Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Årets skakspiller 2018

 

For 10. gang er det op til DSUs medlemmer at vælge Årets Danske Skakspiller, der indtil 2008 blev udnævnt af de danske skakjournalister. 

 

Igen i år har medlemmerne indflydelse på hvilke spillere, der skal nomineres for præstationer i 2018. Indtil nytårsaften kan man på mail til  Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.  eller på DSUs debatforum på Facebook bringe en spiller i forslag med en kort begrundelse.

 

Blandt de foreslåede spillere vil udvalget bag Årets Danske Skakspiller, der består af en af de to redaktører af Skakbladet, Jan Løfberg og de fire medlemmer af Dansk Skak Unions informationsudvalg som er Palle Skov, Jakob Aabling-Thomsen, Thomas Vestergaard og Mads Boe, udvælge omkring 20 finalister.

 

Disse ca. 20 kandidater vil blive offentliggjort på skak.dk senest torsdag den 3. januar. 

 

Mellem torsdag den 3. januar og fredag den 11. januar kan DSUs medlemmer så stemme på kandidaterne ved at vælge nummer 1 til 10 i prioriteret rækkefølge. I sammentællingen vil en førsteplads give 12 point, en andenplads 10 point, tredjeplads 8 point og derefter 7-6-5-4-3-2 og 1 point.

 

Måden som afstemningen foregår på i år er i lighed med sidste år baseret på, at man har login til Dansk Skak Unions kartotek. Hvis man ønsker at deltage i afstemningen finder man den i sit personlige login, hvor man vælger afstemningen og herefter giver sine 10 foretrukne kandidater placeringsnumre fra 1 til 10, hvor 1 er den bedste.

 

Som nævnt skal man stemme via sit personlige login. Har man endnu ikke fået et login, kan man bestille det via sin ratingprofil (man klikker på sit eget navn på en af ratinglisterne, og bestiller et login via det link som findes på profilkortet), eller man kan alternativt tage kontakt til sin hovedkreds kartoteksfører som kan være behjælpelig. Bemærk: Man kan ikke forvente at et login kan oprettes kort før sidste frist for afgivelse af stemme, så hvis man er interesseret i at deltage, bør man bestille sit login i god tid. Uanset hvordan det bestilles, skal der en DSU-frivillig ind over og hjælpe med at ekspedere et login.


Er du i tvivl omkring medlemslogin? Se tidligere artikel om medlemslogin på skak.dk: HER 

 

Den oprindelige initiativtager til uddelingen af den danske Skak-Oscar, journalist og forfatter Svend Novrup, giver afstemningen disse ord med på vejen: 

 

"Årets skakspiller er en titel, der skal tildeles en spiller, der har præsteret et strålende kvalitativt resultat i det forløbne år. Et, som ikke-skakspillere kan anerkende som ekstraordinært. Det skal dog ikke nødvendigvis være årets bedste enkeltresultat, da der tages et vist relativt hensyn til forventninger, især overgåede, og hastig fremgang. Man bør ikke kunne blive Årets Skakspiller ved som en overraskelse at vinde NM i skoleskak, for det er ikke en titel, som den store offentlighed vil forstå som storslået, men vinder en IM et GM-turnering og yderligere har nogle stabile resultater i et år, kan han vinde foran fx en Peter Heine, der laver større præstationer ratingmæssigt ved at klare sig pænt i topturneringer. Der har traditionelt været en vis positiv særbehandling af årets danske mester."

 

Resultatet af afstemingen om Årets Danske Skakspiller forventes offentliggjort søndag den 13. januar 2019.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommende begivenheder

nm2019

 20banner

 politiken cup

Afsluttede begivenheder

 DM i Skak 2019

 Fredericia Chess 2019

ccc2019

 DanPumps 2018

 horsens lang

 Hurtig DM Senior

 

Øvrigt

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media