Onlineskak

klik her

 Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Fremgang i Riga

IM Klaus Berg fra SK1968 er med i Riga som træner for de 18 danske spillere der spiller med i European Youth Chess Championship. Klaus skriver om runde 5, som indtil videre var vores bedste runde med 8 point ud af 18: 

 

4. runde blev den hidtil bedste rent pointmæssigt for "de danske vikinger i Riga". Vores interne facebook gruppe modtog sogar en optimistisk besked efter 2 timers spil, fra gårdagens helt, Finn Stuhr, at der stadigvæk var mulighed for 17 points! 

 

Som bekendt vokser træerne ikke ind i himlen, men 8 points var indtil nu (!) bedste resultat.

 

Vi glæder os meget til de næste runder. Optimismen, sammenholdet og humøret er tip top. Dette skyldes også forældrene, som er gode til at samle en spiller op, hvis der er brug for det. Et ekstra plus i karakterbogen var da de to chess moms, Anna og Maria, fandt gevinsttrækket i Noahs parti...!

 

Vi gennemgår 18 partier for hver runde. De fleste samme dag og ellers den efterfølgende morgen. Her et kort resume af et par af partierne.

 

Mads gennemgik partiet med Jeppe, som kun har spillet skak i under 2 år. Til trods af det viser ratingtallet allerede 1709. Spændende at følge Jeppe fremover. Partiet var et meget fint positionsparti:

 

 

 

Jeppe Hald Falkesberg fra BMS er 10 år gammel, og har kun spillet skak i to år. På trods af det er han allerede på omkring 1700 i rating. Foto: Mads Boe 

 

Lukas forsætte sit storspil fra 3. runde. Hurtigt fik hvid en dårlig hvidfeltet løber på d3 mod en dominerende springer på e5. Derefter var det spil til et mål. Dejligt at se at ALLE brikkerne kom i spil, inden det afgørende angreb blev sæt ind. Lukas har lært et nyt ord. Udvikling, udvikling og atter udvikling......

 

Jonas spiller ganske enkelt fremragende ! I det engelske angreb i Najdorf var han utroligt godt forberedt med nogle nye ideer. Ret hurtigt var det tydeligt, hvad sorts overordende strategi gik ud på. Afbytning af en masse officerer og senere springer mod den hvidfeltede løber. Et model parti med en fiks afslutning som var " Troldmanden fra Riga" værdig. Jonas er stadigvæk på 100%! Se det flotte parti her: 

 

 

 

En meget flot præstation stod Casper for. I et meget langt parti, hvor Casper ellers tilbød remis et par gange, og også trækgentagelse flere gange, lykkedes det ham alligevel at besejre Maksim Tsaruk fra Hviderusland på knap 2200. Flot Casper.

 

 

Casper Liu viser storform og vandt for tredje gang i træk. Foto: Finn Stuhr

 

Nu venter 5. runde. Danmark er klar!

 

 

I runde 5 er IM Jonas Buhl Bjerre igen eneste danske spiller på live. Han spiller hvid mod FM Marc Morgunov (2373) fra Østrig fra dette link: http://www.eycc2018.eu/live/

 

Link til hjemmesiden for European Youth Chess Championship U8-U18 2018: http://www.eycc2018.eu/

 

Link til resultater for de danske spillere: HER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommende begivenheder

 DM i Skak 2019

 Odense Mesterskabet 2019

Afsluttede begivenheder

 dm hurtigskak_online_525

Øvrigt

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media