Onlineskak

klik her

 Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Nytårshilsen fra Dansk Skak Union

Også i skakkens verden er årets sidste dag et naturligt statustidspunkt. Har man nået det man håbede, eller i det mindste noget af det? Naturligvis er der mange berettigede opfattelser af hvilke succeskriterier der skal anlægges, det følgende er kun nogle få som jeg finder vigtige.

 

Året var dårligt kommet i gang, inden GM Allan Stig Rasmussen leverede det første fremragende enkeltresultat med en 2. plads i Rilton Cup, og måske samtidig inspirerede klubkammerat Rasmus Thøgersen til at lave en flot IM Norm over de første 7 runder i samme turnering. Måske var det et godt varsel, hvis man tror på den slags, fakta er i hvert fald at vi har haft et år med mange fortrinlige individuelle præstationer, hvor man i høj grad kan glæde sig over at vores mange unge talenter oftere og oftere gør sig positivt bemærket rundt omkring.


IM Bjørn Møller Ochsner blev en suveræn Danmarksmester med IM Jesper Thybo og FM Jonas Bjerre på en delt 2-plads. Jonas lavede sin sidste IM norm i DM-turneringen, så det kan roligt kaldes et mesterskab som gav et glimt af fremtiden for dansk skak. Jesper scorede senere GM norm i CCC, mens Jonas hentede bronze ved ungdoms EM og bekræftede derved at han holder et konstant højt niveau i europæisk sammenhæng. For at runde de mange flotte individuelle resultater effektfuldt af, har IM Bjørn Møller Ochsner netop lavet GM norm i en tysk turnering.

 

OL-holdet i åben række fik en godkendt turnering, ikke mindst fordi holdets eneste GM Jakob Vang Glud i den grad trådte i karakter, og leverede den bedste individuelle danske OL-præstation i mange år, ved på førstebrættet at score fornemme 7/9 med en fornem præstationsrating på 2743. Fantastisk af Jakob at gå forrest på denne måde, ligesom han også bakkede flot op om starten på Imagekampagnen ved at deltage på det danske hold under propagandaarrangementet på Chateau Motel i København.

 

nytaar2018
Anna Rudolf mod Jakob Vang Glud ved Copenhagen Chess Slam. Foto: Thomas Vestergård


OL 2018 blev sidste station for FIDEs mangeårige lederskab, da russeren Arkady Dvorkovich endte med klart at vinde kampvalget mod den græske fungerende præsident Georgios Makropoulos med 103 stemmer mod 78 stemmer, en klar forskel som også Danmark bidrog til. Som optakt til dette valg havde vi i forbindelse med Xtracon Chess Open besøg af de Nordiske forbundsledelser og de 3 lister som kappedes om præsidentposten i FIDE. Ganske udmærket synes jeg, at vi på den måde både kan lave Nordisk samarbejde og samtidig sætte lidt fokus på en dansk turnering på absolut internationalt topniveau. Apropos Nordisk samarbejde, så har det bl.a. manifesteret sig ved at vi er gået forrest og med valget af Vibeke Ekeland Grønn som Zonepræsident har understreget vor holdning om at der skal flere kvinder i skak, på alle niveauer.


2018 blev i høj grad også et år hvor der blev sagt farvel. Unionens mangeårige kasserer stoppede efter 10 år på posten, og det er vist på sin plads her at bemærke at vi i ledelsen siden har fået øjnene op for hvor meget arbejde han stod for. Andre fra FU er stoppet efter kort tid, og det er for tiden et stort dagligt problem at nå bare de mest presserende ting, forhåbentlig finder vi snart en god løsning.


Men den største udfordring for fremtiden er uden tvivl at afløse vores mangeårige ungdomslandstræner, som med sit mangeårige utrættelige og engagerede virke bærer hovedansvaret for mange af vore unge talenters succes. Det er umuligt på kort tid at beskrive betydningen heraf udtømmende, men jeg er sikker på at alle er enige i at det er på sin plads at sige ”Tak for indsatsen Mads, både til dig og den familie der har bakket op, jeres indsats for dansk skak er simpelthen uvurderlig”.

 

Til slut en tak til såvel ansatte som frivillige ledere på alle niveauer, for de indsatser hver især yder til vores fælles bedste! Uden jeres indsats var der ingen Union.

 

Med håbet om at alle kommer velbeholdne gennem årsskiftet, ønsker Dansk Skak Union alle medlemmer og skakelskere et godt nytår 2019.

 

 

Med venlig hilsen


Poul Jacobsen

 

Kommende begivenheder

 DM i Skak 2019

 Odense Mesterskabet 2019

Afsluttede begivenheder

 dm hurtigskak_online_525

Øvrigt

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media