Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

IM Aabling-Thomsen vandt i Brøndby

En af arrangørerne bag den meget stærke hurtigskakturnering i Brøndby i går søndag, Michael Skelbæk, har til skak.dk skrevet om turneringen:

 

Nyudnævnt IM Jacob Aabling-Thomsen vinder velbesøgt jubilæumsturnering.


Søndag den 2. oktober kunne Brøndby Skakklub fejre en enestående begivenhed i dansk skakhistorie, idet at klubben for 50. gang kunne afvikle hurtigskakturneringen; det åbne brøndbymesterskab. Hele 71 spillere trodsede det regnvåde vejr og mødte op i Brøndby for at være med til at jubilæumsturneringen blev en rigtig god dag.

 

 

Brøndby Kommunes borgmester, Kent Max Magelund, åbnede det 50. brøndbymesterskab. Foto: Michael Skelbæk

 

Jubilæet havde deltagelse af et yderst stærkt felt i mesterklassen, som bestod af ikke mindre end 3 GM, 6 IM og 5 FM og i feltet var der ikke mindre end 9 tidligere vindere, herunder vinderen fra 1976 - GM Carsten Høi!

 

Alle forhåndfavoriterne startede som lyn og torden og efter de første 3 runder havde den reagerende Danmarksmester GM Allan Stig Rasmussen lagt sig i spidsen med 3/3 sammen med IM Martin Haubro. Men lige bag dem lå en flok med 2,5 points herunder GM Sune Berg Hansen og IM Thorbjørn Bromann. Efter frokosten skete der dog ting og sager, og med IM Jens Ove Fries Nielsen sejr i 5.runde over GM Allan Stig Rasmussen gik han alene i spidsen. Det blev dog en stakkels frist, for bagfra kom den nyudnævnte IM’er Jacob Aabling-Thomsen susende og på trods af tab i første runde, så sikrede en imponerende slutspurt med 6 points af 6 mulige, at Jacob blev den 50. vinder af det åbne brøndbymesterskab!

 

 

Flot skakuge for Jacob Aabling-Thomsen: Først IM titel og nu vinder af den meget stærke jubilæumsturnering. Foto: Thomas Vestergaard

 

I de andre grupper var der ligeledes hård kamp om placeringerne, men da krudtrøgen havde lagt sig over de sidste brædder kunne følgende kåres som vindere af deres respektive grupper:

1.række: Steen Pedersen, Valby -  5½ point

2.række: Mark Kirkebække, Tåstrup - 6 point

3.række: Slobodan Radovic, Holbæk - 6 point

Begynder:Thor Poulsen

 

Alt i alt forløb dagen godt, og vores fornemmelse som arrangør er, at folk var godt tilfredse med arrangementet og især vores liveskærme ude ved kantinen.


Foto: Michael Skelbæk


Det siges, at traditioner er til for at blive brudt, men mon ikke at der også kommer en 51. udgave af de åbne brøndbymesterskab!?


Link til resultater: HER

 

 

Kommende begivenheder

 DM i Skak 2019

 

 Hurtig DM Senior

ccc2019

 politiken cup

Afsluttede begivenheder

 

 Hurtig DM Senior

 Odense Mesterskabet 2017

 20banner

 Aarhus Festuge 2017

Øvrigt

danskskaksalg2

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media