Onlineskak

klik her

 Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Ungdoms VM slut

GM Lars Schandorff gør som delegationsleder og træner status på Ungdoms VM i Grækenland der sluttede i dag tirsdag:

 

Spillerne gjorde generelt en god figur ved årets Ungdoms VM, men den helt store triumf udeblev. Tiende og næstsidste runde blev lidt af et Nemesis for de danske håb.


Filip i u16 kunne ikke helt holde den skaklige kadence i sidste halvdel af turneringen. Men efter et par hårdt tilkæmpede, og noget heldige, remiser kom der en sejr over en svensker i niende runde. Med en god afslutning kunne han formentlig lave IM-norm, men det satte den stærke tysker Luis Engel med 2440 i rating desværre en stopper for i tiende runde. Vi fik en fin forberedelse ind, og Filip stod bekvemt, da han begyndte at tage en række tvivlsomme beslutninger, og så gik det hurtigt ned af bakke. En remis i sidste betød 6½ point af 11 og en plads som nr. 26. Filip var seedet 35. Han vandt 7 elo.


Jonas i u14 kom på +4 efter flot spil i tidnøden i syvende runde. Derefter fulgte et par rimelig korrekte remiser mod et par stærke – og underratede asiater – en inder og en kineser. For at få føling med toppen krævede det yderligere en gevinst. I tiende runde var chancen der. Hvid mod en ganske vist højt ratet græker med 2370, men umiddelbart en fin parring. Jonas fik da også fordel efter åbningen - de kom ind i noget, vi havde kigget på – men det danske stortalent fandt ikke en ordentlig plan i midtspillet, og så begyndte stillingen at kollapse. I en nervepirrende tidnød lykkedes det dog Jonas at redde sig ud i et remisslutspil. Det betød dog et farvel til medaljechancer. I sidste spillede han en temmelig begivenhedsløs remis med sort mod en god armensk modstander, der ingenting ville. Dermed fik han 7½ af 11 uden tab og blev nr. 10. Jonas var seedet 1, og det kostede 10 elo.

 

 

Turneringen er slut, og den lille danske delegation slapper af med et stykke kage! Foto: Sergey Tiviakov


Heldigvis havde vi en super tur. Vi fik arbejdet en masse med åbningerne og fik en del forberedelser ind. Men vi blev også af og til overrasket. De andre har jo også coaches. Humøret var altid højt, og begge drenge er fremragende ambassadører for dansk skak, både på og udenfor brættet.

 

Link til resultater for de to danske spillere: HER

 

Link til hjemmesiden: http://worldyouth2018.com/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommende begivenheder

 DM i Skak 2019

 Odense Mesterskabet 2019

Afsluttede begivenheder

 dm hurtigskak_online_525

Øvrigt

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media