Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

3. runde ved Ungdoms EM i Rumænien

Efter 3 runder har de danske spillere samlet scoret 23½ point, hvilket er så tæt på 50%, som man kan komme. Sven Christensen, der er far til John Christensen i U10, skriver om dagens runde. Alle spillerne var kort forbi Sven i formiddag for at fortælle ham om gårsdagens parti:

 

U08: Aleks Kote (1079) Albanien - Vitus Bondo Medhus (1417) 0-1

Vitus var sort og han valgte at spille fransk. Vitus havde fra start fuld kontrol med kampen og vandt masser af materiale undervejs så slutspillet blev en leg, hvor modstanderen gav op et træk før der var mat.


U08: Fiodar Ziuzin (1021) Litauen - Andreas Cort Maleeva Hansen (1298) 0-1 

Andreas var sort. Modstanderen forsøgte at spille spansk, men Andreas overtog styringen og pressede modstanderen, der på et tidspunkt taber et tårn. Et fint parti af Andreas. 

 

U10: John Christopher Christensen (1427)- Razvan-Ionut Tiganescu (1293) Rumænien 1-0 

John var hvid og var forberedt på at modstanderen spillede engelsk og svarede igen med omvendt grand prix. Efter at have forladt teorien vandt John en afgørende bonde hvorefter han vandt slutspillet sikkert.


U12: Casper Liu (1911) - Damien Vucenovic (1690) Kroatien 0-1

Caspers kamp er blevet døbt, den gode, den onde og den grusomme. Først stod han til at vinde efter at have spillet urosevac gambit, så blev det til en død remis for til allersidst at blive et fortvivlende nederlag. En kamp Casper gerne vil glemme hurtigst muligt. 


U12: Vojtech Dudek (1951) Tjekkiet - Simon Ehrenreich (1699) 1-0 

Simon var sort og alt gik efter planen indtil slutspillet nærmede sig, hvor han kom til at stå lidt passivt efter et remistilbud. En irriterende springer resulterede i et nederlag.


U12: Jolan Debucke (1481) Belgien - Hannibal Valeur Jaques (1661) 1-0 

Hannibal spillede sort og modstanderen spillede italiensk. Hannibal kendte åbningen rigtig godt og fik en klar fordel. Modstanderen ofrer senere en officer, hvilket ikke burde have været farligt, men da Hannibal vælger at flytte kongen fra dronningfløjen til kongefløjen, bliver det pludseligt meget farligt, og det ender med at Hannibal bliver sat mat med dronning, løber og en bonde. Et unødvendigt nederlag. 


U12: CM Richard Stalmach (1888) Tjekkiet - Rasmus Emil Ryder Tønnesen (1660) 1-0 

Rasmus var sort og modstanderen valgte at spille dronninggambit. Kampen forløb planmæssigt indtil slutningen af midtspillet hvor to fejl blev skæbnesvangre og modstanderen satte et afgørende angreb ind. Rasmus havde håbet på en remis mod den højere ratede modstander, men sådan skulle det ikke gå.


U14: FM Jonas Buhl Bjerre (2348) - Georg Aleksander Peduson (2021) Estland 1-0 

Jonas havde forberedt en variant i Caro Cann med lang rokade og angreb, og modstanderen var fuldstændig uforberedt, så Jonas fik en god stilling. I midtspillet havde Jonas flere lovende muligheder, der i analyserne efter partiet så ud til at vinde, men valgte i stedet en variant der vandt en bonde. I tidsnøden fik modstanderen dog lidt modspil, og han kunne måske have holdt tårnslutspillet med en bonde mindre remis, men så dummede modstanderen sig og gik i et mat net.

U16: Sander Stage-Steffensen (1959) - Aleksandrs Jazdanovs (2237) Letland 0-1 

Efter en velforberedt spansk og nogle gode træk lavede Sander en bommert. To varianter blev mikset sammen og nu stod Sander pludselig lidt passivt. Efter lidt kamp frem og tilbage lavede modstanderen et meget stærkt springeroffer der medførte tab. modstanderen var forrygende god og højtratet så Sander ydede rigtig god modstand undervejs.


