cc slam_small

 Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

10. runde ved Ungdoms VM: Ny hård dag

Leif Kristensen beretter fra næstsidste runde i Khanty-Mansiysk, som desværre heller ikke gik helt som håbet:

 

I U-18 havde Jesper i dag sort mod IM Adham Kandil Egypten (2277), og de spillede spansk. Modstanderen kendte åbningen bedre og fik terrænovervægt – Jespers stilling var meget presset, og han fik ikke forsvaret sig optimalt, så Jesper blev spillet ud af banen.


I U-16 mødte Bjarke med hvid den uratede Li Yuan-Long fra Taiwan, og de spillede engelsk. Bjarke kom bedst ud af åbningen og fik pres mod modstanderen. Modstanderen lavede en positionelt dårlig afbytning, så Bjarke fik en overlegen stilling, og han vandt i 27 træk. 


I U-14 mødte Filip med hvid Saha Neelash Indien (2020) i en benkogambit. Sort fik hurtigt udlignet og fik en bedre stilling. Heldigvis begyndte sort så at spille planløst, og det endte remis i en trækgentagelse i en stilling, hvor sort stod bedst.


Thomas mødte med sort Nikolai Ogorodnikov Rusland (1774), og det blev Sämisch-varianten i Kongeindisk. Thomas kom dårligt ud af åbningen, tabte en bonde og senere en kvalitet. De endte i et slutspil, som bare var tabt.

 

 

Samlet indbragte dagens runde 1½ point, selvl om alle danskere på papiret var favoritter. Men en række spillere er underratede og til disse stævner bliver der kæmpet ekstra hårdt, så det er desværre nærmest tradition, at de danske spillere må donere rating ved disse
arrangementer.

 

 

Før 11. og sidste runde. 

I U-14 møder Filip med sort Emanuel Yahav Israel (2014) – modstanderen har lavet en præstationsrating på 2078, så det er ingen let opgave. Filip har 5½ points og kan med en sejr i sidste runde komme i top-30, så vi krydser fingre. Thomas skal med sort spille mod Leif Hafstad England (1705), men modstanderen har kun lavet en præstationsrating på 1563, så vi håber bestemt på en sejr i sidste runde.


I U-18 skal Jesper have hvid mod Irakli Akhvlediani Georgien (2205) – det er ingen let modstander, Idet han har klaret sig godt og lavet en præstationsrating på 2326 – men vi håber alligevel på en god afslutning af Jesper.


I U-16 møder Bjarke med sort Valerio Carnicelli Italien (2329) – en vanskelig opgave selv om modstanderen kun har en præstationsrating på 2117.

 

Link til hjemmesiden: http://wy2016.fide.com/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommende begivenheder

 Hurtig DM Senior

 Odense Mesterskabet 2017

Afsluttede begivenheder

 DM i Skak 2018

 20banner

 Aarhus Festuge 2017

 politiken cup

 horsens lang

ch summer2018

Øvrigt

danskskaksalg2

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media