Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

”Plovjernet” i Helsingør

I forbindelse med DM i hurtigskak for seniorer holder Morten Fabrin foredrag om ”Plovjernet”, Christian Poulsen, der 22 gange spillede med om Danmarksmesterskabet, som han vandt i 1945 og 1952, ligesom han deltog i fem skakolympiader. 

 

Som 7-årig blev Poulsen sendt hjemmefra for at arbejde i landbruget, og som ung spillede han sig på kort tid op i den danske skakelite. Det var ikke hans landlige baggrund, der medførte tilnavnet ”Plovjernet”, men hans særlige evne til at pløje modstanderens stilling på skakbrættet op. Han var frygtet herfor over hele landet, men var samtidig uhyre afholdt over alt for sit beskedne og stilfærdige væsen, der stod i stærk kontrast til hans spil på brættet.


Han var et naturtalent og en renlivet amatør, der ikke studerede skak, men kun spillede det. Han arbejdede hele livet, stort set altid i fri luft i skoven, på heden og i den planteskole han opbyggede, og som han trak sig tilbage til, før han fyldte 50 og lagde skakbrikkerne væk. Morten Fabrin vil over ca. 2 x 45 minutter dels fortælle om Christian Poulsens liv og skakkarriere med billeder herfra, dels vise nogle af de skakpartier, han spillede.


Der vil også blive mulighed for at købe den bog, som Morten Fabrin har skrevet om ”Plovjernet”. Bogen er på 384 sider og tager læseren med på en rejse gennem det danske skakliv, især fra ca. 1930 til ca. 1960. Bogen indeholder 270 skakpartier, otte partiuddrag og 49 diagrammer samt 45 fotos. Desuden har nogle af de få nulevende danske og udenlandske skakspillere, som Poulsen har spillet mod, bidraget til bogen med indtryk. Bogen er udgivet på forlaget Furlaget ApS, og koster 200 kr. Der kan betales kontant eller pr. mobilepay til 20741650.

 

Foredraget afholdes kl. ca. 20.30, dvs umiddelbart efter stævnemiddagen lørdag den 6. oktober 2018 på Hotel Marienlyst, Nordre Strandvej 2, 3000 Helsingør.

 

fabrin

Morten Fabrin med bogen om Christian Poulsen.

 

Kommende begivenheder

 DM i Skak 2019

 DanPumps 2020

 Fredericia Chess 2020

 KRONBORG CHESS OPEN 2020

 politiken cup

Afsluttede begivenheder

 Nordic Youth Chess Championships 2020

 Hillerød Skakklub 110 år

 senior dm_loegumkloster

 

 nordsjaelland

 ch gm_2019

Øvrigt

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media