cc slam_small

 Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Divisioner i gang med tre GM i 2.div.

Sune vs_Mikkel

Skakligaen begyndte i forrige weekend og nu er de øvrige divisioner også i gang, dog kun med en enkelt runde. Så det er lidt tidligt at konkludere, hvordan det vil gå.

En gennemgang af resultaterne viser dog klar styrkeforskel i en del kampe. Ingen 8-0 sejre, sådan en skal vi til hovedkredsenes mesterrækker for at finde, men flere 7-1 sejre blev det til.

 

 (Billedet viser Sune Berg Hansen og Mikkel Antonsen fra det individuelle DM i år. Begge vandt deres første kamp i holdturneringen på klubber i 2. division, hhv. Helsingør i gr. 1 og Køge i gr. 2).

  

Brønshøj fører både liga og den ene 1. division

I toppen af den østlige 1.division finder vi Brønshøj II. Klubben fører dermed ikke bare XtraCon-Skakligaen, men også 1. division gruppe 1.

 Brønshøj II vandt 6-2 over Tåstrup. Også Næstved og ØBRO vandt i 1.runde, mens Frem og BMS delte point.

 

I den anden 1.division, gr. 2, ser det foreløbig jævnbyrdigt ud. Evans vandt dagens største sejr i denne gruppe med 5,5 - 2,5 over SK 68 II. De tre øvrige opgør endte 5-3. Vinderholdene her var Nørresundby og Herning samt nedrykkerne fra foregående sæsons skakliga, Bov. 

 

Link til divisionstabellerne

 

Stormestrene sidder i anden division

2.division gruppe 1 er allerede delt midt over. Helsingør og Bornholm vandt stort, 7-1 til begge hold.

 Her stiver det formentlig holdmoralen fint af, at man begge steder har en spillende stormester i spidsen. Henholdsvis Sune Berg Hansen og Jens Kristiansen. Der kan altså komme GM-opgør i anden division, 29. januar 2017 i så fald.

 Furesø tog 6,5 og og Øbro II hentede 5,5 i første runde.

 

Team XtraCon_Kge 

I 2. div. gr. 2 har Køges nyindkøb af spillere foreløbig givet en sejr på 7,5 - 0,5. Her er flere titelholdere, og på bræt ét GM Johan Ludvig Hammer.

(På billedet, hentet fra Køge Skakklubs facebookside, ser man flere af holdets deltagere samt klubbens ledelse iført sponsorfinansierede nye vindjakker, som spillerne nu skal vænne sig til at bære.)

 Læseforeningen følger lige efter med 6,5 efter storsejr over klubbens 2.hold.

 

Livedækning i 2.div. gr. 3

Skanderborg II, Silkeborg, Fredericia og Nordre II vandt alle deres første match i 2. div. gr. 3. Skanderborg tog 7 point mod Haderslev som mødte op med kun syv spillere til divisionskampen.

 Søndagen bød i øvrigt på live-dækning fra denne gruppe: Energiske Chess House satte SK 68 III - Fredericia op live. Så er man interesseret i dansk live-holdskak, er det værd at holde øje med forsiden af skak.dk, ikke bare på ligaspilledage, men også i divisionerne.

  

Jetsmark II snød professor Elo

I den nordjyske 2. division, gruppe 4, er Skive I i front i kraft af en 6,5-1,5 sejr mod Skive II. Også Aalborg II, Randers og Jetsmark II vandt.

 

Søndagens største overraskelse i divisionerne faldt i denne gruppe: Jetsmark hentede 5,5 hjemme mod Viborg; her var Jetsmarks forventede score i forhold til ELO-ratingtallene kun 2,36.

Jetsmarks bræt et og to skulle ifølge ratingen score omkring et kvart point hver - begge vandt.

Kommende begivenheder

 politiken cup

Afsluttede begivenheder

 DM i Skak 2018

 Hurtig DM Senior

 Odense Mesterskabet 2017

 20banner

 Aarhus Festuge 2017

 horsens lang

ch summer2018

Øvrigt

danskskaksalg2

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media