Onlineskak

klik her

 Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Artikler

Brand i Chess House

Fredag eftermiddag har der været brand i den århusianske skakcafe Chess House. Det meste af 1. sal i huset er hårdt ramt af branden. Politiet mener, at branden er opstået i køleskabet i baren, og derefter har bredt sig til bl.a. taget og de tilstødende lokaler.

 

I skrivende stund er servicepersonale ved at sikre bygningen og bestyrelsen har endnu ikke fået adgang til at se den fulde omfang af skaderne. Heldigvis ser der ikke ud til at være nævneværdige skader i underetagen.

 

brand ch1

Vinduerne ind til baren og køkkenet i Chess House. Foto: Thomas Vestergård

 

brand ch2

Gangen på 1. sal. Foto: Thomas Vestergård


Der var planlagt Aarhus Sommerskak fra på torsdag. Den turnering bliver ikke spillet i Chess Houses nuværende lokaler, men bestyrelsen vil endnu ikke aflyse turneringen. Mandag vil der blive forsøgt at finde et andet spillested.

 

Kvindelandsholdet mod ØBRO

Fra mandag den 22. juni til søndag den 28. juni spilles der en holdkamp mellem Kvindelandsholdet og ØBRO Skakforening.

 

Kvindelandsholdet består af Ellen Fredericia Nilssen (2071), Louise Fredericia (2005), Freja Vangsgaard (1954) og Ellen Kakulidis (2041), ØBRO stiller med Thomas Tange Jepsen (2116), Andreas Lund Ertbjerg (2046), Alena Ayzenberg (1967) og William Hørup Philipsen (1991).

 

ellen f_n_2018

WFM Ellen Fredericia Nilssen (2071) her fotograferet ved ØBRO Nytår 2018. Foto: Thomas Vestergård


Der er lagt op til en jævnbyrdig match, hvor alle møder det andet holds spillere 2 gange, en med hver farve.


Program:
1. runde: mandag den 22. juni kl. 17.00
2. runde: tirsdag den 23. juni kl. 17.00
3. runde: onsdag den 24. juni kl. 17.00
4. runde: torsdag den 25. juni kl. 11.00
5. runde: fredag den 26. juni kl. 17.00
6. runde: lørdag den 27. juni kl. 11.00
7. runde: lørdag den 27. juni kl. 17.00
8. runde: søndag den 28. juni kl. 11.00

 

Betænkningstiden 90 minutter til hele partiet, 30 minutter ekstra ved træk 40, og hele tiden 30 sekunder ekstra pr. træk.


Alle kampe sendes live, så man kan følge med hjemmefra: liveskak.dk/2020/kvlandshold-oebro/


Turneringstabellen kan ses her.


Som en ekstra bonus har den svenske stormester Nils Grandelius tænkt sig at kommentere et par af rundens partier de fleste formiddage kl 11.00 -12.00 på sin twitch kanal: Twitch.tv/nilsgrandelius

 

Fortjent sejr til Sverige i kvindelandskamp

kvindelandskamp

 

Efter et par udfordringer med teknikken lykkedes det at få landskampen i gang godt 15 minutter forsinket. Alle var klar til at spille op til deres bedste i matchen som foregik over 6 runder på Chess24. Følgende er kvindelandstrænerens oplevelse af kampen:

 

Runde 1: 1-4
Uha, lidt slinger i valsen. Ellen vandt et kompliceret parti i flot angrebsstil. Alle andre måtte ned efter hård kamp. Der blev kun afviklet 5 partier i denne runde, da der var tekniske problemer i det sidste parti. Det var måske ikke så uheldigt endda for os.

 

Runde 2: 1,5-3,5 (2,5-7,5)
Av, av og atter av. Skyerne blev lidt mørkere, og mistanken om doping på det svenske hold begyndte så småt at melde sig. Heldigvis gav en stærkt spillende Thomine sin modstander så mange problemer at hendes tid løb ud, mens Esmat fandt en fin evigskak i en måske lidt vanskelig stilling. Igen var der kun 5 partier.

 

Runde 3: 3-3 (5,5-10,5)
Vigtigt! Måske ikke en sejr, men vi havde da i det mindste stoppet blødningen. Margarita spillede et flot positionelt parti og vandt til sidst med en ekstra dronning. Ellen tabte også sin dronning, men vandt alligevel, da hendes modstander gav sin tilbage lidt senere. I denne runde var det i øvrigt tydeligt at det var Danmark som havde hjemmebanefordel på streamen. De byttede elegant cifrene så det pludselig var Danmark som førte med 5. Det blev dog opdaget, og vi måtte altså tilbage på hesten med mere lovlige midler.

 

Runde 4: 4,5-1,5 (10-12)
Sådan! Miriam, Marie, Thomine og Ellen vandt alle i flot stil, mens Esmat fik remis! Optimismen var nu ved at indfinde sig i takt med, at der var groggy svenskere i luften. Der blev også gået til den på sidelinjen, og den svenske kaptajn blev belært om, at man skal huske at dosere energien ud over hele matchen. Det skulle vise sig at være lige lovligt kækt.

 

Runde 5: 3-3 (13-15)
Ok, stilhed før stormen. 3-3 var ikke hvad vi havde håbet på, men at hente 2 point i sidste runde havde herrerne jo vist var muligt. Esmat og Margarita vandt fint, mens Oksana og Thomine delte med deres modstandere. Nu stod vi altså over for en vanskelig, men overkommelig, opgave. Fuld gas i sidste runde og mindst 4-2 til os.