U16: Adesh Easwaralingam (1904) - David Bonciu (1765) Rumænien 1-0 

Siciliansk åbning med B5 som var forberedt godt. Modstanderen fik en dårlig hvidfeltet løber. Som tiden gik kom modstanderen mere og mere i tidsnød og Adesh fik lavet en taktisk finte, som gav et vundet tårnsluspil som sikkert blev ført til gevinst. 


U16w: Nienke Van Den Brink (1775) - Nusa Hercog (2034) Slovenien 0-1

Nienke lavede en stor fejl i åbningen, da hun efter få træk tabte en vital bonde på e3. Nienke kom aldrig rigtig tilbage i partiet og modstanderen fik sågar lov til at sætte Nienke kvalt mat med Dg1+ efterfulgt af Sf2 mat.

 

FM Filip Boe Olsen (2279) - Luka Oboladze (2083) Georgien 1-0 

Det var en dronninggambit, hvor modstanderen spillede en ukendt variant. Filip valgte en meget taktisk variant, hvor hvid får en officer for tre bønder. Modstanderen fulgte ikke rigtigt op og stod hurtigt til tab. I tidsnøden satte modstanderen et tårn i slag og gav op.


U16: Augustas Vaskevicius (1995) Litauen - Nicolai Kistrup (2122) 0-1 

Nicolai var sort og modstanderen valgte at spille londonsystemet. Spillet var forholdsvis lige indtil slutspillet, hvor Nikolaj førte med en bonde og havde en stærk løber mod en springer. Modstanderen forsvarede så fortvivlet men måtte til sidst give efter for presset og gav op da alt var håbløst.


U16: Thomas Søndergaard Thybo (2049) - FM Andrey Mustafin (2262) Aserbajdsjan 0-1 

Thomas valgte at spille afbytningsvarianten i spansk. Thomas stod rigtigt godt og snusede efter en sejr, men kom så til at forcere ved at bytte dronninger af og pludseligt var det igen lige spil. Efter en lidt uheldig tårnafbytning stod Thomas pludseligt til tab – øv.


U16w: Ellen Fredericia Nilssen (1977) - WFM Ekaterina Goltseva (2214) Rusland 0-1 

Ellen var hvid og åbningen var katalansk, men da Ellen først lige er begyndt at spille denne åbning kom hun lidt uheldigt ud af den. Som en konsekvens af åbningen stod hun lidt dårligere, og i træk 18 mistede hun en officer på grund af en regnefejl. Ifølge hende selv spillede hun et meget dårligt parti.


U18: FM Ibanez Hector Laiz (2292) Spanien - IM Jesper Sondergaard Thybo (2466) 0-1
Det blev skotsk åbning og varianten, hvor man slår på c6 og spiller e5. Stillingen blev meget kompliceret, hvor hvid havde den bedste struktur, men hvor hvids konge efter modsatte rokader står mest udsat. Jesper fik et taktisk stød ind og efterfølgende blev modstanderen sat mat! Se det spændende parti her: 

 

 

 

 

4 på stribe: FM Jonas Bjerre, Adesh Easwaralingam, Simon Ehrenreich og Rasmus Emil Ryder Tønnesen. Foto: Mads Boe

 

 

 

I dagens runde der starter kl. 15:00 (14:00 dansk tid) er IM Jesper Søndergaard Thybo og FM Jonas Bjerre live fra følgende link på Chess24: HER

 

Danske resultater fra turneringen på Chess-results: HER

 

Link til hjemmesiden for turneringen: https://ecuyouth2017.ro/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommende begivenheder

 DM i Skak 2019

 

 Hurtig DM Senior

ccc2019

 politiken cup

Afsluttede begivenheder

 

 Hurtig DM Senior

 Odense Mesterskabet 2017

 20banner

 Aarhus Festuge 2017

Øvrigt

danskskaksalg2

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media