Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Revanche i 2. runde

Det blev en god dag for de fleste af de danske spillere ved Ungdoms EM, da vi vandt dagens samlede match. FM Tobias Rostgaard, der er med som træner på turen, beretter fra den gode runde: 

 

2. runde bød på noget større succes end den foregående, - 10/16 point blev det til. Særligt de yngste fik revanche fra i går og fik skrabet en masse point sammen.

 

 

Den danske delegation foran hotellet, hvor vi bor. Foto. Michael Ehrenreich


I U8 blev der, på ca. en times tid, gjort rent bord. Andreas Cort Hansen mødte den uratede Giorgos Lioudakis fra Cypern, og fik en accepteret dronningegambit med to tempi mere efter at sorts løber var gået fra c8-lg4-c8 igen. Efter dette fik Andres et stærkt centrum og vandt senere en officer og til sidst partiet i fin stil. Vitus Bondo Medhus mødte en også urated spiller fra Hviderusland, - det blev et kompliceret parti som bølgede frem og tilbage. Vitus stod nok til tab efter åbningen, men fik kæmpet sig tilbage og fandt nogle gode kombinationer, - partiet sluttede med at Vitus’ modstander troede at han kunne give mat i bonden med sit tårn og udbrød ”yes!”, men desværre for ham kunne Vitus lave en afdækker, hvor han satte tårnet imellem og samtidig gav en skak, hvorefter modstanderen tabte sit tårn.


I U10 spillede John Christopher Christensen remis mod Calin Oloeriu på 1192. John stod ellers til gevinst i lang tid med en ren kvalitet mere, men overså en evigskak-finte, som desværre kostede et halvt point.


I U12 mødte Hannibal Valeur Jaques Kristaps Zass fra Letland (1328). Hannibal tabte en bonde i midstspillet, men fik afviklet til et slutspil med tårne og ulig farvede løbere med remischancer. Desværre kan sådan noget være svært at holde i praksis, og til sidst måtte Hannibal ned. Simon Ehrenreich mødte belgieren Jolan Debucke på 1481, - Simon spillede et godt parti og vandt uden de store problemer. Det samme gjaldt for Rasmus Tønnesen spillede mod cyprioten Vassilis Theocharous på 1315. Casper Liu vandt over Visoiu Stefan-Alexandru (1540) fra Rumænien. Hans modstander havde vidst mat i flere omgange, men guderne var med Casper, som i stedet for at gå mat, vandt en officer og senere partiet. 


I U14 vandt Jonas Bjerre med sort i sikker stil over Dobrin Ionut-Alexandru på 1835 fra Rumænien. Det blev f3 nimzoindisk, hvilket Jonas kom godt ud af, og da modstanderen overpressede på kongefløjen, slog Jonas kontra og vandt uden problemer. Sander Stage-Steffensen fik sin åbningsforberedelse ind mod russeren Kirill Zhuk på 1808, og fik en lille men sikker fordel ud af åbningen. I Midtspillet forsøgte Sander sig med et kongeangreb, som modstanderen nok kunne have forsvaret sig bedre i mod, - i hvert fald stod Sander hurtigt til gevinst. Det blev dog mere spændende end det behøvedes, men trods en overseelse, som kostede en kvalitet blev sejren hevet hjem alligevel. Adesh Aeswaralingam mødte en stærk spiller fra Israel, Or Globus på 2271. Det blev en klassik kongeindisk stilling, hvor Adesh med sort skulle forsøge at komme først med sit angreb på kongefløjen. Dog virkede det som om, at noget gik galt i åbningen for Adesh, da hans modstander hurtigt fik et stærkt initiativ på dronningefløjen inden sorts kongeangreb kom i gang. Adesh mistede en bonde, og da alle de tunge brikker blev byttet var slutspillet tabt. Nienke Van Den Brink mødte med sort Petra Randic (1619) fra Kroatien. Det blev en fransk, hvor sort slår på e4 i træk tre, og herfra udspillede Nienke sin modstander. Hvid svækkede sin konge med f4, hvilket sort udnyttede fint ved at skabe et initiativ mod kongen, som senere afgjorde partiet til sorts fordel. Se partiet her:

 

 

 

I U16 skulle Filip Boe Olsen med sort op mod en af gruppens favoritter, andet seedede IM Lucas Van Foreest (2485) fra Holland. Det blev slavisk, og Filip kom fint ud af åbningen, og kunne måske have fået en lille fordel efter 10. Sd3 med Lxd3 efterfulgt af e5. Det så lang tid lige ud, men Filips konge blev lidt åben, hvilket gjorde at hvid fik overtaget. Dog kom Filip tilbage lige før træk 40, da hans modstander blev for grådig og tog en bonde, for desværre at smide det væk igen i træk 40, hvorefter han manglede et par bønder og tabte. Thomas Søndergaard Thybo skulle med hvid mod Russeren Oleg Bykov på 2336 forsøge at følge op på det stærke parti fra første runde. Thomas spillede en lang teorivariant i fransk, hvor hvid vinder en kvalitet mod, at sort får en bonde og aktivitet. Det så over analysebrættet umiddelbart ud som om, at Thomas stod godt i lang tid, men desværre overså han en lille finte som tabte partiet for hvid. Ellen Fredericia Nilssen mødte uratede Iliana Thoma fra Cypern, og åbningen blev afbytningsvarianten i fransk, hvor Ellen havde de sorte. For at skabe noget ubalance i stillingen rokerede sort, måske ikke helt efter bogen, langt. Det viste sig dog at give pote, og Ellen vandt hurtigt to officerer, efter at modstanderen havde overset noget taktisk. Nicolai Kistrup spillede med de hvide remis mod Cordeiro Joao Carlos Santos (1698) fra Portugal.


I U18 lignede det at Jesper Søndergaard Thybo skulle cruise sig til en sejr mod FM Evgenios Ioannidis på 2321. I en god stilling valgte Jesper at tage en kvalitet, hvilket paradoksalt nok lukkede modstanderen ind i kampen igen. I en stilling, hvor det var svært at komme videre trods kvaliteten overpressede hvid, og stod lige pludseligt til tab, hvilket desværre også blev resultatet. 

 

 

Link til hjemmesiden for turneringen: https://ecuyouth2017.ro/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommende begivenheder

 horsens lang

 politiken cup

 Hurtig DM Senior

Afsluttede begivenheder

 DM i Skak 2018

 Fredericia 2018

ccc2018

 DanPumps 2018

 Hurtigskak DM 2017 Seniorer

 DM I Hurtigskak

Øvrigt

danskskaksalg2

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media