Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Sølvmedalje i NATO Mesterskabet 2017

Formanden for den Dansk Militære Skak Komite, Finn Stuhr fra Køge Skakklub, har sendt en artikel til skak.dk om endnu et flot dansk resultat i NATO mesterskaberne der sluttede søndag i Ungarn.

 

DE DANSKE GULDDRENGE SLÅR TIL I BUDAPEST!

 

8 danskere drog til Budapest, hvor dette års NATO skakturnering blev afholdt i dagene fra den 23. til den 31. marts. Troen på et godt resultat var tilstede, da vi jo i Finn Pedersen, havde den forsvarende NATO-mester med i delegationen. Holdet var opsat på at mesterskabet skulle forblive på danske hænder. En tredje plads i holdkonkurrencen fra sidste år skulle også forsvares. Se artiklen fra sidste år: HER

 

 


Favoritværdigheden lå hos Tyskland, der har tradition for at være med helt fremme med mindst 4 spillere og favorit til at blive dette års individuelle mester lå hos IM Lorenz Drabke der sidste år ikke deltog.


Første runde byder normalt på ”lette” modstandere, men anderledes skulle det gå da Mester Pedersen måtte nøjes med remis mod en lavtrated ungarer . Gert Aagård måtte ligeledes nøjes med remis, mens resten vandt, og Danmark kunne dermed går til næste runde med 4 point i banken. Når turneringen slutter er det de 4 bedste scorer der tæller af de 6 spillere et hold består af.


Anden runde blev sort for de danske spillere. Jan Mose Nielsen skulle op mod IM Liptay Laszlo, der trods at være en ældre herre, godt kunne spille skak og Jan måtte lide et svidende nederlag. Erik Nilsson og Morten Majlund Nielsen måtte ligeledes lide nederlag. En trøst at de tre øvrige, Alexander Rosenkilde, Finn Pedersen og Gert Aagaard hentede et helt point.


Tredje runde så lidt mere lovende for Finn Pedersen der hentede et helt point lige som Alexander. De øvrige hev et halv point hjem hver. 6 spillere havde nu maximum, heriblandt Alexander Rosenkilde. Finn Pedersen havde 2½ og Gert Aagaard 2 og de øvrige 1½, så det så lovende ud.


I fjerde runde hev holdet 4 point hjem efter kun to tab. Bemærkelsesværdigt var det, at vi ikke havde mødt en eneste tysker efter 4 runder, så de næste runder ville nok byde på opgør mod tyskerne, Ligesom polakkerne havde undgået danske spillere. Holdstillingen var nu 12½ point til Danmark, mens Tyskland lå i front med 13 point.  Polen var på tredjepladsen med 11½ . Alexander og Lorenz Drabke var nu de eneste med max.


Femte runde bød på topopgør mellem Alesander Rosenkilde og IM Lorenz Drabke, Nervøsiteten begynde at indfinde sig hos holdlederen - kunne Alexander får en remis, ville det ikke være så tosset. Men bekymringen fra holdlederen var unødvendig. Efter flere genistreger fra Alexanders hånd måtte Drabke efter 32 træk strække våben i det vel nok bedste parti i turneringen. Alexander var nu et helt point foran de nærmeste forfølgere på nær holdkammerat Finn Pedersen som efter endnu en sejre havde 4½ point. To danskere i front, det så godt ud! Holdet var stadig ½ point efter Tyskland på 16 point og Polen og debutanterne fra Grækenland var lige efter begge med 13 point.


Sjette runde, spændingen stiger: Bræt 1 IM Pavlidis Anastasios – Rosenkilde Alexander ½-½ Bræt 2 IM Lorenz Drabke – Pedersen Finn 0-1. HELT VILDT! Storfavotitten fra Tyskland helt nede med knock out i runde 5 mod en dansker og nu igen. De øvrige danskere har svært ved at følge med, men kæmper længere nede i rækkerne for at score point til holdet. Inden sidste runde har Tyskland 18 point, Danmark 17½,  Polen og Grækenland er på 17½. Det kan ikke blive meget mere tæt. Finn og Alexander har 5½ og nærmeste forfølger er nu 3 dobbelte Natomester Mark Helbig med 5 point.

 

Syvende runde. Det er nu det gælder! Topopgørene er på Bræt 1 Finn Pedersen – FM Mark Helbig og på Bræt 2 Valeinis Janis - Alexander Rosenkilde. Her skulle slaget stå og NATO-mesterskabet afgøres. Hvis det blev a point mellem de 2 danskere, ville Alexander blive mester, men tabte de begge ville Mark Helbig vinde sit 4. mesterskab. Efter 4½ times spil kunne Alexander ikke se sejren komme i hus og tog remis, slaget skulle nu afgøres på bræt 1 og 20 minutter senere tog Finn et forkert træk, hvilket blev udnyttet af modstanderen og en remis var eneste udvej. Med det korrekte træk var Finn blevet vinder og Mester og Danmark havde vundet hold guld. På 6. brættet udspillede sig et drama hvor den eneste kvindelige spiller WIM Pavlidou Ekaterini var oppe imod IM Lorenz Drabke. Dramaet udviklede sig, og det så længe ud til at det skulle blive en sejr til det svage køn, der så stærk ud i det opgør. Desværre var hun ikke opmærksom på mattrusler, og Drabke satte et angreb ind, der kunne have været reddet i land, med forkerte træk, gjorde udslaget og matten var uundgåelig. Havde hun set overlevelsestrækket, havde Grækenland indtaget 3. pladsen, mens Tyskland var blevet nr. 4. Så kan det ikke blive ret meget mere tæt!

 

 

Alexander Rosenkilde vandt individuel guldmedalje. Foto: Finn Stuhr

 

Slutstilingen efter 7 runder:
1. Tyskland 20 point (Buckholz 122)
2. Danmark 20 point (Buckholz 108)
3. Polen 19,5 point
4. Grækenland 18,5 point

 

Der deltog 18 hold i turneringen. 

 

Danske placeringer individuelt:
1. Alexander Rosenkilde, 6 point
2. Finn Pedersen, 6 point
39. Gert Aagaard, 4 point
44. Erik Nilsson, 4 point
59. Henrik Nielsen, 3,5 point
60. Jan Mose Nielsen, 3,5 point
67. Morten M. Nielsen, 3 point
90. Finn Stuhr, 2 point

 

Link til turneringen på Chess-results.com: HER 

 

Næste års mesterskab bliver afviklet i Texas, USA.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kommende begivenheder

ccc2019

 Fredericia Chess 2019

nm2019

 politiken cup

Afsluttede begivenheder

 DM i Skak 2019

 DanPumps 2018

 horsens lang

 Hurtig DM Senior

 

Øvrigt

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media