Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Artikler

Magnus Carlsen mødte pressen

Jeg var der på Dansk Skak Unions vegne. DR og TV2 var på pletten. B. T. var der, Information også og Lars Grahn var kommet hinsidanfra. Skakbladets redaktører var der, Skoleskakkens generalsekretær ligeså, samt andre skakinteresserede.

 

Efter Magnus' lettere forsinkede ankomst (ca. 25 min.) kunne pressemødet begyndte. Mads H. Frederiksen fra f.reklame bød velkommen og introducerede Jonas og Magnus til pressen, før han åbnede op for spørgsmål. Jan Løfberg fik lov til at lægge ud og hans spørgsmål gik til Jonas; Peter Dūrrfeld fulgte trop med sit spørgsmål til Magnus.

 

magnus jonas

Jonas Bjerre, Magnus Carlsen og arrangør Mads H. Frederiksen ved pressemødet. Foto: Arild Rimestad

 

Flere spørgsmål fulgte ...


B.T.'s udsendte spurgte Magnus, hvordan det er at møde 14-årige Jonas? Magnus sammenlignede det med dengang han som 13-årig mødte og spillede remis, mod Kasparov og fik smilene frem, da han kaldte sig selv en veteran efterhånden.

 

Jeg fik lov til at stille to x to spørgsmål:
"Hva er dine forventninger til matchen mot Jonas? Og forventer du at overgå din ratingrekord i juni eller senere i år?" Han havde egentlig ikke nogle forventninger, men havde selvfølgelig kigget på Jonas' partier osv. Vedr. ratingen svarede han: "Vi får se ...!"

 

"Hvad er dine forventninger til matchen mod Magnus? Og forventer du at få dine GM-normer indenfor et år eller to?" Det bliver svært, svarede Jonas kort og præcist. Normerne regnede han med kom inden for et par år.

 

Der kom et ekstra spørgsmål, før pressemødet var slut, efter ca. ti minutter.

 

Danmarks Radio udstyrede Jonas med en mikrofon, og dette fine interview kom i stand.

 

Magnus skulle herefter interviewes til de landsdækkende tv-stationer. I morgen skal slaget så stå og man kan bl.a. følge partierne direkte på: altomskak.dk

Carlsen mod Bjerre live på nettet!

Se Magnus Carlsen spille mod Jonas Bjerre live på altomskak.dk!

 

Dansk Skak Union lancerer i dag skakportalen www.altomskak.dk, hvor man kan se live-stream, lære om grundlæggende eller avanceret skakstrategi, finde en klub eller se kalender over kommende skakbegivenheder i Danmark. DSU er selvfølgelig også på pletten med en live-stream af hele arrangementet i Cirkusbygningen onsdag. Se Magnus spille simultan mod 24 modstandere, hør en spændende samtale mellem det norske geni og hjerneforskeren Peter Lund Madsen og følg med når det danske stortalent IM Jonas Bjerre tørner sammen med verdensmesteren i 2 hæsblæsende hurtigskakpartier. Det hele bliver kommenteret på dansk af landstræner og 7-dobbelt danmarksmester GM Sune Berg Hansen og skakformidler Rune Friborg.

 

”Jeg står for det skaklige mens Rune stiller mig uddybende spørgsmål på vegne af vores seere, som forhåbentligt inkluderer en masse begyndere. Det er et fantastisk arrangement og selvom Carlsen selvfølgelig er storfavorit i alle partier, så hepper vi på de danske!” udtaler stormester Sune Berg Hansen.

 

Program Energi Danmarks Champions Battle onsdag d. 22. maj

17.30 Dørene åbner
18.30 Dørene lukkes
19.00 Simultanskak: Magnus Carlsen vs. 25 udvalgte personer
20.30 Pause
21.00 Live interview: Peter Lund Madsen og Magnus Carlsen
21.45 Energi Danmark Champions Battle 2019: Magnus Carlsen vs. Jonas Buhl Bjerre
23.00 Tak for i aften

 

Billetter til arrangementet i Cirkusbygningen kan købes her.

 

altomskak.dk er knudepunktet for Dansk Skak Unions image-kampagne, der blev iværksat sidste år. Målet er at give begyndere og skakinteresserede en nem vej fra interesse til skakklub.

 

jonas rune

I denne video viser Jonas Bjerre sit dronningeoffer mod IM Martin Haubro. Se den her: www.altomskak.dk/laer-om-skak/


I løbet af de næste måneder vil der jævnligt blive lagt flere videoer op. Flere danske stormestre har medvirket og der vil også være stemningsfilm fra mange af de arrangementer vi har lavet i løbet af det sidste år.

 

alt om_skak

Kort nyt uge 20

Søndag aften var der et indslag i TV2” Østjylland om Jonas Buhl Bjerre inden mødet med verdensmesteren Magnus Carlsen på onsdag. Se indslaget: HER

 

 

 

---- 

 

GM Allan Stig Rasmussen, FM Jacob Sylvan, FM David Bekker Jensen og Niels Skou deltager i "8º Open Internacional Llucmajor" på Mallorca der startede søndag morgen. GM Allan Stig Rasmussen er seedet som nummer 7 i det samlede felt på 128 deltagere. Niels Skou stod for en af overraskelserne i første runde ved at spille remis med GM Andrey Sumets (2585).

 

Niels Skou kunne vist sågar have spillet på gevinst i slutstillingen, hvor de tager trækgentagelse:  

 

 

 

GM Allan Stig Rasmussen har vundet de to første partier, mens Jacob Sylvan har 1½ point efter remis mod GM Jaime Santos Latasa (2587) i anden runde. 


Link til hjemmesiden for turneringen: HER 

 

Link til resultater fra turneringen: HER

 

Turneringen er live på Chess24: HER 

 

---- 

 

IM Kassa Korley spiller med i den lukkede GM turnering "Saint Louis Norm Congress". Kassa har haft en skrækkelig turnering, og er kun noteret for en enkelt remis i de første 7 runder. Link til hjemmesiden for turneringen: HER og Link til live på Chess24: HER

 

----

 

Skakbladet fra perioden 1948 til 1952 er blevet lagt på skak.dk. Tak til Lars Zwisler fra Nørrebro Skakklub for at have scannet årgangene ind. De tidligere årgange af Skakbladet findes under Dansk Skak Union / Skakbladet - arkiv: HER 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommende begivenheder

ccc2019

 Fredericia Chess 2019

nm2019

 politiken cup

Afsluttede begivenheder

 DM i Skak 2019

 DanPumps 2018

 horsens lang

 Hurtig DM Senior

 

Øvrigt

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media