 

Runde 6: 1-5 (14-20)
Sikke en lussing. Efter 2 hurtige og ærgerlige nederlag skulle de sidste 4 vindes. Miraklernes tid er ikke forbi, men at håbe på 4 ud af 4 var næsten for meget. Specielt når internettet så gik ned for Marie, som dog nok skulle til at svinge den store tryllestok alligevel. Eneste lyspunkt var Margarita som vandt på tid med et tårn i underskud.

 

Status her bagefter er altså at vi tabte solidt 14-20, men vi fik værdifuld erfaring. For hver gang bliver vi bedre til at spille sammen som hold, og vi får indsigt i hvordan vi kan holde kadencen gennem en hel turnering. Det er noget vi kan bruge til OL og andre hårde turneringer. Derudover kommer vi tættere på vores skandinaviske venner, som vi er så heldige at have som naboer. Det er dem vi hepper på, med mindre det altså lige er os de spiller mod.
Tilbage er der blot at rette en kæmpe tak til Peter Heine Nielsen, Peter Grove og Nicolai Brondt samt ikke mindst alle de seere som valgte at bruge en onsdag aften på at følge os. Vi fulgte selv med i streamen, dem der altså ikke spillede. Det fungerede upåklageligt, og var super spændende og lærerigt.

 

 

Streamen og matchens partier kan findes HER

 

Den svenske stream kan ses HER


Ellen Fredericia Nilssens stream kan ses HER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSU på lichess.org

FU-medlem Arild Rimestad har bedt skak.dk bringe følgende:

 

Kære skakspillere og -ledere


Hermed en frisk opfordring til vores medlemmer, om at melde sig ind i lichess.org/team/dansk-skak-union


Her vil der på sigt være lynskak, hurtigskak, holdskak, fischerskak o.a. for alle, uanset køn, alder og styrke, på tværs af land og by.


For at blive medlem, skal man have en opdateret profil, som viser ens rigtige navn og man skal naturligvis være medlem af DSU. Du bedes linke til din DSU-profil, når du anmoder om medlemskab, for at gøre processen nemmere.

 

Alle vores medlemsklubber, opfordres til at melde sig ind i lichess.org/team/dansk-skak-union-for-klubber


Her vil der komme holdskak med op- og nedrykningsmuligheder.


Alle holdlederne skal sørge for, at deres klubmedlemmer har opdaterede profiler, som viser deres rigtige navne – de skal være medlemmer af DSU. Som holdleder/klubformand, så bedes du linke til det sted, som viser dette i holdturneringen, når du på din skakklubs vegne anmoder om medlemskab af lichess' "Dansk Skak Union for klubber."

 

Vi vil således blive aktive på lichess.org, men man er stadig velkommen til at melde sig ind i www.chess.com/club/dansk-skak-union


Man skal have en opdateret profil, som viser ens rigtige navn.

 

På skak.dk vil der fremover være et sted kaldet ”onlineskak”, hvor man vil kunne finde aktuelle, såvel som afsluttede onlineturneringer, brugbare links og nogle streamere – alt sammen set med danske øjne.

 

God sommer – vi ses online!

 


Arild Rimestad


lichess

Invitation til Sahl Skaklejr 2020

Vi nærmer os normale tilstande, og et af Aarhus Skoleskaks faste arrangementer, Sahl Skaklejr, forventes gennemført som planlagt. Fra arrangørerne, Jens Ramsdal og Lars Hansen, har skak.dk modtaget følgende indbydelse:

 

I efterårsferien fra mandag d. 12.oktober til fredag d. 16.oktober 2020 indbyder Aarhus Skoleskak for 46. gang til landets hyggeligste skaklejr på på feriekolonien Sahl beliggende ved Vinderup i det gamle Ringkøbing Amt.

 

På lejren er der plads til 52 deltagere i alderen 8-18 år, der som sædvanlig vil blive styret af en flok erfarne ledere. Lejren vil byde på daglige skaklektioner i grupper efter spillestyrke, lejrturnering, simultan, lynskak, rundbold, fodbold, bordtennis og meget, meget mere! Igen i år vil der være pigeværelse på lejren.

 

Det koster 800 kr. at deltage - med i prisen er kost & logi, mad, transport frem og tilbage fra Aarhus, samt fem dage med en masse fede sociale aktiviteter!

 

Tilmelding på sahllejr.dk

 

Se nærmere på facebooksiden : www.facebook.com/SahlSkaklejr/

 

Sammen med tilmelding skal de 800 kr. indbetales på reg.nr. 6180 konto nr. 0010 303 354 eller Mobilepay: 26 15 32 36. Husk angivelse af navn!

 

Hvis der er spørgsmål eller ønsker man at høre nærmere, kan man kontakte Jens Ramsdal på Mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller mobil: 26 15 32 36.

 

Tilmeldingsfrist: Senest 01/10 2020.

 

sahl
Feriekolonien Sahl. Foto: Friluftsliv AarhusKommende begivenheder

 DM i Skak 2019

 Odense Mesterskabet 2019

Afsluttede begivenheder

 dm hurtigskak_online_525

Øvrigt

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media