Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

To spillere kæmper om medaljer

Efter 7. runder har vi to spillere, der har mulighed for at få medaljer ved Ungdoms EM. Det er IM Jesper Søndergaard Thybo, der med 5½/7 meget flot indtager førstepladsen i U18. Jonas Bjerre har samme score i U14 som ubesejret gennem turneringen, men med dårlige korrektion er han på en nuværende 7. plads. Det bliver meget spændende at følge, om de to talenter kan holde hele vejen hjem......! 

 

Som delegationsleder for det danske hold, er det en fornøjelse at de medejsense forældre giver en hånd med i forhold til de praktiske ting på turen. Vi har en fotograf, en fysisk træner der sørger for at vi dagligt får en aftenløbetur på stranden med et efterfølgende havbad, og endelig har vi nogle forældre som har påtaget sig at aflaste delegationslederen i forbindelse med de daglige referater. I dag er det således (igen) Sven Christensen der er far til John og formand i Chess House i Aarhus der skriver om dagens runde: 

 

U08: Vitus Bondo Medhus (1417) - Giorgi Giorgadze (urated) Georgien 0-1 

Vitus havde sort og åbningen var fransk. Vitus kom godt ud af åbningen og stod rigtig godt med fuld kontrol over centrum. Modstanderen tilbød remis mange gange, men Vitus valgte hver gang at afslå. Efter et par officersafbytninger får modstanderen desværre et par fribønder og Vitus vælger at opgive.


U08: Andreas Cort Hansen (1298) - Andrei Ungureanu (Urated) Rumænien 1-0 

Andreas havde sort og spillede for første gang Nimzoindisk. Efter en fornuftig afbytning af en dårlig løber for modstanderens superløber gik partiet i den rigtige retning og tilsidst sattemodstanderen en kvalitet i slag og så var det tid at give op for modstanderen.


U10: John Christopher Christensen (1427) - Marko Milanovic (1594) Serbien 1-0 

John havde sort og spillede siciliansk. Modstanderen spillede en overraskende variant ogvandten del terræn. men John slog tilbage og vandt en bonde og senere en officer. Efter et langt slutspil var sejren i hus.


U12: Casper Liu (1911) - Daniel Dwyer (1775) Irland ½-½

Casper fik "to tynde for en tyk" ud af åbningen, og det lignede en formsag at køre partiet hjem. Desværre valgte han at vinde yderligere materiale, så han førte med en springer, men bagsiden var at Casper tabte alle sine bønder, så han ikke længere kunne vinde partiet. 


U12: Simon Ehrenreich (1699) - Mikhail Spizharny (1972) Bulgarien 0-1 

Simon spillede sort og valgte caro-cann mod hans højere ratede modstander. Simon kom til at lave et lille kiks i åbningen, da han glemte at h4 skal besvares med h5 i forbivarianten og derefter gik det jævnt ned af bakke.


U12: Hannibal Valeur Jaques (1661) - Clovis Kien (1509) (MMC)?? 0-1 

Hannibal spillede sort og der blev spillet en svær variant i italiensk. Åbningen gik ikke så godt, og modtanderen fik nogle irriterende springere på d5 og f5. Efter at have været hårdt presset i tidsnøden kæmpede Hannibal stædigt videre, men måtte til sidst give op i træk 49.


U12: Rasmus Emil Ryder Tønnesen (1660) - Charlie P. Metcalfe (1800) England 0-1 

Rasmus var sort og åbningen var dronning Gambit. Efter åbningen var der endt en løber på c8, som desværre var på langtidsparkering. Spillet trak ud. Og Rasmus indledte en heftig jagt på modstanderens dronning. Forsøget kiksede desværre og kostede tre bønder hvorefter spillet var tabt.


U14: FM Jonas Buhl Bjerre (2348) - Lance de La Fuente Henderson (2408) Spanien ½-½

Det blev en italiener mod den stærke spiller fra Spanien. Jonas sod lidt bedre, men efter en masse afbytninger blev der taget remis. Et fornuftigt resultat i forhold til stillingen i turneringen. 


