Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Iossif Dorfmann i Danmark

Bruttotruppen til landsholdet der i september repræsenterer Danmark ved OL i Batumi i Georgien, har i weekenden været samlet til træningssamling i Aarhus.

 

Træningssamlingen blev ledet af den meget anerkendte træner GM Iossif Dorfmann fra Frankrig. Dorfman var træner/sekundant for den 13. verdensmester Garry Kasparov i hans fire første VM-matcher mod Anatoly Karpov. Sidenhen flyttede han til Frankrig, hvor han har trænet mange af de bedste franske stormestre. Hans mest kendte elev, som han trænede siden han var 9 år, er Etienne Bacrot der i 1997 blev stormester i en alder af 14 år og 2 måneder, som verdens dengang yngste GM nogensinde.

 

IM Simon Bekker-Jensen skriver her lidt om indholdet i weekendens træningssamling: Til weekendens træningssamling havde DSUs eliteudvalg valgt at engagere Yossif Dorfman, tidligere sovjettisk topspiller og mangeårig træner for topspillere som Kasparov og Bacrot. Dorfman viste sig at være et meget interessant bekendtskab både på det personlige og det skaklige plan. Han fremstår som et museumsklenodie fra en udstilling om det gamle Sovjetunionens storhedstid i skak, med en tyk russisk accent, og kategoriske og autoritære udmeldinger om alt mellem himmel og jord. Og naturligvis måtte vi deltagere også lægge ører til nogle hårde skudsmål! 

 

Dorfman har gennem tiden udviklet sin egen og unikke tilgang til skak. Denne behandler han i sine to bestsellere “The Method in Chess” og “Critical Moments”. Nogle af hans pointer er at vurderingen af en stilling ikke er så vigtigt igen, men det er derimod foreståelsen af hvad en stilling kræver af de to spillere. Typisk vil den ene side have en såkaldt statisk fordel (bedre kongestilling, bondestruktur mm.) som vil være kompenseret af dynamiske muligheder for modspilleren. Nøglen til at finde den rigtige strategi er at forstå om ens stilling kræver en statisk eller dynamisk tilgang og så handle derefter. For os deltagere som har hentet det meste af vores generelle skakviden fra Dvoretskys tykke bøger, Yusupovs tørre slutspil og Jakob Aagards endeløse opgaver, var det et frisk pust at blive præsenteret for en anden tilgang til problemløsning i skak. Dorfman bidrager ligesom de førnævnte kapaciteter med noget unikt materiale om skaktræning. Når man har gjort sig bekendt med de forskellige tilgange, er det ens opgave som spiller at udvælge de elementer man kan bruge. 

 

 

Bruttotruppen samlet i Aarhus med GM Iossif Dorfmann som træner. Foto: Mads Boe

 

GM Iossif Dorfman havde klare holdninger til hvordan skak skal spilles. Foto: Mads Boe 

 

Bruttotruppen består af:
GM Jakob Vang Glud
IM Jesper Søndergaard Thybo
IM Nikolaj Mikkelsen
IM Simon Bekker-Jensen
IM Bjørn Møller Ochsner
IM Jonas Bjerre
IM Mads Hansen

IM Martin Percivaldi

 

Der er planlagt yderligere to træningssamlinger samt en træningslandskamp inden OL.

 

Det endelige landshold vil blive udtaget i starten af juni måned. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommende begivenheder

 DM i Skak 2019

 DanPumps 2020

 Fredericia Chess 2020

 KRONBORG CHESS OPEN 2020

 politiken cup

Afsluttede begivenheder

 Nordic Youth Chess Championships 2020

 Hillerød Skakklub 110 år

 senior dm_loegumkloster

 

 nordsjaelland

 ch gm_2019

Øvrigt

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media