Onlineskak

klik her

 Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Første rapport fra Nordisk Mesterskab

Rejseleder for den danske delegation ved Nordisk Mesterskab for ungdomsspillere i Finland er FM Tobias Rostgaard, og han skriver til skak.dk om de første to runder: 

 

Vi ankom til spillestedet i torsdags efter en hel dagsrejse fra Danmark. Stedet, som hedder Vierumäki, er en slags sports by, hvor forskellige sportsudøvere holder til og træner, - nu også skakspillere. Forholdene er fine og maden er god, så vi har ikke noget at klage over. Første dag gik lidt ned og op. 1. runde gav 2,5/10 point af sig, og 2. runde 7/10 point, - så samlet set lige under 50 %, hvilket må være omkring det forventede.

 

 

Det danske hold. Fra venstre Nicolai Kistrup, Albert Mechlenburg Møller, Adesh Easwaralingam, Noah Wahlgren, Simon Ehrenreich, Sander Stage Steffensen, Thomas Søndergaard Thybo, Bjarke Hautop Kristensen, Alexander Le Besq og Casper Liu. Foto: Tobias Rostgaard


U11 - Noah Wahlgreen, 1451
Noah vandt i første runde mod Marcus Jacobsen fra Færøerne i fin stil. Åbningen blev noget a la Italiensk, hvor han fik et godt udviklingsforspring, som han omsatte til et par bønder og senere et helt tårn. I anden runde skulle Noah med sort op mod en meget stærk modstander, Aksel Bu Kvaløy (1891, Norge) som er et stort talent fra Norge, der bl.a. gjorde det godt til xtracon open i år, hvor han tørrede en 2300+ spiller af brættet. Noah tabte partiet, men det var tæt hele vejen, og han havde chancen for at få et helt lige slutspil med Sxb2 i træk 28.


U11 - Albert Mechlenburg Møller, 1775
Albert tabte i første runde overraskende til Niklas Jakkola (1154, Finland). Hans modstander virkede dog til at være meget underratet, hvilket dog nok er meget normalt i U11. I anden runde havde han sort mod Sebastian Gerdes (1305, Sverige), og her vandt han i sikker stil. Det virkede som om, at Albert vidste hvad han gjorde og havde styr på alt det taktiske hele vejen.


U13 - Simon Ehrenreich, 1762
I første runde havde Simon hvid mod Shazil Shehzad (1893, Norge). Modstanderen havde bedre styr på åbningen, som var Nimzo-Indisk, og Simon var presset fra starten af, kæmpede godt, men måtte ned. I næste runde havde Simon de sorte brikker mod Niels I Horni Nielsen (1650, Færøerne) og trak desværre det korteste strå igen.


U13 - Casper Liu, 1963
Casper fik heller ikke den bedste start, da han tabte til Elias Keso (1825, Finland). Det så lige ud langt hen ad vejen, men Casper blev lidt for ambitiøs og overså noget taktisk, der kostede en løber for et par bønder. Senere i partier havde Casper remischancer, men endte desværre med at tabe alligevel. I runde 2 vandt han uden de store problemer mod Apol Luitjen Akselsson (1669, Færøerne). Hans modstander spillede Kongeindisk, men fortrød det nok hurtigt, da han ikke havde noget godt svar på Caspers plan med at rokere langt og marchere frem med g- og h bønderne.


U15 - Sander Stage-Steffensen, 1913
Sander har også haft en blandet start på turneringen. I første runde tabte han til Hampus Sörensen (2256, Sverige) efter en stor fejl i træk 14, som afgjorde partiet til hans modstanders fordel. 2. runde blev vundet over Patrick Aalto (1854, Finland). Sander havde sort og det blev et klassisk langt Italiensk parti, hvor Sander spillede slutspillet bedre end sin modstander.


U15 - Adesh Easwaralingam, 1992
Adesh er startet rigtig godt med 2/2 og topper dermed sin gruppe. Første runde mod Leif Reinert Fjallheim (1752, Færøerne), var et meget rodet parti. Adesh forsøgte sig med siciliansk for første gang, og kom fint fra det. Lidt længere henne i partiet fik hans modstander, lidt ud af det blå, stablet et giftigt angreb på benene, og havde flere muligheder for at vinde undervejs. Det endte dog godt, da Adesh fik lov til at sætte ”mat i én” i modstanderens tidnød. Næste runde var modstanden hårdere, Jens E Ingebretsen (2174, Norge), men Adesh vandt dette parti noget mere stilrent end det første. Modstanderen ”ofrede” en bonde tidligt i partiet, og den fik han aldrig igen. Adesh kunne have afgjort partiet allerede i træk 36 med Te6, som vandt på stedet, men der var alligevel aldrig tvivl om resultatet.


U17 - Thomas Søndergaard Thybo, 2029
Thomas tabte 1. runde med sort til Milton Pantzar (2260, Sverige). Åbningen blev en for sort, mindre god udgave af Panov, men Thomas havde chancer for at udligne undervejs. 2. runde blev vundet over Laurynas Gurevicius (1765, Finland). Thomas havde stor fordel efter åbningen, men hans modstander fandt noget modspil og det endte i et meget lige slutspil, hvor Thomas alligevel formåede at klemme de sidste dråber ud af stillingen og vinde.


U17 - Nicolai Kistrup, 2115
Nicolai tabte første runde til øverst seedede Toivo Keinänen (2347, Finland). Han stod lidt bedre efter åbningen, men kom under pres efter 18. Se5 og det kostede noget tid på uret, - i stedet havde Kb1 holdt fordelen. Anden runde blev vundet over Rógvi Mørkøre (1379, Færøerne) i sikker stil.


U20 - Alexander Le Besq, 2125
Alexander måtte ned i første runde mod Martin Jogstad (2321, Sverige). Han forsøgte sig med kongeindisk, men fik aldrig gang i spillet på kongefløjen, og hvids terrænovervægt gjorde det svært at flytte brikkerne på en god måde. I anden runde fik han en sejr over Kasper Kivimäki (1738, Finland), og det skete uden de store problemer.


U20 - Bjarke Hautop Kristensen, 2179
Bjarke lagde ud med en remis mod Eli W Finnsson (1595, Færøerne). I anden runde tabte han til Johannes Haug (2355, Norge). Bjarke spillede Benko gambit, men fik ikke den bedste udgave, og stod i store dele af partiet en del under. Han fik dog alligevel kæmpet sig tilbage til en stilling hvor remis var inden for grænsen, men det blev det desværre ikke til.

 

Link til resultater fra turneringen: HER

 

Link til turneringens hjemmeside: http://www.shakkiliitto.fi/nycc2018/

 

Link til live via Chess24: HER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommende begivenheder

 DM i Skak 2019

 Odense Mesterskabet 2019

Afsluttede begivenheder

 dm hurtigskak_online_525

Øvrigt

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media