Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

8. runde ved U-VM: Bedre takter!

Ved Ungdoms VM i Khanty-Mansiysk lykkedes det for første gang at hive en matchsejr hjem. Vi vandt knebent 2½-1½. Leif Kristensen beretter fra Khanty-Mansiysk, hvor der om natten er frostgrader, og kun knap 5 grader i løbet af dagen:


I U-18 mødte Jesper i dag med hvid IM Raven Vogel Tyskland (2415), og det blev en skarp variant i Pirc. Jesper opnåede en god stilling, men valgte en for materialistisk fortsættelse med at vinde en bonde i stedet for terrænovervægt og lukket stilling. Sort fik initiativ for den ofrede bonde, og da Jesper ikke spillede helt præcist, fik sort en farlig fribonde i a-linjen. Jesper fik til slut ikke forsvaret sig optimalt, så fribonden afgjorde partiet. 


I U-16 havde Bjarke hvid mod Kenji Hiebert Japan (2066), og åbningen blev engelsk. I midtspillet vandt Bjarke en bonde, men sort havde farligt modspil. Det endte i et slutspil med 2 tårne til Bjarke mod dronning. I slutspillet havde Bjarke små gevinstchancer, men modstanderen fandt desværre en evig skak.

 

I U-14 havde Filip hvid mod AGM J.A.K. Saranath Nanayakkara Sri Lanka (1923), og de spillede Dronninggambit – Filip kendte varianten bedst og fik hurtigt en god stilling. Modstanderen ofrede en bonde uden kompensation. Dernæst lavede modstanderen en dårlig afvikling, der gav Filip 2 officerer for et tårn og en klart vundet stilling, som Filip sikkert vandt. 


Thomas mødte med sort Georgi Ryabov Rusland (1572), der startede med 1. h4!? Thomas fik en fin stilling efter åbningen, selv om han i midtspillet spillede lidt slapt – modstanderen lavede så en grov positionel fejl, der gav Thomas en overlegen stilling og gode angrebschancer. Thomas ofrede en kvalitet og fik et dræbende angreb, som han med et dronningoffer førte til mat.

 

 

 

Resterende program i turneringen: 

Runde 9: Lørdag den 01.10 kl. 12:00
Runde 10: Søndag den 02.10 kl. 12:00
Runde 11: Mandag 03.10 kl. 08:00

 

Link til hjemmesiden: http://wy2016.fide.com/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommende begivenheder

 DM i Skak 2019

 

 Hurtig DM Senior

ccc2019

 politiken cup

Afsluttede begivenheder

 

 Hurtig DM Senior

 Odense Mesterskabet 2017

 20banner

 Aarhus Festuge 2017

Øvrigt

danskskaksalg2

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media