Onlineskak

klik her

 Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Starten er gået i Riga

Med 1000 deltagere i en turnering vil der altid være en hvis form for kaos inden den første runde. Alene det at finde sin plads er ikke altid lige let, og med en masse forældre der maser og skubber for at bringe deres egne børn frem til deres bord, gør det ikke ligefrem lettere. Men det lykkedes trods alt med en ikke alt for stor forsinkelse at få sat runden i gang - spillerne var klar, men langt fra alle forældre havde forladt den store spillehal, da de ikke må være der under runderne.

 

Vores største udfordring er frokosten, da arrangørerne har valgt at alle spillere, ledere og forældre skal spise på spillestedet. Arrangørerne hat tydeligvis undervurderet opgaven med at bespise 2000 mennesker, hvilket gav en kæmpekø udenfor spisesalen. De fleste danske spillere valgte derfor at tage over i det nærliggende indkøbscenter for at få en pizza. 

 

Da vi bor 2,5 km. fra spillestedet, er det desværre ikke muligt at komme tilbage til hotellet inden runden starter, da der inden runden kun går busser til spillestedet, men ikke tilbage igen. Det betyder at man som spiller er nødt til at tage computeren med til spillestedet, hvis man lige vil tjekke de sidste ting inden rundestart. 

 

De danske vikinger med hovedstaden Riga i baggrunden. Foto: Finn Stuhr 

 

Den første runde er derfor lidt hektisk, men vi vil helt sikkert hurtigt finde ind i en fornuftig rutine for hele turneringen. 

  

Vi har mange debutanter med i år, så på forhånd vil et samlet holdresultat på 50% være godkendt. Vi startede turneringen med 6/18 - 33%:

 

 

 

Der var dog flere gode enkeltresultater i første runde. Særligt skal det fremhæves at Sander Stage Steffensen fra BMS slog hollænderen Elke De Boer (2292), der sidste år i Rumænien i sidste runde spillede finale mod IM Jonas Bjerre i U14. Hollænderen angreb på kongefløjen, mens Sander skubbede bønderne langt frem på dronningefløjen. Klogt forsvarede han sig på kongefløjen indtil at han kunne bringe en bonde i mål i b-linien, hvilket afgjorde partiet. Se partiet her: 

 

 

I U14 leverede IM Jonas Buhl Bjerre en sikker præstation mod Igor Schleger (1979) fra Schweiz, hvor Jonas med stort udviklingsforspring åbnede stillingen op. I analyserne brillierede han med mange fine taktiske varianter. Det tegner lovende for turneringen. 

 

Debutanten Jeppe Hald Falkesberg imponerede med fin forståelse kombineret med et par fine taktiske pointer, hvilket gav en sejr over russeren Dmitrii Kharrasov (1297).

 

Thomas Søndergaard Thybo, der er en erfaren deltager i de store internationale stævner, kom godt fra start med en remis mod Felix Blohberger (2427) fra Østrig. Partiet var med ulige farvede løbere helt lige hele vejen. Også Paulius Meskenas spillede remis mod den højereratede modstander Robert Muradyan (2132). Da de tog remis havde Paulius to tynde for en tyk, så han burde have spillet videre, men tog ingen chancer, og kom på tavlen med et godt resultat. 

 

Link til hjemmesiden for turneringen: http://www.eycc2018.eu/

 

Link til de danske resultater: HER

 

Der vises dagligt live fra 5 partier i U8 til U12 og 9 partier i U14 til U18. I alt 84 partier. I dagens runde har Danmark Jonas Bjerre på live i U14 (bræt 1) som den eneste. Runden starter kl. 14:00 dansk tid.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommende begivenheder

 DM i Skak 2019

 Odense Mesterskabet 2019

Afsluttede begivenheder

 dm hurtigskak_online_525

Øvrigt

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media