U14: Sander Stage-Steffensen (1959) - Dmitry Minko (2091) Rusland ½-½

Sander stod godt efter åbningen, og havde gevinstchancer, men valgte desværre en forkert plan, så modstanderen fik stabiliseret stillingen. 


U14: Adesh Easwaralingam (1904) - Savo Vujovic (1629) Montenegro 1-0 

Adesh havde hvid og åbningen var fransk. Spillet forløb stille og roligt indtil Adesh lavede et særdeles flot tårnoffer, som betød at modstanderen var magtesløs og spillet var vundet. Se det flotte parti her:

 

 

 

Vi gennemgår partier efter runden dagligt både før og efter vi spiser aftensmad. De sidste vi ikke når i løbet af dagen må udskydes til morgenen dagen efter. Foto: Anne Bjerre


U14w: Nienke Van Den Brink (1775) - Alicja Sloniewska (1344) Polen 1-0 

Nienke havde hvid og spillede hendes nye superåbning b3! Modstanderen kom bedst ud af åbningen og efter et spændende midtspil hvor Nienke ofrede en springer på sorts kongestilling med Sxg7 sptang hun slutspillet over, da modstanderen blev sat mat!


U16: FM Filip Boe Olsen (2279) - FM Ilie Martinovici (2197) Moldavien 0-1

Filip er fortsat syg, men det forhindrede ham ikke i at få en rigtig god stilling i en f3-nimzo. Efter et officersoffer på f5 var stillingen totalt vundet (+10 i computeren) med desværre lavede Filip pludselig et par dårlige træk og så var stillingen i stedet for tabt. 


U16: Nicolai Kistrup (2122) - Danilo Pobor (1947) Montenegro ½-½ 

Nicolai havde hvid og åbningen var dronninggambit. Modstanderen spillede en overraskende vAriant og Nikolai. Stod relativt dårligt efter åbningen. Modstanderen lavede en fejlvurdering i forbindelse med et angreb og Nikolai svarede stærkt igen med at snuppe en bonde med en fiks manøvre. Efter et svært tårnslutspillet valgte parterne at tage remis.


U16: Thomas Søndergaard Thybo (2049) - Panagiotis-Athana Loukopoulos (1959) Grækenland 1-0 

Thomas havde hvid og spillede Kann i siciliansk. Thomas fik lyst til at ofre en kvalitet og stod derefter bedst. Modstanderen kom i tidsnød og overså en smuk taktisk finte, hvorefter han gav op.


U16w: Ellen Fredericia Nilssen (1977) - Briana-Cleopatra Balan (1805) Rumænien 1-0

Ellens parti har vi endnu ikke fået set, men det blev en sikker sejr over en lavererated lokal spiller. 


U18: IM Jesper Søndergaard Thybo (2466) - IM Leon Livaic (2461) Kroatien ½-½

Jesper kom i problemer med sort mod kroaten, men formåede ved opfindsomt spil at skabe så meget aktivitet at modstanderen modtog Jespers remistilbud. 

 

 

 

 

Spillehallen med plads til de 1150 spillere. Der spilles på to etager og særligt på den øverste etage bliver der meget varmt under runden. Foto: Mads Boe

 

Vi har igen i dag både FM Jonas Bjerre og IM Jesper Søndergaard Thybo på live fra kl. 14:00 dansk tid på Chess-24: HER. Jonas skal møde den førende spiller i gruppen, FM Aram Yeritsyan (2264) fra Rusland, der har et halvt point mere end Jonas. Jesper møder den højestratede spiller i gruppen Haik M. Martirosyan (2570) fra Armenien. Vi skal helst undgå nederlag i dag for stadig at være i spil til medaljer. 

 

Link til resultater for de danske spillere: HER

 

Link til hjemmesiden for turneringen: https://ecuyouth2017.ro/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommende begivenheder

 DM i Skak 2019

 

 Hurtig DM Senior

ccc2019

 politiken cup

Afsluttede begivenheder

 

 Hurtig DM Senior

 Odense Mesterskabet 2017

 20banner

 Aarhus Festuge 2017

Øvrigt

danskskaksalg2

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media