Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

7. matchparti endte også remis

 

 

Det 7. matchparti mellem verdensmester Carlsen og udfordrer Caruana endte med en begivenhedsløs remis efter 40 træk. Det var anden dag i træk, at Magnus havde hvid uden at kunne skabe sig en fordel. På pressekonferencen efter partiet var Carlsen ikke tilfreds med sit spil i dagens parti, og nævnte at han muligvis kunne have spillet 15.Sce4, hvis han ville prøve noget, men lysten til at tage chancer virkede ikke til være der i dag. 

 

Dagens parti:

 

 

 

Claus Marcussen, der er formand for Fredericia Skakforening, har været i London til VM-matchen, og skriver her til skak.dk om hans oplevelse af en dag på spillestedet:

 

Tidlig fredag morgen drog Tim Halvorsen og jeg til London, hvor vi mødtes med Kurt Klifoth. Formålet med rejsen var selvfølgelig Carlsen – Carauana og matchens 6. parti. Jeg har tidligere været i udlandet for spille, men det var første gang som tilskuer.


Der er skrevet meget om selve matchen, så jeg vil i stedet fortælle om stemningen på stedet. Grundet flyforsinkelse kom vi først til spillestedet lige før kampstart. Der foregår security -check på vej ind, så når alt bagage er med, tager det lige lidt ekstra tid.


Spillestedet indeholder forskellige områder. Kommentatorrum, shop, café m.m. Og vigtigst af alt selvfølgelig spillelokalet. Tilskuere får adgang hertil i hold – der er plads til ca. 200 ad gangen, Så efter ankomsten var det vigtigt at få en adgangsbillet. Så kommer man ind i salen for en periode af 30 minutter.

 

Kø foran indgangen til spillestedet. Foto: Claus Marcussen 


Indtil vores første tid i salen (15.20) besøgte vi Judith Polgar og Anna Rudolf i kommentatorrummet. De har selvfølgelig ikke konkrete varianter så tidligt i partiet, men mere lidt generelle betragtninger om åbningsvalg. Og for at få nok, så kom Kay Burley fra Sky News ind. Hun er den med flest live-sendinger i England, og hun foretog åbningstrækket for Magnus.


Endelig blev det vores tur til at blive lukket ind. På vej ind i salen mødte vi to danskere mere. Preben Sørensen (Evans) og Niels Bindzus (Øbro) var også til stede.


Selve spillesalen består af en scene med de 2 spillere. Foran scenen er der glas – lydtæt formoder jeg. Og så ellers ca. 200 siddepladser på bænke. Tilskuere er i fuldstændig mørke. Overalt høres en stille hvisken; alle er i gang med at analyere en variant. Utroligt spændende for en skakspiller at være en del af, og da Caruana spillede h5 gik der et lille sus igennem publikum; det var ikke det træk der var forventet. Pludselig kommer der en besked på storskærmen at tiden er gået. Hurtigt ud af salen og ned for at booke den næste tid.

 

 

I cafeen er der mulighed for at spille lidt lyn og følge matchen på storskærm. Foto: Claus Marcussen


Sådan går hele dagen med at skifte mellem kommentatorrum og sal – dog bliver en af pauserne brugt på at handle i souvenir-shoppen. På vejen derhen løb vi også på den norske TV kommentator og får en snak med ham. Han får helt ondt af mig da jeg fortæller, at jeg har NRK1, men ikke NRK2.

 

 

I shoppen er der mulighed for at købe VM-merchandise. Foto: Claus Marcussen


Sidst på dagen er der forsvundet så mange tilskuere, at der er fri adgang til salen. Så vi tilbringer primært tiden i salen indtil omkring kl. 9, hvor partiet ender remis. Hele salen klapper og kort efter er spillestedet næsten tømt. Også jeg begiver mig afsted - skal finde et sted at spise. En fantastisk dag er slut. 

 

Resterende program for VM-matchen:
Mandag den 19. november kl. 16:00: 8. matchparti
Tirsdag den 20. november: Fridag
Onsdag den 21. november kl. 16:00: 9. matchparti
Torsdag den 22. november kl. 16:00: 10. matchparti
Fredag den 23. november: Fridag
Lørdag den 24. november kl. 16:00: 11. matchparti
Søndag den 25. november. Fridag
Mandag den 26. november kl. 16:00: 12. matchparti
Tirsdag den 27. november: Fridag
Onsdag den 28. november: Eventuel tie-break

 

Der er flere steder at følge matchen:

 

www.chess.com

www.chessbomb.com

www.chess24.com

www.chessdom.com

 

Har man norsk TV i sin kanalpakke sender NRK1 dagligt live fra dagens parti kl. 15.45, hvor der er direkte kamera fra spillestedet. Efter et par timer forsætter livesendingen på NRK2.

Den officielle hjemmeside: worldchess.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommende begivenheder

nm2019

 20banner

 politiken cup

Afsluttede begivenheder

 DM i Skak 2019

 Fredericia Chess 2019

ccc2019

 DanPumps 2018

 horsens lang

 Hurtig DM Senior

 

Øvrigt

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media