen (2408): ½ - ½
IM Igor Teplyi (2426) - IM Bjørn Møller Ochsner (2503):  ½ - ½

 

2. runde i Landsholdsklassen søndag kl. 14:00: 

IM Mikkel Antonsen (2421) - IM Jesper Søndergård Thybo (2514)
FM Filip Boe Olsen (2408) - IM Igor Teplyi (2426)
GM Allan Stig Rasmussen (2546) - GM Boris Chatalbashev (2521)
IM Jonas Buhl Bjerre (2478) - GM Sune Berg Hansen (2589)
IM Jakob Aabling-Thomsen (2329) - IM Bjørn Møller Ochsner (2503)

 

Udover Landsholdsklassen startede også  grupperne G5 og "Kort Påske 1" (3 grupper), så der var fyldt godt op i den store spillesal på Hotel Svendborg. 

 

På DMs hjemmeside kan kommentatorerne IM Klaus Berg og FM Mads Boe følges live hver dag cirka 30 minutter efter rundestart. Link til streaming: https://www.twitch.tv/danskskakunion

 

Link til live fra skak.dk: http://www.liveskak.dk/DM/2019/

 

Landsholdsklassen kan også følges på Chess24: HER

 

Link til hjemmesiden for DM i skak: http://skak-dm.dk/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Division 2019-2020

Kommende begivenheder

 politiken cup

 Odense Mesterskabet 2019

 Hillerød Skakklub 110 år

Afsluttede begivenheder

 DM i Skak 2019

 20banner

 Fredericia Chess 2019

ccc2019

 DanPumps 2018

 horsens lang

 Hurtig DM Senior

 

Øvrigt

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media